Lengvi, patogūs ir saugūs

Vasarą vis daugiau laiko praleidžiame gryname ore – ilsimės lauko terasose, stovyklaujame gamtoje, leidžiame laiką prie vandens. Tačiau, kad toks poilsis būtų išties kokybiškas, R. Balčiūno teigimu, lauko baldai yra tiesiog būtinas atributas.

„Jei lygintume įprastus lauko baldus su sėdmaišiais, vienas esminių pranašumų sėdmaišių naudai yra svoris. Pavyzdžiui, sėdmaišis-fotelis sveria apie 10 kg, sėdmaišis-sofa – 15–16 kg, o tokių pačių standartinių lauko baldų svoris yra 2–3 kartus didesnis.

Pušku pušku

Lengvus sėdmaišius nesudėtinga išnešti į lauką, terasą ar transportuoti – turint didesnį automobilį, bagažinėje be problemų tilps 2–3 sėdmaišiai, kuriuos galėsite nusivežti į gamtą, prie vandens ar kur tik širdis geidžia“, – teigia „Pušku pušku“ įkūrėjas.

Visgi kai kam gali pasirodyti, kad dėl drėgmės, saulės, purvo sėdmaišiai nėra pats tinkamiausias baldas laukui. R. Balčiūnas suskumba paneigti tokią nuomonę.

„Mūsų asortimentą sudaro 17 skirtingų audinių, kurių dalis yra skirta būtent laukui. Kai kurie iš šių audinių turi vandenį ir purvą atstumiantį sluoksnį, o tai reiškia, kad jei sėdmaišis yra greitai nuvalomas, skysčiai į jį neįsigeria.

Pušku pušku

Lauko audiniai taip pat yra atsparūs įbrėžimams, neišblunka nuo saulės, o jei sėdmaišis sušlampa, pavyzdžiui, šiek tiek palijus, jis kaip mat išdžiūva. Negano to, sėdmaišiai su lauko audiniais yra tokie pat stilingi, kaip ir tie, kurie yra skirti tik namams, todėl atėjus šaltajam sezonui, jie puikiai „įsipaišo“ ir į būsto interjerą. Be to, „puškiai“ yra saugūs – nei aštrių kampų, nei dūžtančių detalių, todėl tikrai nereikės baimintis, kad vaikai susižeis, užsigaus“, – pabrėžia R. Balčiūnas.

Tinka ir namams, ir biurui, ir kavinei

Galima pateikti ir daugiau sėdmaišio universalumo pavyzdžių. Be plataus audinių, spalvų, dydžių ir formų pasirinkimo, „Pušku pušku“ sėdmaišiai yra gaminami su keičiamu išoriniu maišu, kuris užtikrina dar įvairiapusiškesnį naudojimą.

Pušku pušku

„Vieni klientai sėdmaišius perka tik namams, kiti – tik terasoms ar laukui, tačiau kone patogiausias variantas yra vienam sėdmaišiui turėti 2 išorinius maišus: vieną laukui, kitą – naudojimui viduje. Kol lauke šilta ir geras oras – naudojate užvalkalą su lauko audiniu, atšalus ar panorus sėdmaišį perkelti į namus – nesunkiai pervelkate audinį ir naudojate „puškį“ viduje“, – pataria R. Balčiūnas.

Pašnekovas pasakoja, kad vasaros sezonu sėdmaišiais ypač susidomi ne tik privatūs klientai, bet ir verslo atstovai, valdantys lauko kavines, pajūrio barus, laisvalaikio zonas, bendradarbystės (co-working) erdves.

Pušku pušku

„Sėdmaišis yra tas baldas, kurio pagrindinė užduotis – leisti atsipalaiduoti, ko paprasta kėdė nesuteikia. Dėl to kavinės, barai ar net biurai stengiasi savo klientams ar darbuotojams suteikti kuo malonesnę ir patogesnę patirtį. Dažniausiai verslas renkasi vieno modelio ir vienos spalvos siedmaišius, kuriuos „išmėto“ po erdvę, tačiau būna, kad įsigyja ir komplektus – staliuką, sofą, pufą“, – atskleidžia „Pušku pušku“ vadovas.

Ne tik interjero detalė

Vertinant visumą, sėdmaišiai gali būti idealus pasirinkimas kiekvienai erdvei. Kaip pasakoja, R. Balčiūnas, juose ne tik patogu leisti laisvalaikį, ilsėtis, bet ir dirbti.

„Siūlome skirtingų dizainų sėdmaišių komplektus svetainėms, vaikų ar darbo kambariams. Pavyzdžiui, gulto tipo sėdmaišius žmonės renkasi filmų žiūrėjimui, gulėjimui, sėdmaišius-sofas – poilsiui svetainėje, sėdmaišius-fotelius – darbui kompiuteriu. Pastaruoju metu populiarėja ir sėdmaišiai vaikams. Tai mažesni, įvairių formų ir spalvų, daugiausiai pufų ir fotelių tipo sėdmaišiai, kurie puikiai tinka vaikų kambariui“, – sako pašnekovas.

Pušku pušku

Pasak jo, gamindami sėdmaišius, „Pušku pušku“ stengiasi kurti tokius produktus, kurie galėtų atstoti įprastus standartinius baldus.

