„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti energijos ilgiausiai metuose dienai suteiksiančius patiekalus, kurie priduos jėgų tiek ir šokant per Joninių laužą, tiek ir legendinėse paparčio žiedo paieškose. Visa keturių asmenų šeima galės pasimėgauti Joninių patiekalais keptais ant griliaus, tai vienam šeimos nariui kainuos vos 3,40 Eur, o visa vakarienė šeimai nekainuos nė 14 eurų! Joninių vakarą dažnai lieka nesuvalgyto maisto, taigi, ypač svarbu – neišmesti likučių, nes iš jų kitą dieną po Joninių galima pasigaminti tikrai sočių pusryčių visai kompanijai.

Patiekalai, kuriuos galime pasigaminti ant griliaus

Joninės neatsiejamos nuo griliaus patiekalų ir, žinoma, nuo vasaros grilio karalių šašlykų. Šašlykai dažnai minimi kaip vienas dažniausių pasirinkimų tarp grilio mėgėjų, todėl ir viena populiariausių metų švenčių be jų sunkiai apsieis.

„Lidl“ šią savaitę siūlo kiaulienos šašlykus kaukazietiškame marinate, kurių kilogramas kainuos vos 4,99 Eur, o panaudojus „Lidl Plus“ programėlę – 4,44 Eur. Prie jų puikiai tiks saldžiosios bulvės, kurių kilogramas kainuos 1,79 Eur. Saldžias bulves galima ne tik kepti supjausčius jas plonomis juostelėmis, galima valgyti tiesiog žalias. Jei morkos pabodo, rekomenduojame išbandyti saldžias bulves, kurių malonus salsvas skonis patiks net ir mažiausiems.

Tiems, kurie nori išbandyti šį tą naujo, netikėto, bet itin skanaus, „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti grilintą ananasą. Iš tiesų šis vaisius puikiai tinka kepimui, nes gardžiai apskrunda, o kaisdamas išskiria sultis, kurios lengvai karamelizuojasi ir ananasui suteikia dar daugiau saldumo. Šią savaitę, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą kilogramą ananaso įsigysite vos už 1,11 Eur.

Užkandžiai, laukiantiems kol iškeps maistas

Laukiantiems, kol iškeps maistas „Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti daugelio pamėgtų užkandžių. „MCennedy“ kepsnių skonio kukurūzų traškučiai kainuos vos 1,69 Eur. Juos galima ragauti vienus, tačiau jeigu esate pasiruošę varškės ar kitų užtepėlių vakarui, jos puikiai tiks ir prie traškučių.

Norintiems šio to saldaus, „Lidl“ siūlo zefyrus, kuriuos visi puikiai pažįstame ne tik iš kino filmų. Zefyrų kepimas ant laužo taps tikra pramoga trumpiausią naktį pasitinkantiems su vaikais. Zefyrą pamovus ant plono pagaliuko ir vos keliolika sekundžių palaikius virš ugnies, turėsite traškios plutelės desertą. Dėmesio, svarbu jų nesudeginti, o prieš kandant – papūsti iš visos širdies. Net 500 g. zefyrų „Lidl“ parduotuvėse rasite vos už 3,99 Eur. Pakaks tiek vaikams, tiek ir suaugusiems.

Iš Joninių nakties ant pusryčių stalo

Po Joninių gana dažnai lieka maisto, tačiau jį galima panaudoti ir kitą dieną. „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti sočius pusryčius iš šašlykų, saldžiųjų bulvių ir kiaušinių. Jis paruošiamas ypač paprastai.

Reikėtų supjaustyti likusius šašlykus ir saldžiąsias bulves gabalėliais, suberti į keptuvę ir kelias minutes pakepinti. Jiems šiek tiek apskrudus ant viršaus įmuškite vieną arba du kiaušinius (priklausomai nuo kepamos porcijos dydžio), pagardinkite prieskoniais (druska ir pipirai tam puikiai pasitarnaus). Tik nepersistenkite, nes šašlykas dažnai turi daug skonio. Pakepinkite dar kelias minutes ant mažos ugnies ir galite mėgautis prabėgusių Joninių įspūdžiais tiesiai iš keptuvės. Skanaus!

Joninių krepšelis šeimai, neišleidžiant nė 14 eurų

„Grill and fun“ kaukazietiškas kiaulienos šašlykas – 4,99 Eur, panaudojus „Lidl Plus“ programėlę – 4,44 Eur)

1 kg saldžiųjų bulvių – 1,79 Eur

1 kg ananaso, panaudojus „Lild Plus“ kuponą – 1,11 Eur

„MCennedy“ kepsnių skonio skonio kukurūzų traškučiai – 1,69 Eur 500 g. zefyrų, skirtų kepti ant laužo – 3,99 Eur