Darbas – arčiau namų

„Viena iš mūsų stiprybių, leidžiančių burti patikimą, 5,5 tūkst. narių turinčią komandą, – tai požiūris, kad darbas turi būti patogesniam gyvenimui. Turėdami vieną didžiausių parduotuvių tinklų Lietuvoje, galime pasiūlyti darbo vietą arčiausiai namų, mokymo įstaigos ar tiesiog žmogui patogios vietos. Tai darbuotojams sutaupo ir pinigų kelionėms į darbą, ir brangaus laiko. Jeigu ta patogi vieta keičiasi – pavyzdžiui, pradedama mokytis kitoje įstaigoje ar persikraustoma į kitą miestą, tai tuomet pasirūpinsime darbo vieta ir ten, kur jam bus patogiau. Dėl gero darbuotojo padarome viską – ir dar daugiau“, – sako M. Milė.

Vien per pirmąjį pusmetį prie „Iki“ komandos prisijungė apie pusė tūkstančio naujų darbuotojų – nuo IT specialistų, padedančių į rinką atnešti tokias naujoves kaip autonominės parduotuvės, iki parduotuvių darbuotojų, kurie kasdien rūpinasi kuo geresne pirkėjų patirtimi.

Patogus grafikas pagal asmeninius poreikius

Lankstus darbo grafikas – viena geidžiamiausių naudų darbovietėje. Dėl to „Iki“ darbuotojams derėtis nereikia, mat patogus grafikas pagal kiekvieno asmeninius poreikius yra jau daug metų sėkmingai veikianti realybė.

Trys ketvirtadaliai „Iki“ komandos dirba parduotuvėse. Kad būtų kuo patogiau derinti darbą ir kitus įsipareigojimus ar laisvalaikį, jose grafikų įvairovė labai didelė. Tai atveria galimybes darbuotojams turėti ir kitų darbų arba dažniau pasilepinti trumpomis atostogomis.

„Taikomės prie individualių poreikių ir sėkmingai įgyvendiname įvairius darbo modelius – pavyzdžiui, studentui galbūt patogiau dirbti popietėmis, po paskaitų, o vaikus auginančiai mamai – rytais, kol atžalos laiką leidžia mokykloje. Yra tokių, kurie pageidauja dažniau dirbti savaitgaliais, kad šiokiadieniais turėtų laiko užsiimti kita veikla. Jeigu vienoje parduotuvėje labiausiai darbuotojui tinkančio grafiko pasiūlyti negalima – kitoje tikrai rasime. O jeigu, pavyzdžiui, darbuotojui atsiranda naujų įsipareigojimų – tuomet galime pasiūlyti ir darbą puse etato. Kiekvienu atveju ieškome sprendimo, kuris geriausiai atitiktų darbuotojo poreikius ir būtų patogus būtent jam – kad pakaktų laiko poilsiui, pomėgiams arba šeimai“, – pasakoja „Iki“ Žmonių ir kultūros departamento vadovė.

Monika Milė, „Iki“ Žmonių ir kultūros departamento vadovė

Itin solidi premija ir papildomos pajamos

Kaip kiekvienas turi asmeninių poreikių dėl vietos ir laiko, taip ir dėl finansų. „Iki“ visų darbuotojų atlyginimai yra nuolat peržiūrimi ir nuosekliai didinami, o kiekvienam sukuriama erdvė ir papildomoms pajamoms.

„Ne tik dabar, kai juntamas išaugęs darbuotojų poreikis, bet ir visais laikais suteikiame galimybių tiems, kurie nori užsidirbti daugiau. Progų papildomam darbui niekada netrūksta logistikoje, gamyboje, tuo tarpu kiekvienas parduotuvių darbuotojas, esant poreikiui, gali padirbėti ir kitoje mūsų tinklo parduotuvėje. Be to, vertiname ir darbuotojų asmeninius ryšius – skiriame solidžią premiją, jei į komandą jie pakviečia patikimus žmones“, – sako M. Milė.

Rūpinimasis karjera nuo pirmojo laiptelio

„Iki“ tinklas metų pradžioje buvo įvertintas prestižiškiausiu „Top Employer 2023 Lietuva“ sertifikatu. Geriausio darbdavio įvertinimą „Iki“ pelnė už visokeriopą rūpinimąsi darbuotojais – nuolatinį darbo sąlygų gerinimą, siūlomas naudas, nenutrūkstamai kuriamą palankią darbo aplinką ir karjeros augimo galimybes.

„Esame atviri visiems ir siekiame pateisinti kiekvieno darbuotojo lūkesčius. Kai kuriose srityse, pavyzdžiui, gamyboje, prekyboje, logistikoje įdarbiname ir neturinčius jokios profesinės patirties ar specialių įgūdžių. Naujus „Iki“ darbuotojus apmokome darbo vietoje. Tačiau kartu visuomet ieškome ir būdų suteikti karjeros galimybes, kai tik atsiranda laisva aukštesnė pozicija, investuojame į darbuotojų tobulėjimą, siūlome vidinius bei išorinius mokymus“, – pažymi M. Milė.

Tarptautinei „Rewe“ grupei priklausantis prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1992 metų. Turėdamas 237 parduotuves visoje Lietuvoje, „Iki“ yra vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų. Tarp didžiausių šalies darbdavių esanti bendrovė yra įdarbinusi apie 5,5 tūkst. darbuotojų. Prekybos tinklas kartu su „Pixevia“ Vilniuje atidaręs keturias autonomines parduotuves su „Iki“ prekių ženklu. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“ ir nuosavo prekės ženklo elektroninę parduotuvę.

Daugiau informacijos:


Vaida Budrienė„Iki“ komunikacijos vadovėMob. tel. +370 686 56010El. p. vaida.budriene@iki.lt