Dovanos suartina ir... išskiria?

Moksliniame žurnale Journal of Consumer Research publikuotas tyrimas skelbia, kad perkant dovaną svarbiausia yra atsižvelgti į du esminius tikslus. Pirmasis – tai dovanos funkcija, o ji visai paprasta – suteikti laimės tam, kuriam dovana skirta. Antrasis – sustiprinti ryšį tarp dovanos gavėjo ir ją dovanojančio asmens. Suderinti šiuos du tikslus įmanoma tuomet, kai žmogus gauna tai, ko norėjęs, o dovana yra apgalvota ir įsimintina.

Nesugalvojate, kas tai galėtų būti? Paprasčiausia, žinoma, tiesiog paklausti. Tačiau kurgi šventinė dvasia, nuostaba ir netikėtumo jausmas? Tad dovana, net jei ir praktiška bei nuspėjama, turėtų išlaikyti bent šiek intrigos ir malonaus jaudulio.

O kas, jei nustotume sukti galvas ir dovanotume tai, kas pasitaikė po ranka? Vienam – arbatos maišelis su saldainių dėžute, kitam – gardžios kavos. Galima ir taip, žinoma, tačiau nenustebkite, jei atsainiai parinkta dovana gali turėti įtakos tolimesniam bendravimui. Tyrimai rodo, kad dovanos yra kur kas daugiau, nei tik graži pakuotė. Jos – tarsi nematomas raktas tarpusavio santykių kūrime, tad tinkamai parinkta dovana išties suartina.

O kaip dėl pinigų? Juk tai – pati universaliausia dovana. Ir jums sukti galvos nereikia, ir solidų vokelį gavęs žmogus turėtų jaustis laimingas – galės įsigyti tai, ko pats norėjo. Pasirodo, priešingai – kad ir kaip visi mylėtume pinigus, tokia dovana pastorina piniginę, tačiau širdies nešildo ir artumo jausmo nekuria. Tad jei Kalėdų dovanoms jau rinkote dailius vokelius, geriau palikite juos parduotuvių lentynose. Mes turime kur kas įdomesnių ir naudingesnių pasiūlymų.

Trys idėjos, ką dovanoti: puikiai tiks ir vyrams, ir moterims

Gyvename technologijų amžiuje, tad išmanieji daiktai supa mus kiekviename žingsnyje. Ieškote praktiškų ir tikrai džiuginančių dovanų? Tuomet dovanokite tai, ko kiekvienam iš mūsų reikia – kokybiškus išmaniuosius sprendimus. Nešiojamas kompiuteris, išmanusis laikrodis, o gal stilingos bevielės ausinės? – parinkti tobulą dovaną galima kiekvienam.

Jei nusprendėte per Kalėdas padovanoti sau ar artimajam „metų pirkinį“ – idealus pasirinkimas yra ne tik stilingas, bet ir galingas Huawei MateBook X Pro, puikiai tinkantis ir darbui, ir pramogoms. Vienas jo privalumų – net 91 proc. dangčio ploto užimantis ekranas ir 3:2 kraštinių santykis, kuris patogus tekstų rašymui, skaitymui ir filmų žiūrėjimui. 3K raiška ir RGB spalvų gama leidžia atkurti itin tikrovišką ir labai detalų vaizdą – tarsi viskas vyktų čia pat, realybėje. Ekranas yra jautrus lietimui, todėl greičiau atliksite įvairias užduotis, kurias be vargo įgyvendins 10-os kartos „Intel® Core™ i77“ procesorius, atskira „Nvidia GeForce MX250“ grafikos kortelė, iki 16 GB operacinės atminties ir 1 TB sparčiosios SSD atminties.

Ieškantiems stilingos, bet tuo pačiu praktiškos dovanos tikrai patiks elegancijos šedevras – dviejų skirtingų dydžių išmanusis laikrodis Huawei Watch GT 3. Prabangiai atrodantis ir tuo pačiu ergonomiškas laikrodis pasižymi stulbinančia raiška ir stilingumu. Ekranas lenktu trimačiu stiklu pagauna šviesos spindulius ir švelniai švyti, o minimalistinio dizaino itin žvilgus korpusas puikiai dera su elegantiškais dirželiais. Be abejonės, išmanusis laikrodis turi integruotą žingsnių skaitiklį, širdies ritmo matavimą ir daugybę kitų naudingų funkcijų, yra suderinamas su „Android“ ir iOS sistema, o belaidžiu režimu dirba net iki 2 savaičių.

Maža, bet ne mažiau įspūdinga bei prabanga tviskanti dovana – Huawei FreeBuds Lipstick bevielės ausinės. Naujausias dizaino tendencijas įkūnijančios ausinės užtikrina geresnę ir išmanesnę garso patirtį. Huawei FreeBuds Lipstick leidžia mėgautis išskirtine garso kokybe – dažnių spektras siekia iki 40 kHz, tad visos jūsų mėgstamos melodijos ir sodrūs tembrai skambės tobulai, o dar stipresnius ir įspūdingesnius žemus dažnius užtikrins abiejuose ausinių kištukuose sumontuoti atskiri žemųjų dažnių stiprintuvai. Ausinių kištukai sveria vos 4,1 gramo, tad yra itin patogūs ir praktiškai besvoriai.

Belieka išsirinkti tai, kas labiausiai nudžiugintų jūsų artimuosius ir pasimėgauti džiaugsmu dovanoti.

Užsakymo nr.: PT_89004543