Vienija bendri tikslai

Kaip pasakoja „Samsung“ ŠVOK produktų vadovė Baltijos šalims Margarita Abraitė, Europai žengiant į ekologiškesnę ateitį – šildymo šaltiniai taip pat privalo tapti ekologiškesni, todėl būtent ši bendradarbiavimo pradžia užtikrins didesnį prieinamumą galutiniams vartotojams įsigyti ekologiškesnes šildymo ir karšto vandens gamybos sistemas oras-vanduo.

„Samsung“ savo produkciją kuria taip, kad kiekvienas namas būtų kuo įmanoma tvaresnis ir inovatyvesnis, todėl „Saulės grąža“ pasirinktas kaip tikslinis partneris, kuris padės įgyvendinti globalius mūsų tikslus. Partnerystė su šia bendrove reiškia ir tai, kad dabar klientams galėsime pasiūlyti tvarias šildymo sistemas, jas apjungiant su saulės elektrinėmis“, – sako M. Abraitė.

Pasak jos, vienas iš pagrindinių „Samsung“ tikslų – tapti vieninteliu oficialiu gamintoju Baltijos šalyse ir kartu su specializuotais partneriais pilnai įsitraukti į didžiausios pridėtinės vertės produkto kūrimą kiekvienam Lietuvos vartotojui.

„Sujungę ekologišką energijos gamybą ir išmaniąsias technologijas, vartotojams sukursime efektyviausiai funkcionuojančius pastatus bei kiekvienam naujam ar renovuojamam namui leisime mėgautis visiškai efektyviu ir ekologišku sprendimu“, – teigia M. Abraitė.

Bendrus sąlyčio taškus ir bendradarbiavimo prasmę bei svarbą įžvelgia ir „Saulės grąža“ vykdomasis direktorius Mindaugas Gerulaitis. Pasak jo, saulės energiją pasirinkusiems žmonėms svarbu prisidėti prie žalesnės ateities ir efektyviai panaudoti pasigamintą elektros energiją, taip sumažinant savo išlaidas elektrai bei priklausomybę nuo tiekėjo.

„Norėjome savo klientams suteikti visą energetikos kompleksą namams, todėl džiaugiamės galėdami pasiūlyti „Samsung“ šildymo ir vėsinimo produktus, kurie išsiskiria kokybe, yra išmanūs ir kuriami, siekiant sumažinti poveikį aplinkai“, – sako M. Gerulaitis.

Jo teigimu, energetikos rinkoje šiais laikais turėti rimtą bei patikimą partnerį yra neabejotinas privalumas ir didelė paskata.

„Rinkos poreikį diktuoja patys vartotojai, kurie ieško inovatyvių ir ilgaamžių produktų, o mes, kartu su „Samsung“, galime pasiūlyti pažangiausius rinkoje technologinius sprendimus, kurie leidžia efektyviai panaudoti saulės energiją kasdieniniame gyvenime ir išmaniai valdyti savo namus“, – teigia „Saulės grąža“ vykdomasis direktorius.

Būtent išmanus namų valdymas yra tai, ką siūlo „Samsung Climate Solutions“. Įsigijus „Samsung ClimateHub“ šilumos siurblį ir naudojant „Samsung SmartThings“ aplikaciją, kiekvienas galutinis vartotojas gali susikurti išmanius namus bei valdyti juos nuotoliniu būdu.

„Tai leidžia vartotojams efektyviai valdyti energijos suvartojimą, reguliuojant skirtingus temperatūros nustatymus skirtingose namų zonose, sudarant šilumos siurblio veikimo tvarkaraščius ar nustatant veikimo režimą“, – aiškina M. Abraitė.

Kompleksinis sprendimas jūsų namams

Kaip pasakoja M. Gerulaitis, kompleksinis sprendimas – šilumos siurblys su saulės elektrine – vis labiau populiarėja dėl besikeičiančių žmonių gyvenimo būdo ir prioritetų.

„Mes vis labiau vertiname komfortą. Šilumos siurblys yra labai patogu: nereikia nuolatinės priežiūros, kaip kūrenant kietuoju kuru, kas ypač aktualu vyresnio amžiaus žmonėms. Norimą temperatūrą patalpose galima palaikyti ir žiemą, ir vasarą, valdyti nuotoliniu būdu. Atsisakydami taršių šildymo sprendimų, persėsdami į elektromobilius – turime vis didesnį elektros energijos poreikį. Saulės elektrinė čia yra nepakeičiamas ir prieinamas sprendimas, kaip pasigaminti pigesnę elektros energiją“, – sako pašnekovas.

„Saulės grąža“ vadovas taip pat pabrėžia, kad tokiam sprendimui įtakos turi ir valstybės indėlis, skatinant šių atsinaujinančių energijos šaltinių plėtrą.

„Kasmet teikiama APVA parama saulės elektrinėms įsirengti ir namų šildymo sistemoms atnaujinti, keičiant taršaus kuro katilus į šilumos siurblius. Nuo šių metų gali būti statomi tik A++ klasės, nulinės emisijos namai. Ne mažiau kaip pusė A++ klasės namui skirtos energijos turi būti gaunama iš atsinaujinančių šaltinių, tokių kaip saulės elektrinė, geoterminiai ištekliai, vėjo jėgainė, biokuras ar šilumos siurbliai“, – aiškina M. Gerulaitis.

Kadangi tiek saulės elektrinė, tiek šilumos siurblys yra atsinaujinančios energijos šaltiniai, pasak M. Gerulaičio, derindamas saulės elektrinę ir šilumos siurblį ar oro kondicionierių, gyventojas gali susikurti energetiškai efektyvų bei taupų namą.

„Saulės elektrinė šviesą paverčia elektros energija, kuri visų pirma yra naudojama namo reikmėms tiesiogiai, o nepanaudotas perteklius atiduodamas į elektros tinklus „pasaugoti“. Taip saulės elektrinės savininkas elektra gali apsirūpinti visiems metams ir padengti papildomos elektros poreikį šilumos siurblio ar oro kondicionieriaus veikimui bei vandens šildymui žiemą. Tuo metu vasarą, kai patalpas vėsinti aktualu būtent šviečiant saulei – saulės jėgainės pagaminta elektra oro kondicionavimui ar grindų vėsinimui panaudojama tiesiogiai, todėl jos nereikia pirkti iš elektros tiekėjo“, – pasakoja „Saulės grąža“ vadovas.

Jo pasiteiravus, ką turėtų žinoti gyventojai, besiruošiantys savo namus paversti efektyviu bei tvariu būstu, ir ar šiuos du įrenginius būtina montuoti tuo pačiu metu, M. Gerulaitis aiškina, kad įrengimo darbai gali vykti visiškai nepriklausomai vieni nuo kitų.

„Galima sakyti, kad saulės elektrinė tiekia elektrą šilumos siurbliui ir kitiems elektros prietaisams name, tad svarbu, kad šie įrenginiai būtų pajungti į vieną ir tą patį namo įvadą bei pakaktų namo įvado galios. Saulės elektrinę galima įrengti beveik ant bet kurio namo stogo, bet verta pasitarti su specialistais, nes dalį įrengimo darbų galima atlikti jau statant namą. Oro kondicionierių šildymui ir vėsinimui taip pat galima pritaikyti bet kuriam namui ar butui. Tuo metu šilumos siurblys oras-vanduo gali veikti name, kuriame įrengtas grindinis ar radiatorinis šildymas, tad tai reikėtų nusimatyti, statant ar atnaujinant būstą“, – aiškina M. Gerulaitis.

Užsakymo nr.: PT_87354667