„Įvairių formų ir dydžių sėdmaišiai gimsta iš klientų pageidavimų. Pavyzdžiui, vieni pageidauja turėti kelis įprastus sėdmaišius, tačiau kitiems norisi iš sėdmaišių sukurti visą namų interjerą, kurį sudaro sofa, pufai ir net sėdmaišis, ant kurio uždėjus stalviršį, šis virsta staliuku. Tad už gerokai priimtinesnę kainą galima susikurti tobulą ir jaukią erdvę, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka būtent sėdmaišiai“, – teigia R. Balčiūnas.

Ilgaamžis produktas

Nors sėdmaišis atrodo kaip baldas, kurio tarnavimo laikas nėra pats ilgiausias, iš tiesų šis gaminys, kaip teigia „Pušku pušku“ vadovas, tinkamai prižiūrimas tampa kone amžinu.

„Visi mūsų sėdmaišiai yra užpildyti polistirolo granulėmis, kurios, bėgant laikui, šiek tiek „susisėdi“ ir sėdmaišis praranda formą. Tačiau tai nereiškia, kad baldas baigia savo tarnavimą. Mūsų sėdmaišiai turi atsegamus vidinius maišus, kuriuos nesunkiai galima papildyti granulėmis. Tokiu būdu sėdmaišis atgauna savo pradinę formą ir išvaizdą, o puikiausia yra tai, kad pasiekus tam tikrą pildymo ribą, granulės „nebenusisėdi“, – teigia R. Balčiūnas.

Pušku pušku

Tuo metu keisdami išorinius audinius, kai šie susidėvi, gaunate baldą, kuris, anot pašnekovo, gali tarnauti ilgus metus.

„Išskyrus vieną odos variantą, kuris yra valomas, visus kitus mūsų siūlomus audinius galima skalbti skalbyklėje. Tad jei sėdmaišis išsipurvino, tereikia nuvilkti išorinį audinį, jį išskalbti, išdžiovinti, ir viskas – galite toliau sėkmingai mėgautis sėdmaišiu“, – tikina „Pušku pušku“ įkūrėjas.

Veliūras, oda, gobelenas ir net iš perdirbtų plastiko butelių pagamintas audinys – tai tik keletas iš daugybės „Pušku pušku“ asortimente siūlomų sėdmaišių variantų, kurie ne tik garantuoja kokybę, bet ir užtikrina saugumą.

„Daugelis mūsų audinių yra sertifikuoti pagal įvarius standartus. Pavyzdžiui, ekologiniai sertifikatai garantuoja, kad audiniuose nėra kenksmingų medžiagų, atsparumo sertifikatai užtikrina, kad medžiaga yra nedegi, atspari vandeniui ir pan.“, – aiškina R. Balčiūnas.

Verslininkas skaičiuoja, kad skirtingų sėdmaišių variantų (spalva, tipas, audinys) per visą prekių ženklo gyvavimo laikotarpį buvo pagaminta per 5 tūkstančius, todėl tinkamiausią variantą savo namams, ofisui ar verslui neabejotinai suras kiekvienas klientas.

Pušku pušku

„Dažniausiai spalvas ir audinius žmonės derina prie namų interjero, sienų, grindų, kitų baldų. Jei sėdmaišiai perkami reklamoms, įmonių stendams – spalvos derinamos prie konkretaus prekių ženklo. Kadangi pasirinkimas yra išties nemažas, medžiagas ir spalvas klientai gali apžiūrėti tiek atvykę į mūsų fizinę parduotuvę (Savanorių pr. 176, Vilnius), tiek ir internetinėje parduotuvėje www.puskupusku.lt užsisakę audinių pavyzdžius į namus“, – sako pašnekovas.

Nemažėjantis populiarumas

Sėdmaišiai rinkoje toli gražu ne naujiena, tačiau nustebsite sužinoję, kad pirmieji tokie baldai pasaulį išvydo dar 6-ojo dešimtmečio pabaigoje, Italijoje. Visgi Lietuvoje sėdmaišiai išpopuliarėjo būtent sulig „Pušku pušku“ atsiradimu.

„Kai startavome Lietuvoje, rinka buvo gana tuščia, todėl, manau, kad mes labai stipriai prisidėjome prie šio produkto populiarinimo ne tik mūsų šalyje, bet ir kaimyninėse valstybėse. Kiek teko domėtis, 8-ajame dešimtmetyje JAV sėdmaišiai buvo labai populiari prekė, tačiau kiek vėliau jų populiarumas gerokai krito. Šiandien sėdmaišiai vėl yra grįžę į madą, kurią diktuoja rinkos žaidėjai. Iš esmės baldų rinka yra labai panaši į drabužių. Visos mados sukasi ratu – kas buvo populiaru praeityje, grįžta. Tačiau, kai dirbi kryptingai ir atsakingai, gali ne tik grąžinti madą, bet ir ilgam ją išlaikyti“, – neabejoja R. Balčiūnas.

Prekių ženklas „Pušku pušku“ ne tik vykdo veiklą Lietuvoje, bet ir jau ilgą laiką prekiauja Baltijos, Skandinavijos ir Vakarų Europos rinkose, o pastaruoju metu žvalgosi ir į dar tolimesnius vandenis.

„Stebint ir dirbant skirtingose rinkose, jaučiasi, kad vieni produktai ar sėdmaišių tipai yra populiaresni vienose šalyse, kiti – kitose. Todėl mūsų darbas yra sukurti įdomų, patogų ir patrauklų produktą visiems. Po truputį partnerius ir klientus atrandame ir unikaliose rinkose – Saudo Arabijoje, Japonijoje, Čilėje. Tai rodo, kad mūsų sėdmaišių populiarumas ne nemažėja, bet ir toliau auga“, – teigia R. Balčiūnas.