„Prekybos centras „Galerija Centrs“, įsikūręs pačioje Rygos širdyje, jau daugelį dešimtmečių yra vienas iš miesto simbolių ir neatskiriama Rygos gyventojų bei svečių laisvalaikio dalimi. Didžiuojamės savo fondo portfelyje turėdami šį unikalų, dar 1938 m. pastatytą objektą. Prisiimame atsakomybę pritaikyti šį prekybos centrą šiuolaikinės Rygos, kaip didžiausios Baltijos šalių sostinės, poreikiams, kartu gerbti ir puoselėti istorinę šio objekto vertę. Pastaraisiais metais prekybos centras sulaukė reikšmingų investicijų ir buvo renovuotas, atveriant naujas erdves ir pirkėjams pasiūlant unikalią apsipirkimo patirtį. Malonu matyti, kad Rygos gyventojai ir svečiai vertina šiuos pokyčius“, – sakė Tarmo Karotamas, fondo „Baltic Horizon Fund“ valdytojas.

Tarmo Karotamas, fondo „Baltic Horizon Fund“ valdytojas

Pasak T. Karotamo, „Newsec“ garsėja sukaupta ilgamete mažmeninės prekybos ir prekybos centrų valdymo patirtimi, o tarp jo valdomų objektų yra ir Vilniuje įsikūręs prekybos centras „Europa“, kuris taip pat priklauso „Baltic Horizon Fund“ fondui. Šie pokyčiai užtikrins ilgalaikių „Galerija Centrs“ tikslų įgyvendinimą ir įtvirtins jo, kaip senamiesčio mažmeninės prekybos ir miestietiško gyvenimo būdo lyderio, pozicijas.

Rida Kalvaitienė, „Newsec“ turto valdymo grupės vadovė Baltijos šalyse

„Vertiname partnerių išreikštą pasitikėjimą mums patikint prekybos centro, turinčio tokią ypatingą istoriją, valdymą. Tai mums labai svarbu. Mūsų komandai šis bendradarbiavimas reiškia ilgamečio sėkmingo darbo ir neįkainojamos patirties šioje srityje pripažinimą. „Galerija Centrs“ yra Rygos senamiesčio istorijos dalis, įspūdinga savo architektūra, traukianti turistus ir esanti visai greta pagrindinių miesto arterijų, verslo ir kultūros objektų bei didmiesčio šurmulio. Prekybos centras siūlo unikalų paslaugų spektrą, įskaitant jaunatvišką ir modernią restoranų, pokalbių ir susitikimų erdvę „Burzma“, vienintelę Rygoje „Arket“ parduotuvę ir daugybę kitų žinomų mados prekių ženklų parduotuvių, tokių kaip „Maxmara“, „Massimo Dutti“, „Mango“, „Calvin Klein“, „Gant“ ir kt.

Prekybos centre taip pat veikia patogi ir žmonių pamėgta „Rimi“. „Newsec“ komanda sieks dar labiau didinti prekybos centro pirmojo aukšto patrauklumą ir pritraukti daugiau gerai žinomų tarptautinių prekių ženklų bei taip maksimaliai atliepti Rygos gyventojų ir turistų poreikius. Taip pat sieksime plėsti paslaugų sektorių, siūlydami grožio, sveikatingumo, sporto ir biurų erdves Rygos senamiesčiui. Galbūt ateityje nustebinsime ir nauju prekybos centro pavadinimu“, – sakė Rida Kalvaitienė, „Newsec“ turto valdymo grupės vadovė Baltijos šalyse.

Per metus, kai „Newsec“ perėmė „Baltic Horizon Fund“ priklausančio prekybos centro „Europa“, esančio verslo centre Vilniuje, valdymą, buvo išvystyta energingai startavusi ir toliau įgyvendinama nauja šio prekybos centro strategija. Vien per 2023 m. pasirašyta 12 sutarčių su naujais nuomininkais dėl beveik 3 tūkstančių kvadratinių metrų komercinių patalpų nuomos. Veiklos grynosios pajamos (NOI) augo 53 proc. Prekybos centras „Europa“ laimėjo BREIA apdovanojimą kaip „Geriausias prekybos centras Baltijos šalyse“.

„Galerija Centrs“ savininko nekilnojamojo turto fondo „Baltic Horizon Fund“ portfelį šiuo metu sudaro 12 objektų Baltijos šalių sostinėse, bendra šių objektų vertė viršija 278,8 milijono eurų.

Latvijoje fondas turi išskirtinio dizaino biurų centrą, įsikūrusį Vaiņodes g. 1; Upmales biroji, įsikūrusį Mūkusalas g. 101, taip pat itin funkcionalų verslo centrą S27, įsikūrusį Skanstes g. 27, bei verslo erdvę, esančią Mežciems, kur veikia prekybos centras „Sky“.