Dėmesys – pagalba paaugliams

Ne pelno siekiančios organizacijos „Future Self Group“ viena iš įkūrėjų Monika Okleiterienė pasakoja, kad veiklą jie pradėjo neseniai, 2022-aisiais, tačiau tiek ji, tiek jos bendraminčiai, kurie drauge su ja dirba labdaringoje organizacijoje, gerus darbus darė visada.

„Nuolat ieškojome, kaip padėti pakeisti gyvenimą tų, kurie turi mažiau. Juk jaunus žmones taip svarbu įkvėpti, praplėsti jų akiratį, padėti peršokti gyvenimo duobes. Taip pamažėle supratome, kad norime savo veiklą skirti paaugliams“, – prisimena pašnekovė.

Monika įsitikinusi – paauglių priimami sprendimai dažnai turi ilgalaikių padarinių, o svajonės neretai sugriūva dėl tam tikrų finansinių iššūkių ar elementaraus nepasitikėjimo savimi.

„Mes žinome, kad yra daugybė talentingų vaikų ir paauglių, kurie nori mokytis ir tobulėti. Visgi kartais teorija skamba gražiai, o praktikoje viskas kiek sudėtingiau. Mūsų organizacija nori tokiems jauniems žmonėms padėti įgyvendinti savo svajones, ypač susijusias su mokslais ir kompetencijų gilinimu“, – nurodo „Future Self Group“ atstovė.

Ilgalaikis projektas su prizais kiekvieną savaitę

Šį rudenį „Future Self Group“ paskelbė neeilinį projektą – „Gerų darbų“ iniciatyvą. Monika teigia, kad drauge su kolegomis jie nori paskatinti kitus žmones daryti gerus darbus.

„Nors mūsų organizacija yra susijusi su vaikais bei paaugliais, prie šio projekto kviečiame prisijungti ne tik juos, bet ir vyresnius žmones, kurie gali būti puikus pavyzdys jaunimui.

Projekto esmė – ne tik daryti gerus darbus, bet ir jais dalintis. Nors sakoma, kad geri darbai daromi tyliai, mes manome kitaip. Norime parodyti, kad geri darbai gali plisti kaip dosnumo virusas, paskatinti ir kitus įsitraukti į iniciatyvą – taip sukelsime gerų darbų bangą. Tikime, kad kiekvienas atliktas geras darbas, nepriklausomai nuo jo dydžio, gali prisidėti prie geresnės ateities kūrimo“, – pabrėžia pašnekovė.

O dalyvauti šiame projekte – lengviau nei lengva: tereikia įkelti į savo „Instagram“ paskyrą istoriją su vaizdo įrašu arba nuotrauką su aprašymu, kurioje atliekamas geras darbas. Svarbu pažymėti „@futureselfgroup_lietuva“ ir pridėti grotažymę #geridarbai. Taip pat reikia pažymėti vieną ar daugiau draugų, kuriuos kviečiate prisijungti ir pasekti @futureselfgroup_lietuva „Instagram“ profilį.

Monika pastebi, jog „Instagram“ yra populiarus paauglių socialinis tinklas, tad įsitraukti į šią iniciatyvą jiems turėtų būti tikrai nesudėtinga.

Kiekvieną pirmadienį charizmatiškasis Justinas Jankevičius burtų keliu išrinks vieną iš dalyvių, kuriam „Future Self Group“ įteiks 100 eurų dovanų kuponą, kurį išleisti bus galima įvairiuose prekybos centruose, įsigyjant maisto, laisvalaikio ar elektronikos prekes.

„Galimybės laimėti – labai didelės, mat projektas vyks iki vasaros, o jį vainikuos didžiausią įspūdį palikusių gerų darbų apdovanojimai“, – nurodo M. Okleiterienė.

Prie projekto prisijungė ir garsus humoristas Justinas Jankevičius

Monika pasakoja, kad humoristas, televizijos laidų bei renginių vedėjas J. Jankevičius prie „Gerų darbų“ iniciatyvos prisijungė neatsitiktinai.

„Jis su mumis dalyvavo vasarą vykusiame projekte „Smėlėtos pėdos“, kurio metu prie jūros vežėme 40 vaikų. Projekto metu Justinas labai nuoširdžiai klausėsi kiekvieno vaiko istorijos, dalinosi ir savosiomis, įsitraukė į visas veiklas. Tada ir supratome, kad tai – būtent tas žmogus, turi sugebėjimą įkvėpti kitus, jo dalyvavimas projektuose ne tik įtraukia, bet ir skatina prisijungti“, – įsitikinusi pašnekovė.

Anot Monikos, „Smėlėtos pėdos“ yra vienas didžiausių „Future Self Group“ įgyvendintų projektų.

„Norėjome ne tik parodyti jūrą vaikams, bet ir plėsti jų akiratį, skatinti siekti tikslų, įkvėpti dar daugiau svajoti ir tikėti, kad tos svajonės pildosi, – pasakoja Monika. – Po šio projekto padėjome susirasti darbą keletui projekte dalyvavusių paauglių. Taip pat keliems paaugliams ir vienai mamai, kuri norėjo įgyti socialinės darbuotojos specialybę, apmokėjome studijas, kursus, papildomus mokslus ir stovyklą. Praėjusiais metais organizavome Kalėdinį projektą, kurio metu aplankėme 75 vaikus, kuriems įteikėme šventines dovanas.“

„Future Self Group“ atstovė teigia, kad „Gerų darbų“ iniciatyva – tikrai ne vienintelė, kuri, jie tiki, sėkmingai bus įgyvendinta.

„Ir toliau padėsime vaikams išpildyti savo svajones, ypač tas, kurios yra susijusios su mokslais ir žinių gilinimu. Toliau finansuosime mokslus, kursus, stovyklas ir kitus papildomus mokymus“, – nurodo M. Okleiterienė.

Daug darbų jau atlikta, daug – dar tik laukia

Ne pelno siekiančios organizacijos atstovė nurodo, kad jie ne tik vykdo savo sugalvotus projektus, bet mielai jungiasi ir prie kitų labdaringų organizacijų inicijuojamų veiklų.

„Kiekviena organizacija vykdo skirtingus projektus: vieni padeda stokojančioms šeimoms, kiti – sergantiems, dar kiti pildo vaikų svajones ar gelbsti gyvūnus. Todėl mes noriai jungiamės prie įvairių iniciatyvų ir siūlome savo pagalbą“, – pasakoja ji.

Monika pabrėžia, kad ji ir jos bendraminčiai, dirbantys „Future Self Group“, siekia kurti labdaringų organizacijų vienybę, skatinti jų bendrystę. Pavyzdžiui, praėjusį rugsėjį jie prisijungė prie paramos bei labdaros fondo „Gėrio trupinėlis“ inicijuojamos akcijos bei nupirko mokyklinių prekių vaikams iš sunkiai besiverčiančių šeimų.

„Tikiu, kad pasieksime vis didesnę auditoriją ir galėsime lengviau skleisti žinią apie gerų darbų svarbą. Norime kurti stiprią bendruomenę, kurią vienytų žmonės su panašiomis vertybėmis“, – sako organizacijos „Future Self Group“ viena iš įkūrėjų Monika.