L. Šeškaus teigimu, artėjantis renginys – tai prasminga palaikymo akcija Lietuvoje šiuo metu gyvenantiems karo pabėgėliams bei noras parodyti, kad mūsų šalyje šie žmonės nėra svetimi.

„Kviečiame visus, tiek ukrainiečius, tiek lietuvius gruodžio 28 d. atvykti į Katedros aikštę ir nors trumpam pamiršti realybę švenčiant Kalėdas drauge – pasiklausykime koncerto, pasivaišinkime skanėstai, karšta arbata, pabendraukime“, – ragina organizatorius.

Pasak jo, šiais metais tradiciškai susirinkusiųjų lauks nuotaikingas koncertai bei kitos kalėdinės linksmybės.

„Koncertuoti sutiko daug žinomų Lietuvos scenos žmonių: Ieva Narkutė, Raminta Naujanytė-Bjelle, Monika Linkytė, „Queens of Roses“, Marius Jampolskis ir kiti. Taip pat turėsime ir keletą atlikėjų iš Ukrainos. Be koncerto bus ir kiti Kalėdoms reikalingi atributai: Kalėdų senelis, gatvės cirko šou, lietuvių ir ukrainiečių jaunųjų talentų pasirodymai, žaidimai, fotosesijos“, – pasakoja L. Šeškus.

Vienas šilčiausių momentų, kuriuo džiaugiasi renginio organizatorius – galimybė išdalinti daug saldžių dovanų vaikams.

„Susirinkusiųjų lauks ne tik pramogos, bet ir vaišės – kiekvienam į šventę atvykusiam vaikui iš Ukrainos bus įteikta saldi kalėdinė dovanėlė. Renginio metu savanoriai keps ir dalyvius vaišins karštomis spurgytėmis. Planuojame, kad savanoriai iškeps apie 1000 kg spurgyčių, kas yra apie 15-20 tūkst. vienetų“, – įspūdingą skaičių atskleidžia L. Šeškus.

Prie renginio finansine parama prisidėjusio prekybos tinklo „Norfa“ vadovas D. Dundulis džiaugiasi profesionaliai L. Šeškaus organizuojamais renginiais bei tiki, kad ir šis bus įgyvendintas be priekaištų.

„Nuo pat karo pradžios bendradarbiaujame su Laurynu, prisidedame prie paramos ukrainiečiams. Todėl ir šį kartą nusprendėme nelaužyti tradicijų ir tapti vienais pagrindinių renginio rėmėjų. Skyrėme finansinę paramą, už kurią vaikams bus perkamos dovanėlės, skanėstai ir visa kita, kas būtina, kad šventė įvyktų“, – sako „Norfa“ vadovas.

Praėjusiais metais „Švęskime Šv. Kalėdas kartu!“ sudalyvavo apie 5 tūkst. dalyvių, todėl šiais metais renginio organizatorius tikisi ne ką mažesnio susirinkusiųjų skaičiaus.

„Bent jau 5 tūkstančius dalyvių tikrai esame pasiruošę apdovanoti ir pavaišinti. Pasinaudodamas proga, norėčiau pakviesti visus, kurie pažįsta Lietuvoje gyvenančius ukrainiečius – perduokite jiems žinią ir pakvieskite į šį puikų bei šiltą renginį“, – kviečia L. Šeškus.