Pasirengimas tokiai šventei, anot įmonės „Renginio partneris“ vadovo Povilo, gali kelti daugiau iššūkių, tačiau iš tikrųjų taip nėra. Renginiams reikalinga įranga prekiaujančios ir ją nuomojančios bendrovės atstovas sako, kad jų įmonė gali pilnai pasirūpinti renginiu lauko sąlygomis ir dėl to suplanuoti renginį lauke bus labai paprasta.

Renginiui lauke lengviau rasti vietą

Kai organizuojamos vestuvės, gimtadieniai, metinės ar kitos progos, galima susidurti su problema. Jūsų datomis gali būti sunku rasti laisvą renginių erdvę, kuri patiktų. Tenka viršyti biudžetą arba keisti datą. Nei viena nei kita nėra optimalu. Dėl to daug patrauklesne pavirsta galimybė viską rengti lauke.

Žmonės šventėms renkasi gražias vietas prie vandens, jaukias pievas ar vietas, su kuriomis sieja sentimentai. Kaip sako „Renginio partnerio“ atstovas, žmonės neretai šventę susiorganizuoja tiesiog savo kieme ar sklype. Pasirinkus tinkamą įrangą ir sudarius jaukią programą namo ar sodybos kiemas nesunkiai virs į puikią vietą renginiui.

Pasak P. Kelbauskio, jų klientams svarbiausia, kad įranga būtų kokybiška ir pavyktų viską, ko reikia, gauti iš vieno tiekėjo. „Klientai labai dažnai renkasi mūsų paslaugas vien dėl to, kad turime, ko gero, visą gerai šventei reikalingą inventorių. Parūpinsime viską, kad pavyktų suorganizuoti renginį nuo nulio.“.

Renginys lauke – pigiau, jaukiau, įsimintiniau

Kol tai vis dar yra pakankamai nauja ir unikalu, renginys, organizuojamas lauke, tikrai išsiskirs iš minios. Negana to, šis sprendimas gali būti ir ženkliai praktiškesnis.

Pavyzdžiui, jeigu pasirenkama sodyba, ji nebūtinai turės jums patinkantį dekorą, tad teks mokėti dvigubai – ir dekoratoriams, ir už sodybą. Daug finansiškai efektyviau, kai iš vienos įmonės išsinuomojate daug inventoriaus. Taip gaunate viską, ko reikia bei ko norite ir sutaupote transportavimo išlaidoms.

Na, o galutinis rezultatas bus jauki, įsimintina ir daugiau laisvės jums bei svečiams suteikianti šventė.

Pasiruošti galima ir per vieną parą

Renginius geriausia planuoti su laiko rezervu – iš anksto. Tokiu atveju jūs tiesiog turėsite didesnį inventoriaus, priemonių ir kitų akcentų bei programos pasirinkimą. Organizuojant viską čia ir dabar neišvengiama streso.

Tačiau per savo 7 metų sėkmingą veiklos patirtį P. Kelbauskio vadovaujama įmonė „Renginio partneris“ susidūrė ir su didžiuliais iššūkiais organizuojant šventes lauke, kai laiko teliko mažiau nei 24 valandos. Kaip pasakoja įmonės atstovas „Darbo dienos pabaigoje gavome užklausą iš kliento. Jo situacija buvo kebli ir numatoma šventė turėjo įvykti jau kitos dienos popietę. Tik profesionalumo ir didžiulės patirties dėka pavyko tai įgyvendinti“.

Nuoma nebūtinai yra brangi

Daug kam atrodo, jog nuomotis įrangą yra brangu, ypač, kai šventė būna nedidelė. Tačiau organizatorių praktika rodo, kad net ir labai skubiai planuojant ar organizuojant mažą renginį, inventoriaus, tuo tarpu ir palapinių nuoma būna finansiškai patraukli išeitis.

Viskas priklauso nuo poreikių, o nuomos kainos išlieka patrauklios. Štai, pavyzdžiui, jei šventė nedidelė, reikės mažesnio skaičiaus arba mažesnio dydžio palapinių, mažiau šildytuvų, mažesnės scenos, mažiau kėdžių ir taip toliau. Dėl to nuomos kaina nebus tokia didelė.

Nepalankios oro sąlygos nebūtinai yra kliūtis

Renginys, vykstantis lauke, organizatoriams visada kels galvosūkių dėl oro. Juk jo nepasirinksi. Visgi yra išeitis. Kaip sako „Renginio partnerio“ direktorius Mūsų įmonė siūlo daug labai kokybiškų palapinių ir paviljonų, kurie saugo ir nuo lietaus, ir nuo vėjo ar karštos saulės – kas labai aktualu vasarą.“.

Be to, galima rasti skirtingų formų, spalvų ir tipų palapines, kurios derės prie sklypo ar pasirinktos erdvės.

Trumpa atmintinė planuojantiems renginį lauke

Specialistai paruošė ir keletą patarimų, kaip išvengti nemalonių situacijų ar netikėtų problemų, kai planuojate šventę lauke:

  • Visada rinkitės patikimus tiekėjus, kurie turi platų inventoriaus asortimentą;
  • Prašykite iš tiekėjų realių nuotraukų, klientų atsiliepimų;
  • Patys paieškokite klientų atsiliepimų interneto platybėse;
  • Priklausomai nuo sezono nepamirškite šildytuvų ar pledų;
  • Paprašykite tiekėjų patarimų ar rekomendacijų – tai gali padėti sutaupyti laiko ir pinigų;
  • Jeigu organizuojate šventę su programa, kurios reikšminga dalis vyksta po atviru dangumi, pasiruoškite planą B, kad pavyktų apsisaugoti nuo netikėtai pasikeitusių oro sąlygų;
  • Visada prašykite oficialių, apmokėjimą ir paslaugų teikimą įrodančių dokumentų, kad problemų atveju neliktumėte apgauti.

„Renginio partneris“ – visi sprendimai lauko šventėms vienoje vietoje

Sėkmingam vakarėliui ar šventei organizuoti reikia gero pasiruošimo ir patikimų partnerių. Tiems, kurie nori viską supaprastinti, tačiau vis tiek iškelti nepamirštamą šventę, verta kreiptis į renginių planavimo paslaugų teikimo lyderę Lietuvoje ir Baltijos šalyse – įmonę „Renginio partneris".

Turėdama didelę patirtį ir platų reikmenų, reikalingų renginiams: palapinių, stalų, kėdžių, apšvietimo ir kitos įrangos, asortimentą, „Renginio partneris“ padeda suorganizuoti tokias šventes lauke, kurių nepamiršta ir organizatoriai, ir svečiai.