Renginiai – visai šeimai

Kauno „Akropolyje“ Renginių aikštėje penktadieniais galima išgirsti pianistės Evelinos Pilipavičiūtės atliekamą muziką iš senosios kino klasikos. Šeštadieniais – su vaikais dalyvauti nemokamose dirbtuvėlėse ir pasigaminti šventines puošmenas. Sekmadieniais mažuosius lankytojus džiugina animatoriai, kviečiantys veidukų piešimui, pasigaminti laikinas tatuiruotes, parašyti laišką Kalėdų Seneliui bei pasigaminti kalėdinių elnių kepurėles.

Gausų pačių įvairiausių staigmenų, prekių ir paslaugų asortimentą puikiai papildo šventiniu laikotarpiu prekybos centre iki pat gruodžio 23 d. vyksianti Kalėdų mugė, taip pat bendrose prekybos centro erdvėse įrengtos prekybos salelės. Rankų darbo, stilingos, išskirtinės, gurmaniškos dovanos – kiekvienas, apsilankęs čia, tikrai suras, kuo nustebinti artimuosius, draugus ar kolegas.

„Artėjant gražiausioms metų šventėms nemažai laiko skiriame su meile rinkdami dovanas artimiesiems. Kad šios būtų prasmingos ir išties įsimintų, svarbu nepamiršti, kad buvimas su šeima – taip pat ypatingas. Todėl Kauno „Akropolyje“ šiuo metu galima rasti ne tik gausų kalėdinių dovanų pasirinkimą, bet ir šventinius renginius – lankytojus kviečiame į nemokamus muzikos vakarus, dirbtuvėles vaikams, susitikimus su animatoriais bei Kalėdų Seneliu“, – sako Brigita Kuodytė, Kauno „Akropolio“ valdytoja.

Dirbtuvėlėse – šventinių puošmenų gamyba

Kiekvieną gruodžio šeštadienį nuo 13 iki 19 valandos Kauno „Akropolio“ trečiajame aukšte esančioje Renginių aikštėje vykstančiose nemokamose dirbtuvėlėse vaikai gali išmokti pasigaminti nesudėtingas, tačiau puošnias bei tvarias šventines dekoracijas: nedideles kalėdines kompozicijas, floristinius eglutės žaisliukus, o tikintys magija ir stebuklais – norų apyrankes. Dirbtuvėlių dalyviams suteikiamos visos kūrybai reikalingos medžiagos, o pagamintus darbelius kiekvienas kūrėjas gali parsinešti namo.

Namų puošimas šventėms gali būti smagus ir lengvas.

„Kalėdiniams namų papuošimams sukurti ne visada reikia daug laiko, tam gali pakakti ir kelių minučių, o tokia veikla puikiai atskleidžia ir ugdo kūrybiškumą. Kalėdinių dekoracijų dirbtuvėlėse vaikai, kartu su edukatoriais, žaidimo forma mokysis kurti kompozicijas, jas derinti, ir, svarbiausia, supras, jog namų puošimas šventėms gali būti smagus ir lengvas procesas, į kurį gali įsitraukti visa šeima“, – sako Mindaugas Markelis, kuris yra „Flores Vireti“ vadovas, edukacinių dirbtuvėlių rengėjas.

Kalėdinė kompozicija namuose – vos per pusvalandį

Kalėdinę puošmeną namams vos per pusvalandį gali pasigaminti kiekvienas – M. Markelis pasidalijo nesudėtinga idėja, kurią įgyvendinsite pasitelkę fantaziją ir šiek tiek medžiagų.

Kalėdinei kompozicijai reikės: kėnio, eglės ar kito spygliuočio šakelių (10–15 cm), indo, kurį norėsite dekoruoti, ar medžio žievės, ant kurios gaminsite kompoziciją. Taip pat mėgstamų kvapnių rekvizitų: cinamono lazdelių, anyžių, gvazdikėlių, džiovintų vaisių – apelsinų, citrinos riekelių ar žievelių, 3–4 skirtingo dydžio kankorėžių.

Reikiamos priemonės kalėdinei kompozicijai kurti.

„Mėgstamus prieskonius, gamtines medžiagas, apelsinų ar citrinų skilteles dėkite į indą arba klijuokite ant medžio žievės šia seka: spygliuotis, kankorėžiai, apelsino ar citrinų skiltelės, žievelės.

Apelsinų ir citrinų riekelės džiugins ir spalvomis, ir kvapais

Dekoraciją užbaikite smulkiomis detalėmis – cinamono lazdelėmis, anyžiais, gvazdikėliais, riešutais ar kitais turimais papuošimais“, – lengvu ir smagiu kūrybos procesu pasidalijo M. Markelis.

Paskutinis dekoracijos akcentas – smulkios detalės

Kauno „Akropolio“ trečiame aukšte Renginių aikštėje vaikų dirbtuvėlės vyks visą gruodžio mėnesį šeštadieniais nuo 13 iki 19 val. Sekmadieniais nuo 13 iki 19 val. organizuojami užsiėmimai su animatoriais, o gruodžio 16-17 d. ir 23-24 d. – susitikimai su Kalėdų Seneliu. Kalėdų mugė vyksta kasdien iki gruodžio 23 d. Visi šventiniai renginiai nemokami. Organizatoriai pasilieka teisę keisti programą ir darbo laiką. Daugiau informacijos ir darbo laikai www.akropolis.lt