„Žiema – tamsi ir ilga, todėl nuostabu, kad žybsinčiomis lemputėmis, gardžiais kvapais ir nuoširdžiu juoku galėjome ją praskaidrinti net 7 savaites, pusei žiemos išsklaidėme tamsą.

Svarbiausias festivalio tikslas – stebinti, džiuginti, žavėti ir sugrąžinti į nerūpestingą vaikystę. Jau galime pasakyti drąsiai – mums tai pavyko“, – sako „Kalėdų kosminės stoties“ organizatoriai.

Šis penktadienis, šeštadienis ir sekmadienis – paskutinės festivalio dienos, kuriomis Pakruojo dvare apsilankę svečiai ne tik džiaugsis didžiausio žiemos festivalio Baltijos šalyse pramogomis, bet ir taps istorinio įvykio – Kosminio Kalėdų Senelio išlydėtuvių – liudininkais.

Ypatingai dideles minias žiūrovų festivalis sutraukia šeštadieniais, tad norintys turėti daugiau erdvės, pasak organizatorių, apsilankymui gali rinktis penktadienį ar sekmadienį.

„Vienu iš geriausių klounados aktoriumi laikomas mimas iš Italijos Camillo įkūnijo išskirtinį, vienintelį tokį, Kosminį Senelį. Nuotaikingi pasirodymai kiekvieną festivalio dieną prie pagrindinės scenos sutraukdavo šimtus ir tūkstančius vaikų, o specialaus Kalėdų paštininko kupranugario Bučkio atvykimas sukeldavo ir tėvelių susižavėjimo šūksnius“, – pasakoja Pakruojo dvaro komanda.

Pasirodymai neapsieidavo ir be dovanų – jas festivalio svečiams gausiai dalino renginio partnere tapusi ir specialų dovanėlių pilną paštomatą dvare įrengusi šventinių siuntų lyderė „Omniva“.


Didžiausias festivalis regione

Vos įžengus į dvaro teritoriją, pasitinka tūkstančiais lempučių išpuoštų eglučių miškas bei akimirksniu įtraukianti šventinė atmosfera. Kalėdų namuose verda gyvenimas. Šiaurinės žvaigždės pašte rašomi laiškai Kalėdų Seneliui, kuriam juos kupranugaris Bučkis. Jaukiai šviečiančiais langeliais apsilankyti kviečia daugybė nykštukų dovanų manufaktūrų, o aplink šurmuliuoja gėrybių kupina šventinė mugė.

Dar nespėjus atsidžiaugti pirmais įspūdžiais, užsukti į arbatinę ar aplankyti puošniosios Kalėdų Senelio svetainės, svečių dėmesį prikausto įspūdingas lazerių, šviesų ir muzikos šou, pasakojantis Visatos susikūrimo istoriją bei vainikuojamas įspūdingo kosminio Kalėdų Senelio atvykimo, lydimo nykštukų ir net baltųjų lokių.

Šis tikrų tikriausias Kalėdų miestas – tik įžanga į begalinį šviesų parką, kuriame galima praleisti ištisas valandas keliaujant po Visatą ar nardant tolimiausiose vandenynų gelmėse. Milžiniškos, dešimtis metrų siekiančios šviečiančios skulptūros leidžia pasijusti kitame pasaulyje, visiškai atitrūkus nuo kasdienybės.

15 ha teritoriją užimantis parkas yra didžiausias ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, o organizatoriai juokauja, jog tai – didžiausias kosminis žiemos festivalis visoje Visatoje.