Kaip pastebi „Norfa“ prekių grupės vadybininkė Gerda Pilkauskaitė, išankstinis pasiruošimas didžiosioms metų šventėms – įprastinė, jau pasiteisinusi praktika, tad šventinės nuotaikos tinklo parduotuvėse išties ankstyvos. Nors praėjusiais metais dėl paskelbto karantino Kalėdos buvo kiek kitokios, tiek tą kartą, tiek šiais metais pirkėjų įpročiai stipriai nekinta.

„Drąsiai galima sakyti, kad šventiniai pirkimai jau tikrai prasidėję. Stebime jų augimą, tačiau pats kalėdinių pirkinių pikas turėtų būti maždaug gruodžio viduryje. Kalėdos – tai metas, kuomet norisi stebinti ir džiuginti savo artimuosius. Švenčių metu dauguma linkę šiek tiek paišlaidauti, tad net ir karantinas pirkėjų įpročiams įtakos beveik neturėjo“, – sako G. Pilkauskaitė

Tikras eglutes keičia dirbtinės

Žiemos šventės neįsivaizduojamos be pagrindinio jų atributo – kalėdinės eglės. Kaip ir kiekvienais metais, „Norfa“ savo pirkėjams siūlo įsigyti ne tik natūralių, bet ir dirbtinių eglių. Pastarųjų populiarumas, pasak pašnekovės, išlieka stebėtinai didelis. Galime tik spėlioti, tačiau veikiausiai dirbtines eglutes dalis pirkėjų renkasi vedini praktiškų sumetimų: jos ne tik nepriekaištingai atrodo, bet ir gali būti naudojamos ne vienerius metus.

Dirbtinių eglučių pasirinkimas ir kainų diapazonas išties platus: mažiausia nepuošta dirbtinė eglutė (60 cm) kainuoja 3.99 eurus, didžiausia (240 cm), kurią galima rasti tik didžiuosiuose prekybos tinklo centruose, – 169.99 eurus.

„Pirkėjų tarpe populiariausias aukso viduriukas – 150-180 cm aukščio dirbtinės eglutės, kurių kainos svyruoja nuo 25.99 iki 99.99 eurų. Pirkėjų patogumui turime ir visai mažų, 30-45 cm „stalinių“ eglučių, kurios jau yra su papuošimais“, – pasakoja G. Pilkauskaitė.

Puošti eglutėms skirtų dekoracijų „Norfos“ parduotuvėse taip pat netrūksta. Dažniausiu pirkėjų pasirinkimu tampa klasikiniai, senovę menantys papuošimai. „Praktika rodo, kad pirkėjams patinka nostalgiją sukeliantys papuošimai, todėl šiais metais didelį dėmesį skyrėme išskirtiniams senoviniams žaisliukams – burbulams ir įvairioms figūrėlėms, pagamintoms iš plonyčio ir trapaus stiklo“, – pasakoja prekybos tinklo vadybininkė.

Kalėdų eglutė sunkiai įsivaizduojama ir be girliandų. Populiariausios pirkėjų tarpe – šviečiančios, namuose sukuriančios išskirtinę atmosferą. Paprastų girliandų tarpe pirkėjai dažniau renkasi vienspalves – žiemos šerkšną primenančias baltas ar tikromis Kalėdomis alsuojančias raudonas.

Mėgstantiems natūralumą ir norintiems sukurti jaukią kalėdinę dvasią savo namuose, G. Pilkauskaitė siūlo atkreipti dėmesį į šiuo metu itin populiarus medinius papuošimus bei kitas kalėdines dekoracijas: pakabinamas kalėdines kojines, advento vainikus ir kalendorius, smulkias ir žaismingas figūrėles.

Na ir, žinoma, kaip be dovanų savo artimiesiems, draugams bei kolegoms! „Norfa“ Kalėdų senelis šiais metais pasirūpino, kad dovanų užtektų visiems. Mažiesiems skirti konstruktoriai, lėlės, mašinėlių modeliukai, stalo žaidimai; suaugusiems – įvairūs grožio dovanų rinkiniai, buitiniai prietaisai. Kalėdiniame skyriuje rasite ir visko, ko reikia gražiam dovanų supakavimui: ne tik šventinius maišelius, bet ir dailias dovanų dėžutes, spalvoto popieriaus bei kitų dovanų pakavimui reikalingų priemonių“, – sako G. Pilkauskaitė ir norinčius šventes pasitikti ramiai, mielomis dovanomis ragina pasirūpinti iš anksto.

Užsakymo nr.: PT_88812421