Beveik 18 000 kv. m. ploto objektą sudaro tarpusavyje sujungti 6 penkiaaukščiai korpusai, įrengti 500 apartamentų. Pirmasis pastato aukštas skirtas komercinei veiklai – patalpose jau kuriasi įvairūs verslai: nuo grožio salonų iki odontologijos paslaugų kabinetų. Greta įrengta 210 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, elektromobilių įkrovimo stotelės, dviračių bei paspirtukų laikymo ir įkrovimo patalpos.

Nors „co-living“ apgyvendinimo modelis – jau nebe naujiena Lietuvoje, o sostinėje tokio pobūdžio projektų nestinga, „ATLAS“ vadovas Gediminas Jasas pažymi, kad naujasis „co-living“ užpildys kol kas rinkoje esančią tuštumą: komplekse siūlomi moderniai įrengti apartamentai su 1-2 atskirais miegamaisiais, kurie yra atskirti nuo svetainės su virtuvėle. Tokio tipo apartamentai sudaro net 60 proc. viso projekto. Tad nors dažniausiai „co-living“ apgyvendinimo modelis Lietuvoje yra asocijuojamas su studentišku gyvenimo būdu, šiuos apartamentus renkasi žmonės, kurių amžiaus vidurkis siekia 30 metų. Su šiuo savo „produktu“ mes ateiname kaip su itin konkurencinga alternatyva į brangią butų nuomos rinką Vilniuje“.

Anot G. Jaso, palyginus su butų nuomos kainomis Vilniuje, gyventi „co-living“ tiesiog apsimoka. „Už kainą, kuri prasideda nuo 450 eur/mėn., asmuo gauna ne tik pilnai įrengtus apartamentus – internetas bei kiti komunaliniai mokesčiai taip pat jau įskaičiuoti. Gyventojai neturi kas mėnesį ieškoti skaitliukų, sekti sąskaitas ir baimintis, kad prasidėjus šildymo sezonui reikės mokėti daugiau. Mėnesinis mokestis yra fiksuotas,“ – pasakoja G. Jasas ir priduria, kad projektas duris atvėrė jau su 50 proc. užimtumu.

Visi „ATLAS“ gyventojai gali naudotis ir daugiau nei tūkstančio kv. m ploto bendrosiomis erdvėmis. Projekte įrengta sporto studija, atskira jogos-meditacijų erdvė, kino salės, kompiuterinių žaidimų kambariai, įvairūs stalo žaidimai, kitos poilsio bei darbo erdvės. „Co-living“ apgyvendinimo modelis atitinka daugelio skirtingų žmonių poreikius – norintys laiką leisti vienumoje, turi savo privačią, saugią erdvę, o ieškantys draugijos, „ATLAS“ visuomet ras bendraminčių“, – tikina G. Jasas.

Naujasis apartamentų kompleksas yra augančio „AeroCity“ aviacijos miestelio plėtros dalis. Šiuo metu čia veikia 2 biurų pastatai, pilotų rengimo mokykla „BAA Training“, restoranai, įvairios viešosios susitikimų erdvės, sporto klubas ir viešbutis „LOOP Hotel“, kurio plėtros plane šiemet numatoma įrengti SPA kompleksą su 25 m ilgio baseinu.