Pristatome penkias esmines naujoves, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį kiekvienam, kuris renkasi „iPhone“ ar „iPad“ darbui.

1. Daugiau erdvės

Kaip ir pernai, bus galima rinktis iš keturių naujų išmaniųjų telefonų modelių – „iPhone 13 mini“, „iPhone 13“, „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“. Visų jų ekranų dydis liko toks pat, kaip ir pirmtakų, ir sieks nuo 5,4 colio („iPhone 13 mini“ modelyje) iki 6,7 colio („iPhone 13 Pro Max“). Skirtumas tas, kad ekrano viršuje kameroms ir jutikliams rezervuota vieta tapo penktadaliu siauresnė, todėl čia tilps daugiau ikonų apie telefono būklę.

Erdvesnis tapo ne tik ekranas, bet ir „iPhone“ vidinė atmintis. Visi „iPhone 13“ modeliai bus siūlomi su bent 128 GB, o pirmą kartą istorijoje „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“ bus galima įsigyti su net 1 TB vidine atmintine – joje lengvai tilps visi su jūsų darbu susiję failai ir dokumentai. Net jei jūsų darbas yra viską fotografuoti ir filmuoti.

2. Daugiau laiko darbe

Naujausi „iPhone“ modeliai „Apple“, palyginus su pirmtakais, bus gerokai ištvermingesni. „iPhone 13 mini“ ir „iPhone 13 Pro“ vienu įkrovimu veiks pusantros valandos, o „iPhone 13“ ir „iPhone 13 Pro Max“ – net dvi su puse valandos ilgiau.

Tiems, kas daug laiko praleidžia ne biure, aktualu žinoti, kad ištverme pasižymi ir „iPhone“ korpusas. Visi „iPhone 13“ serijos modeliai atitinka IP68 atsparumo dulkėms ir vandeniui standartą, o jų ekranai apsaugoti pasitelkiant „Apple Ceramic Shield“ technologiją.

3. Daugiau laisvės kūrybai

Kūrėjams „Apple“ pasiūlė „Cinematic“ filmavimo režimą, kuris leidžia išblukinti pasirinktus objektus kadre, nesvarbu, priekyje ar fone.

Filmuojant šiuo režimu sukuriamas gylio žemėlapis, kuris leidžia pakeisti efekto pritaikymą vėliau, apdorojant filmuotą medžiagą.

Dar viena naujovė – profesionaliems montuotojams skirtas „Apple ProRes“ formatas, kuris leis filmuoti 4K raiška 30 kadrų per sekundę režimu.

4. Daugiau produktyvumo

Didžiausių pokyčių sulaukė „iPad mini“ – tai svarbiausias kompaktiškos planšetės atnaujinimas nuo jos pristatymo 2012-aisiais. Nors „iPad mini“ dydis liko labai panašus į pirmtako, susiaurėjus rėmeliui aplink ekraną, jo įstrižainė išaugo nuo 7,9 iki 8,3 colio. Produktyvų darbą šia planšete užtikrina USB-C lizdas, 12 megapikselių raiškos kameros priekyje ir gale, 5G ryšys bei antrosios kartos „Apple“ pieštuko palaikymas.

Atnaujinimo sulaukė ir „iPad“, kuris dabar siūlomas su 20 proc. greitesniu A13 lustu bei daugiau atminties – pigiausias modelis nuo šiol turės 64 GB atmintinę. Visų naujos kartos planšečių produktyvumą pagerins ir rugsėjo pabaigoje pasirodysianti „iPad OS 15“.

5. Daugiau greičio

Renkantis telefoną ar planšetę darbui itin svarbu, kad jie veiktų patikimai ir greitai. Naujausiuose „iPhone“ ir „iPad mini“ modeliuose tuo pasirūpina pažangusis „Apple“ lustas „A15 Bionic“. Jame tranzistorių skaičius išaugo nuo 11,8 iki 15 milijardo, be to, iš pagrindų atnaujintas vaizdo apdorojimo posistemis.

„Apple“ teigimu, dėl šio 5 nm technologija pagrįsto lusto procesorius veiks 40 proc., o vaizdo apdorojimas – 80 proc. greičiau. Tai leis dar greičiau apdoroti duomenis bei vaizdus, naudotis mašininiu mokymusi paremtomis programėlėmis, o svarbiausia – sklandžiai ir efektyviai dirbti.

Užsakymo nr.: PT_88205045