Nuo pat veiklos pradžios bendras sveikatingumo ir aktyvumo veiklas įmonėje taiko ir šiandien jau per 650 tūkst. vartotojų ir 1,3 tūkst. įmonių visame pasaulyje vienijančio startuolio „Walk15“ įkūrėja ir vadovė Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė.

„Mokslininkai, su kuriais konsultuojamės, akcentuoja keletą svarbiausių darbuotojų geros savijautos veiksnių. Visų pirma, tai – fizinis aktyvumas: bent 10 tūkst. žingsnių per dieną, iš kurių 3 tūkst. būtų įveikiami aktyvesniu tempu. Šie tikslai turėtų būti įveikiami bent 3-5 kartus per savaitę. Juos lydėti turėtų subalansuota mityba ir kokybiškas nakties miegas – nueiti miegoti patariama iki 23 val. ir išmiegoti 7-9 val.“, – biure taikomais patarimais dalijasi V. Musvydaitė-Vilčiauskė.

Siekiant ne tik patarti, bet ir įtraukti šiuos patarimus į darbuotojų rutiną, „Walk15“ vadovė kasdien kviečia kolegas bendrų pietų. Nepaisant įtempto darbo ritmo, produkto vystymo bei plėtros į skirtingas pasaulio rinkas, kasdien į „iLunch“ restoraną pietauti pėsčiomis susirenka visi tą dieną biure esantys „Walk15“ kolegos.

Už pietų stalo slypi komandos bendrystė

„Matau, jog produktyviai komanda gali dirbti tik tuomet, kai yra gerai pailsėjusi. Noriu, jog išėję iš biuro kolegos turėtų laiko pasivaikščioti, pasportuoti, pabūti su šeima ar draugais, o ne rūpintis, ką gi pasigaminus rytojaus pietums. Taip prieš penkerius metus gimė mintis pakviesti komandą kasdien pietauti kartu. Išlaidas už pietus finansuoja įmonė. Laikui bėgant bendri pietūs tapo geriausiu būdu artimiau pažinti vieni kitus, o tik tokiu būdu galime vieningai siekti bendro tikslo darbe“, – pasakoja V. Musvydaitė-Vilčiauskė.

Komanda gali laisvai rinktis norimus patiekalus iš tą dieną „iLunch“ restorane siūlomo meniu, tad mėgstamų patiekalų randa visi – tiek visavalgiai, tiek vegetarai ar veganai. Taip pat, kasdienis žinojimas, kur pietausi, taupo komandos laiką – pietų pertraukos metu lieka laiko spręsti ir asmeninius reikalus, ir bendrai su komanda pasivaikščioti, sumažinti stresą.

Įsitraukimą didina žingsniuodami

„Nuo šių metų pradžios pradėjome ir kartu sportuoti sporto klube. Mintis gimė prie komandos pietų stalo. Palaikome vieni kitus ne tik siekiant aktyvumo tikslų, bet ir išlaikant sveikatai palankius mitybos įpročius“, – sako „Walk15“ kūrėja.

Kaip vieną efektyviausių būdų palaikyti kolegų fizinį aktyvumą bei puoselėti bendrystę ir vieningo tikslo siekimą, startuolio kūrėja įvardina ir įmonės viduje organizuojamus žingsnių iššūkius.

„Aktyviausiai žingsniuojančius kolegas apdovanojame laisvadieniais, poilsiniais kelialapiais ar kitais prizais. Smagi žingsnių konkurencija ne tik išjudina, bet ir atneša daug juoko į kasdieninį biuro gyvenimą. Bevaikštant kolegas pasiekia ir įtraukiantys mitybos, tvarumo, sveikatingumo patarimai“, – pasakoja V. Musvydaitė-Vilčiauskė.

Paklausta, ką patartų įmonėms, dar tik ruošiančioms sveikatingumo veiklų programą savo komandai, „Walk15“ vadovė kviečia pradėti nuo paprastų dalykų – bendro vaikščiojimo ir pietų. Laikas kartu leis atrasti kolegų pomėgius, išgirsti lūkesčius bei norus ir taip pasiūlyti komandai aktualiausias vertes bei veiklas.