Stilingos ausinės papildo flagmano funkcijas

Pristatydamas pasauliui naujausius savo flagmanus „Samsung Galaxy Fold4" ir „Samsung Galaxy Flip4", gamintojas dar patobulino dizainą bei „Android" operacinės sistemos universalumą. Šie sulenkiami telefonai pasižymi itin geromis kameromis, greitais procesoriais, ryškiais ekranais ir kitomis šiais laikais kiekvienam aktualiomis telefonų savybėmis.

Išskirtinę patirtį vartotojui kuria ir puiki šių įrenginių sąveika su kitais stilingais įrenginiais, pavyzdžiui, belaidėmis ausinėmis „Galaxy Buds2 Pro". Tai itin aukštos kokybės 24 bitų garso palaikymu bei patobulintu išorinio triukšmo šalinimu pasižyminčios ausinės, kurios nuo savo pirmtakių skiriasi ne tik kompaktiškesne forma, patobulintu dizainu, bet ir mažesniu svoriu.

Visas belaidžių ausinių funkcijas atrasite jas susieję su kitais „Galaxy" įrenginiais per „Galaxy Wearable" programėlę. Tokiu būdu ausines galite valdyti tiek įrenginyje, tiek paliesdami pačią ausinę. Pavyzdžiui, nustatyti automatinį „Spotify" atvėrimą ar atsiliepimą į skambutį ilgesniu ausinės prilietimu.

Beje, ausinėse veikianti „Auto Switch" funkcija aptinka mobiliuosius įrenginius ir lengvai susijungia su telefonu, planšetiniu kompiuteriu ar laikrodžiu. Ši funkcija praverčia, jeigu, pavyzdžiui, žiūrėdami filmą norite atsiliepti į skambutį ir perjungti garsą iš savo planšetės į išmanųjį telefoną.

Dar platesnės išmaniųjų laikrodžių galimybės

Išmanųjį laikrodį vartotojas paprastai dėvi didžiąją dalį dienos, o kartais su juo ir miega. Tokiu atveju „Samsung" patobulinta miego stebėjimo technologija stebi miego stadijas ir nustato miego tipą pagal aštuonių gyvūnų miego simbolius, kad padėtų susikurti sveikesnius miego įpročius.

Jeigu visgi kyla sunkumų susikurti savo miego rutiną, jums gali padėti „Miego mokymų" programa, kuri į laikrodį atsiunčia ne tik išsamią informaciją apie miegą, bet ir įvairias misijas, užduočių sąrašus, su miegu susijusius straipsnius, meditacijas.

Šis išmanusis laikrodis puikiai tarnauja ir sporto salėje. Pirmiausia, kad išsikeltumėte tinkamus sveikatingumo tikslus, su „Galaxy Watch5" pasitikrinkite savo kūno sudėtį: bendrą riebalų procentą organizme, raumenų audinio, kaulų ir vandens dalį bei bendrą kalorijų kiekį, kurio organizmui reikia kasdien. Jūsų sporto kelionėje laikrodis rodys pulsą, deguonies kiekį kraujyje, o sportinius pasiekimus galėsite fiksuoti pasirinkę savo sporto šaką iš 90 galimų.

Išmanųjį įrenginį susiejus su laikrodžiu, tampa paprasčiau jį valdyti – galima per atstumą perjungti muziką, įrašyti balso įrašus bei stebėti pranešimus. Keliautojams pravartu, kad, jeigu telefone įjungta navigacija, laikrodyje galite stebėti žemėlapį ir turėti laisvas rankas.

Be to, laikrodis gali būti naudingas net fotografuojantis. Per „Fotoaparato valdiklio" programėlę laikrodžio ekranėlyje galima matyti fotoaparato vaizdą, užfiksuoti kadrą ar pasirinkti kitą kamerą.

Sąveika su kitais įrenginiais

Vienas didžiausių „Samsung" ekosistemos privalumų – tai jos universalumas. Pavyzdžiui, „Samsung DeX" funkcija leidžia išmanųjį telefoną prijungti prie monitoriaus ir juo naudotis lyg įprastu kompiuteriu. Tokiu atveju telefonas atstoja klaviatūrą ir liečiamą paviršių, kuriuo galima valdyti žymeklį ekrane.

Savo telefono turinį matyti televizoriaus ekrane galima ir naudojantis „Smart View" funkcija. Taip draugams rodykite savo atostogų nuotraukas ar kitą turinį. Kad tai padarytumėte, užtenka paspausti aplikacijos ikoną ir toliau sekti instrukcijomis – be problemų telefoną prijungsite prie visų išmaniųjų televizorių per kelias sekundes.

„Samsung" ekosistema puikiai papildo ir „Windows" operacinę sistemą – pasinaudojus programėle, į skambučius ar žinutes atsiliepti galima tiesiai iš kompiuterio ekrano. Be to, „Samsung Cloud" integruojasi su „Microsoft OneDrive", tad visas telefone padarytas nuotraukas ir vaizdo įrašus tuoj pat galima pamatyti kompiuterio ekrane.

Jeigu duomenų nekaupiate debesų saugyklose, greitai ir paprastai pasidalysite informacija naudodami „Sparčiojo bendrinimo" funkciją. Kad tai padarytumėte, prie norimo failo bakstelėkite mygtuką „Bendrinti" ir pasirinkite įrenginį, į kurį norite nusiųsti, o kitame – patvirtinkite užklausą. Jeigu žmogus, kuriam norite ką nors persiųsti, naudoja kitą operacinę sistemą arba nėra šalia, galima pasirinkti siųsti nuorodą arba QR kodą.