„Per pastaruosius ketverius metus Kaune buvo daug investuojama į mieste esančią parkų infrastruktūrą – atnaujintos žaliosios erdvės pritraukia ir kauniečius, ir miesto svečius. Šiandien Kaunas siūlo kompleksiškas poilsio ir pramogų paslaugas bei tampa labai įdomia vieta norint turiningai praleisti laiką su šeima“, – sako „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius.

Pašnekovas tikina, kad Kaunas labai pasikeitęs, ypač tiems, kurie nesilankė ilgą laiką. Daugybė pasyvaus ir aktyvaus laisvalaikio vietų pritaikytos šeimoms su vaikais, todėl laikinoji sostinė yra puiki poilsinių išvykų kryptis.

„Jei tik leidžia galimybės, rekomenduočiau apsistoti Kaune ilgesniam laikui – čia tikrai yra apgyvendinimo įstaigų, siūlančių kambarius šeimoms. Neskubant Kauną galima patirti daug geriau ir grįžti namo pailsėjus. Atsivežkite gerą nuotaiką, norą pažinti, patirti ir pamatyti – labai gerai ir kaunastiškai praleisite laiką“, – kviečia T. Stankevičius.

Fragmentas iš Kauno

Šių metų pabaigoje Kaune atsidarys šeimų traukos centru tapęs rekonstruotas Lietuvos zoologijos sodas, o kitų metų pradžioje – muziejus „Mokslo sala“, kuris pasiūlys išskirtines patirtis ir suaugusiems, ir vaikams.

O ką Kaune šeimoms su vaikais galima nuveikti jau dabar?

Ekskursija autobusu „Velniuko Kauniuko istorijos“, skirta 5–10 metų vaikams ir jų tėveliams, suteikia progą geriau pažinti miestą per smagias herojaus-miesto žinovo nuotykių istorijas ir daineles. Ekskursija vyksta apie pusantros valandos, per kurią galimaišsamiai susipažinti su įdomiausiomis Kauno vietomis ir atsipalaiduoti.

Laikas neprailgta ir keliaujant tik Kauno mieste esančiais senaisiais keltuvais – Aleksoto ir Žaliakalnio funikulieriais. Pakilus jais atsiveria įstabi Kauno miesto centro ir senamiesčio panorama, o pati pramoga mažiesiems lankytojams dovanoja daug gražių ir įsimintinų emocijų.

Aleksoto funikulierius

Beveik du dešimtmečius Laisvės alėjoje veikiantis Lėlių teatro muziejus kviečia vaikus ir suaugusius pamatyti įspūdingą daugiau nei 900 eksponatų parodą. Lėlės, kaukės, įvairios dekoracijos pažadins vaizduotę, primins įvairius personažus – nuo pirmųjų spektaklių iki šiuolaikinių dailininkų darbų. Ar atspėsite, kaip atrodo Eglė – žalčių karalienė? Pats laikas apsilankyti ir šiemet 65-ąjį gimtadienį švenčiančio teatro spektakliuose!

K. Donelaičio gatvėje esantis Vaikų literatūros muziejus įtraukia į stebuklingą įvairių būtybių pasaulį ir leidžia patirti, kaip kuriamos pasakos, atrodo senoviškas kinas. Savo interaktyvumu šis muziejus sudomins net mažiausius lankytojus, o suaugusieji galės prisiliesti prie vaikų literatūros lobyno. Be pažintinių veiklų, čia gausu poilsio ir žaidimų erdvių.

Vaikų literatūros muziejus

Senamiestyje įsikūręs Kauno Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejus yra puiki stotelė norint labiau pažinti liaudies meną ir kultūrą, o taip pat šiuolaikinį folklorą. Interaktyviose ekspozicijose galima išbandyti kankles ir kitus tautinius instrumentus, susipažinti su jų gamybos technologija, pasiklausyti sutartinių, žaisti.

Pasimėgavus kultūrinėmis veiklomis, verta aplankyti naują „Žalgirio“ arenos baseiną, kuriame galima mėgautis SPA ir pirčių malonumais, pramoginiais baseinais bei kitomis atpalaiduojančiomis veiklomis. Baseine veikia speciali erdvė vaikams, siūlomos nuolaidos bilietams šeimai.

Gatvės menas

O jei karštą vasaros dieną norėsis pasimaudyti ežere – galima apsilankyti Lampėdžių karjero paplūdimyje. Jame įsikūręs kempingas, lankytojai kviečiami išbandyti įvairias vandens pramogas, sporto aikšteles ir užsukti į „UNO“ nuotykių parką. Net septynių lygių trasos, iš kurių pirmos trys specialiai sukurtos vaikams. Suaugusieji čia taip pat ras nemenkų iššūkių: drąsiausiems – šuolis net iš 16 metrų aukščio!

Kauno širdyje, senamiestyje esantis atnaujintas Santakos parkas gali tapti puikia vieta jūsų šeimos piknikui įstabių gamtos ir miesto peizažų bei istorinių objektų apsuptyje. Parke įrengtas batutas, karstyklės ir kita žaidimų infrastruktūra „užims“ vaikus ne vienai ir ne dviem valandoms. Pailsėti nuo miesto šurmulio ir išbandyti smagias vaikų žaidimų, dviračių ir paspirtukų aikšteles pravartu ir didžiausiame mieste Ąžuolyno parke bei moderniuose Kalniečių ir Dainavos parkuose, taip pat ir šiemet 100 metų jubiliejų švenčiančiame Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode.

Parkas

Po liepos atostogų sugrįžusi, nostalgiška, ne vieną kartą „užauginusi“ Laisvės alėjoje įsikūrusi „Spurginė“ taps puikia vieta norint pasimėgauti šviežiomis, jau legendinėmis tapusiomis spurgomis ir kitais kepiniais.

Rekomenduojame aplankyti ir K. Donelaičio ir S. Daukanto gatvių sankirtoje esančią Vienybės aikštę. Čia įrengti fontanai, baseinai, paspirtukų ir riedlenčių rampos ir žaliosios salelės kaipmat patrauks mažųjų poilsiautojų dėmesį, kol jų tėvai galės atsipalaiduoti ir vaikus stebėti iš aikštę supančių puikių kavinių ir restoranų terasų.

Fontanas Vienybės aikštėje

Ieškant vandens pramogų, verta apsilankyti Kauno marių paplūdimiuose. Kauno marių jachtklubas šeimoms siūlo pasiplaukiojimus pramoginiais laivais, taip pat plaukimus jachtomis reguliariais maršrutais iki netolimų kaimelių ar miestų. Į vaizdingus maršrutus nuo senamiesčio krantinės galima leistis ir Nemunu. Tai puiki patyriminė pramoga ir suaugusiems, ir vaikams.

Spurginė

Lengvai susiplanuoti išvyką į Kauną galima apsilankius tinklalapyje visit.kaunas.lt, kur rasite visą aktualiausią informaciją apie miesto objektus, vykstančius renginius ir atsakymus į dažniausiai rūpimus klausimus. Būdami Kaune nepraleiskite progos užsukti ir į Laisvės alėjoje 36 esantį Turizmo informacijos centrą, kur rasite Kauną atrasti leisiančius maršrutus ir unikalius, Kauną įamžinančius suvenyrus.