Amelijos, Viktorijos ir Barboros superherojai jau pasiekė parduotuves

Mažos svajonės kartais virsta dideliais darbais, paliečiančiais kiekvieną iš mūsų. „Mamų unijos“ globojami mažieji ligoniukai, ant popieriaus lapo piešę savo superherojus, šiandien juos jau laiko savo rankose – dalyvauti piešinių konkurse vaikus pakvietusi AB „Grigeo“ kiekvienam iš jų padovanojo vienetinį didelį ir minkštą pliušinį žaislą, idealiai atitinkantį superherojų piešinyje.

Tam, kad gimtų žaislų pavidale, kiekvienas pieštas superherojus nuėjo ilgą kelią – buvo paišomi brėžiniai, kiekvienas žaislas siuvamas individualiai, o tuomet atgiję superherojai iš pačių Jungtinių Amerikos Valstijų keliavo tiesiai į kiekvieno vaiko glėbį.

Pagal atrinktus vaikų piešinius gimė ir trys skirtingi maži žaislai – „Mamų unijos“ globojamų Amelijos, Viktorijos ir Barboros superherojai jau gali nudžiuginti kiekvieną iš mūsų. Iki rugsėjo 11 dienos pirkdami GRITE produktų už 9 eurus MAXIMA parduotuvėse, mažą žaisliuką gausite dovanų, o dalį projekto metu gauto pelno GRITE paaukos „Mamų unijai“.

„Barboros nupieštas šuniukas Bumsė“

„Geri darbai, kaip ir laimė, mėgsta tylą, tačiau šį kartą norėjome įkvėpti ne tik mažuosius ligoniukus, bet ir nudžiuginti visus vaikus. „Mamų unijos“ veikla yra beprotiškai svarbi – jie suteikia visapusišką paramą sergantiems vaikams ir jų šeimoms, o mūsų tikslas – rasti būdų, kaip prisidėti prie jų daromų gražių darbų“, – sako „Grigeo“ vykdantysis direktorius Darius Belevičius.

Jau ne vienerius metus įmonės darbuotojai aktyviai savanoriauja „Šeimos namuose“, o Kalėdiniu laikotarpiu partneriams siunčiamas dovanas keičia simboliniai pasveikinimai – tokiu būdu sutaupytas biudžetas kasmet virsta papildoma finansine parama „Mamų unijai“.

Nuo onkologinės ligos pasveikusi Viktorija

„Labai natūraliai gimęs projektas „Žaislai gydo“ – dar vienas būdas ne tik prisidėti prie svarbių labdaros ir paramos fondo daromų darbų, bet ir išreikšti padėką pirkėjams, priminti kiekvienam pagal galimybes skirti savo laiko ar finansų.“, – sako D. Belevičius.

Už paaukotus pinigus vaikams įrengs interaktyvios reabilitacijos kambarį

15 metų Lietuvoje veikiančios ir vėžio pakirstus vaikus bei jų šeimas globojančios „Mamų unijos“ įkūrėja Eglė Mėlinauskienė pati perėjo šios ligos kelią, todėl puikiai žino, jog bet kuriam vaikui toks išbandymas yra gerokai per sunkus.

„Didžiuojamės mūsų savanoriais, kurie skiria savo rūpestį, pagalbą, laiką, meilę ir šilumą mažiesiems ligoniukams, o tuo pačiu socialiai atsakingiems gyventojams ir verslams, kurių dėka galime kurti tokius prasmingus projektus“, – sako E. Mėlinauskienė.

Viktorijos pingvinas

Anot „Mamų unijos“ įkūrėjos, onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams labai svarbi ne tik finansinė parama, bet ir pati džiaugsmo akimirka, kurią žaislas suteikia vaikui sunkiame jo sveikimo kelyje. O emocijų, kurias vaikai patyrė į rankas gavę savo pačių pieštus, tikrais žaislais virtusius superherojus, neįmanoma apsakyti.

„Labai gerai prisimenu atvejį, kuomet vienos tikrai sunkioje būklėje buvusios mergaitės mama pasiguodė nebežinanti, kaip padėti savo vaikui atrasti jėgų bent nusišypsoti. Savo akimis mačiau, kaip ta pati mergaitė į glėbį paėmusi savo superherojų nušvito, kiek vidinių jėgų ir laimės jai tai suteikė“, – sako E. Mėlinauskienė.

Amelija nupiešė save - žaislas pavirto mergaite-superheroje

Prisidėti prie lengvesnės sergančių vaikų kasdienybės galime kiekvienas, nes projekto „Žaislai gydo“ metu dalis gauto pelno bus skirta sveikstantiems vaikams labai svarbaus interaktyvaus reabilitacijos kambario įrengimui. O nemokamas superherojus, kurį kiekvienas perkantis GRITE produktų už 9 eurus gaus dovanų, tebus graži padėka ir priminimas – kartu galime nuveikti daugiau.