Daugelis vartotojų mano, kad netoleruoja laktozės, todėl renkasi pieną be laktozės. Kai kurie pastebi, kad ir pasirinkę pieną be jos, vis tiek jaučia nemalonius pojūčius pilve, todėl pradeda labiau domėtis, kas gali daryti tam įtakos ir ieškoti būdų, kaip pašalinti nemalonius pojūčius. Būtent todėl AB „Žemaitijos pienas“ tokiems vartotojams siūlo naują produktą – A2 pieną be laktozės, kuris leis ž mėgautis pienu dėl jame esančio ,,gerojo“ baltymo A2 (β-kazeino baltymo) savybių ir suskaldytos laktozės. Žmogui, geriančiam šį pieną ar naudojant jį kaip patiekalų ingredientą, nereikės nerimauti dėl galimų nemalonių pojūčiu pilve.

A2 pienas yra populiarus daugelyje šalių, pavyzdžiui: Naujoje Zelandijoje, Australijoje, Azijos šalyse, Danijoje, Vokietijoje. Todėl ir AB ,,Žemaitijos pienas“ , pateisindamas vartotojų lūkesčius, pirmasis į Lietuvos rinką pateikia produktą - A2 pieną be laktozės.

Įrodant A2 pieno naudą, pasaulyje atliekami tyrimai:

Vienas iš įdomesnių tyrimų apie A2 pieną yra 2019 m. Australijos Nacionalinio universiteto ir Rytų Anglijos universiteto bendradarbiavimo tyrimas, kuriame mokslininkai analizavo A2 pieno poveikį žmogaus organizmui. Tyrimas parodė, kad A2 pienas gali būti geresnė alternatyva tiems, kurie yra alergiški pieno baltymams ir patiria skrandžio skausmą, pilvo pūtimą bei viduriavimą po pieno vartojimo.

Kitas vertingas tyrimas, atliktas 2020 m. Australijos technologijų universiteto ir Rytų Anglijos universiteto, kuriame tyrėjai atliko meta-analizę, kad nustatytų, ar yra kokių nors įrodymų, kad A2 pienas yra sveikesnis nei kitos pieno rūšys. Mokslininkų išvados parodė, kad A2 pieno vartojimas gali padėti sumažinti uždegimą organizme, pagerinti kaulų mineralų tankį ir padėti išlaikyti sveiką žarnyno mikrobiomą.

„A2 pienas gali būti naudingas tiems, kurie turi jautrią virškinimo sistemą ar netoleruoja laktozės. Šis pienas gali būti lengviau virškinamas ir sumažinti virškinimo sutrikimų simptomus, tokius kaip pilvo skausmas, pilvo pūtimas ir vidurių užkietėjimas“, – viename moksliniame straipsnyje sako mitybos mokslininkė dr. Joanna McMillan.

Vis dėlto, reikia paminėti ir tai, kad Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja vartoti įvairius maisto produktus, įskaitant ir pieno produktus, kad jūsų mityba būtų visavertė. Jei žmogus yra jautrus pieno baltymams arba patiria kitokių sveikatos problemų po pieno vartojimo, rekomenduojama kreiptis į gydytoją ar dietologą, kad būtų galima nustatyti tinkamą maisto produktų vartojimo planą.

AB „Žemaitijos pienas“ rinkos naujiena - „A2 pienas“ gaunamas iš atrinktų karvučių, kurios turi specialų A2A2 genų derinį ir duodančios pieną, kuriame yra tik A2 pieno baltymas. O piene esanti laktozė suskaldoma technologinio proceso metu. Tai ne tik naujas produktas, bet ir sprendimas tiems, kurie anksčiau negalėjo vartoti pieno.

Pajusk naudą – išbandyk naująjį „Baltymas A2“ pieną!