„Beosound A5“ – tai aukščiausios klasės nešiojama kolonėlė, kurioje susipina ilgametis mūsų požiūris į nesenstantį dizainą ir ateities garso vizija. Džiaugiamės, kad pirmosios mūsų partnerystės su „GamFratesi“ metu gimė išties išskirtinis produktas, kurio šaknys glūdi skandinaviškoje estetikoje ir kuris pasižymi savitu dizainu“, – sako „Bang & Olufsen“ produktų rinkodaros viceprezidentas Michaelas Henrikssonas.

Iš naujo perkurta dizaino ikona

Dviejų spalvų ir versijų „Beosound A5“ yra gaminamos iš natūralaus aliuminio. Šviesioji versija su pinta priekine dalimi ir ąžuoline rankena sukuria ramios skandinaviškos vasaros, praleistos gamtoje, įspūdį. O štai juodo antracito spalvos aliuminio variantas, sujungtas su tamsaus ąžuolo garsiakalbio dangčiu ir rankena, primena žiemos miško estetiką. Abi apdailos rūšys ne tik taps stilingu aksesuaru gamtoje, bet ir neabejotinai papuoš namų interjerą.

Tvirta ąžuoline rankena kolonėlę lengvai pernešite iš vieno kambario į kitą, o IP65 atsparumo vandeniui ir dulkėms standartas leis „Beosound A5“ be vargo pasiimti į lauką ar į bet kokius kitus nuotykius.

Daugiau nei 12 valandų grojimo trukmė ir belaidis telefono įkroviklis, integruotas į viršutinį kolonėlės skydelį, leidžia teigti, kad „Beosound A5“ yra universaliausia iki šiol „Bang & Olufsen“ pristatyta kolonėlė, kurią galima valdyti tiek rankiniu būdu, tiek ir per specialią „Bang & Olufsen“ programėlę.

„Kuriant „Beosound A5“, įkvėpimo sėmėmės iš daugelio dalykų – nuo tradicinių Panamos šiaudinių skrybėlių, dėvimų paplūdimiuose, iki rankomis sukurtų odos akcentų daniškoms 7-tojo dešimtmečio kėdėms. Kuriant šio produkto dizainą, didelės įtakos turėjo ir kultinė nešiojamų kolonėlių „Beolit“ serija bei įvairios natūralios medžiagos, kurios yra Skandinavijos gamtos spalvų ir tekstūrų sinonimas“, – sako „GamFratesi“.

Ir iš tiesų, minkštos ir organiškos „Beosound A5“ linijos ir natūralios medžiagos – tai duoklė 1961 m. pradėtoms gaminti „Beolit 607“ nešiojamoms kolonėlėms. Medinė tikmedžio apdaila, kurią 7-to deš. pabaigoje – 8-to deš. pradžioje sukūrė Jacobas Jensenas, taip pat turėjo įtakos kuriant „Beosound A5“ dizainą.

Galingas ir švarus garsas

„Beosound A5“ ne tik pasižymi išskirtiniu dizainu, bet jau dabar yra tituluojama galingiausia „Bang & Olufsen“ iki šiol sukurta nešiojama kolonėle. Keturių garsiakalbių ir keturių skaitmeninių stiprintuvų komplektas užtikrina 280 W galią, kuri gali užpildyti dideles patalpas dinamišku 360 laipsnių kampu sklindančiu garsu.

Kolonėlę sudaro 1 x 5,25“ žemų dažnių, 2 x 2“ vidutinių dažnių ir 1 x ¾ aukštų dažnių garsiakalbiai, kurie garso kokybe „Beosound A5“ išskiria iš kitų modelių.

Nors šio „Bang & Olufsen“ gaminio estetika įkvėpta „Beolit“ serijos kolonėlių, „Beosound A5“ technologija yra paremta savo klasėje pirmaujančių „Beolab 90“ ir „Beolab 50“ kolonėlių veikimu. Beamforming technologija – naujovė, pirmą kartą įdiegta „Beolab“ serijoje“ – buvo perkelta ir į „Beosound A5“, kad būtų galima dar tiksliau valdyti garsą. Tokiu būdu sukuriama įtraukianti patirtis, gerokai pranokstanti bet kokios lūkesčius.

Ilgaamžis dizainas

„Bang & Olufsen“ garsėja ilgaamžiais gaminiais, „Beosound A5“ – ne išimtis. Be nesenstančios išvaizdos, kolonėlė suprojektuota moduliniu principu, kas reiškia, kad prireikus ją galima lengvai prižiūrėti ir remontuoti, taip pratęsiant jos tarnavimo laiką.

Kad „Beosound A5“ galėtų keistis drauge su vartotojo stiliumi ir identitetu, „Bang & Olufsen“ iš naujų medžiagų ir spalvų ruošiasi gaminti lengvai keičiamus šios kolonėlės priekinius dangtelius.

Tuo metu kolonėlėje naudojama platforma „Mozart“ ne tik užtikrina naujausias garso, ryšio ir programinės įrangos dizaino funkcijas, bet ir sujungia „Bang & Olufsen“ gaminių praeities paveldą, dabarties technologijas ir ateities naujoves. „Beosound A5“ pasižymi gebėjimu ir galimybėmis tobulėti kartu su naujomis technologijomis ir atverti naujus klausymo potyrius, nepaisant prabėgančių metų.

Puiku ir tai, kad po ilgų eksploatacijos metų, „Beosound A5“ pasiekus savo gyvavimo pabaigą, lengvai išmontuojama ir iš aukštos kokybės medžiagų pagaminta kolonėlė yra lengvai perdirbama.

Sklandus suderinamumas

„Beosound A5“ universalumas neapsiriboja vien tik dizainu. „Mozart“ platforma veikia ne tik atskiroje kolonėlėje, bet ir leidžia sujungti tiek kelias „Beosound A5“ kolonėles, tiek ir bet kokį kitą „Bang & Olufsen“ įrenginį į vientisą stereofoninę sistemą. Be to, šią kolonėlę galima sklandžiai integruoti ir į „Bang & Olufsen“ išmaniąją namų sistemą ir vos vienu mygtuko paspaudimu sukurti svaiginančią daugiafunkcę erdvę.

Ateityje „Mozart“ galimybės dar labiau plėsis ir atvers vis daugiau naujų funkcijų, pavyzdžiui, „Proximity Pairing“ funkcija leis automatiškai sujungti dvi viena šalia kitos pastatytas „Beosound A5“ kolonėles.

„Beosound A5“ yra suderinama ir su „Beolink Multiroom“, „Airplay 2“, „Chromecast“, „Spotify Connect“, „Bluetooth 5.2“ ir kitomis funkcijomis, o tai įrodo, kad ši kolonėlė pasižymi ne tik įstabiu fiziniu dizainu, bet ir įvairiapusiu funkcionalumu.