Būsimų pirmokų tėveliams – jokio galvos skausmo: nebereiks mąstyti, ar kažko nepamiršo

„Prieš ketverius metus Oliver.lt komanda sukūrė mokyklinių prekių krepšelius, skirtus pirmokams. Vaikams pasiruošimas į mokyklą – tai pasiruošimas gyvenimo pokyčiui, tačiau ne ką mažesnis pokytis ir jų tėvams, keliantis šiokią tokią įtampą ir stresą, klausimus, kaip tikrai tinkamai paruošti vaiką į pirmą klasę. Juk savo vaikui norisi paties geriausio, o jei patirties tame dar nėra?

Valstybinių mokyklų rekomenduojami būtiniausių priemonių sąrašai yra pakankamai vienodi, todėl vadovaudamiesi jais, sukūrėme rinkinį, kurį įsigiję tėvai gali nesukti galvos ar tikrai viską nupirko ir nieko nepamiršo“, – pasakoja Oliver.lt produktų grupės vadovė Saulė Bazinienė.

Daugelį metų veikusios internetu, o neseniai ir savo fizinės parduotuvės duris prekybos centre „Vilnius Outlet“ atvėrusios Oliver.lt atstovė sako, kad po pirmųjų metų, remdamasi tėvų pastebėjimais, pirmoko rinkinio sudėtį parduotuvė tobulino:

„Galiausiai turime tikrai puikų pirmoko būtiniausių mokyklinių prekių krepšelį, kuris labai dažnai perkamas ne tik tėvų, bet senelių ar krikšto tėvų kaip dovana Rugsėjo 1-osios proga. Rinkinį sudaro 27 prekės: plunksnakotis su ergonomine zona, rašalo kapsulės (6 vnt.), 12 spalvų dvipusiai flomasteriai, 12 spalvų pieštukai, 12 spalvų vaškinės kreidelės, 6 spalvų guašas, 12 spalvų akvarelė, teptukai (6 vnt.) ir paletė dažams maišyti, indelis vandeniui, 12 spalvų plastilinas, trintukai (2 vnt.), pieštukai (2 vnt.), drožtukas su plastikine talpa, vaikiškos žirklės 13 cm, lanksti liniuotė į penalą 15 cm, lanksti liniuotė 30 cm, pieštukiniai klijai, klijai PVA, 20 lapų akvarelinis sąsiuvinis, 16 lapų spalvotas dvipusis popierius, 8 lapų spalvotas dvipusis kartonas, sąsiuvinis langeliais (5 vnt.), sąsiuvinis linijomis (5 vnt.), natų sąsiuvinis, aplankalai vadovėliams, aplankalai sąsiuviniams, kartoninis A4 aplankas su gumele, A5 aplankas su gumele.“

Be išvardytų daiktų, pirmokėlis rinkinyje ras ir dovanų: pamokų tvarkaraštį, laikinų tatuiruočių rinkinį, meškutį Oliverį ir jo laišką pirmokui.

Standartinio mokyklinių prekių krepšelio pirmokui dešiniarankiui kaina su 15% nuolaida – 55,25 Eur.

Naujovė ir vyresniems pradinukams

Anot S. Bazinienės, toks pirmoko krepšelis netruko išpopuliarėti, o tėveliai vis teiravosi, ar numatyta kažką panašaus pasiūlyti ir vyresniems mokinukams, tad pernai Oliver.lt pristatė dar vieną naujieną – mokyklinių prekių rinkinį pradinukams.

„Atsiradus šių mokyklinių prekių krepšelių poreikiui, sukūrėme rinkinius, tinkančius 2–4 klasės moksleiviams. Rinkinį irgi sudaro 27 kruopščiai atrinktos būtiniausios kanceliarinės prekės: plunksnakotis su ergonomine zona, rašalo kapsulės (6 vnt.), 12 spalvų dvipusiai flomasteriai, 12 spalvų pieštukai, 12 spalvų vaškinės kreidelės, 6 spalvų guašas, 12 spalvų akvarelė, teptukai (6 vnt.) ir paletė dažams maišyti, indelis vandeniui, 12 spalvų plastilinas, trintukai (2 vnt.), pieštukai (2 vnt.), drožtukas su plastikine talpa, vaikiškos žirklės 13 cm, lanksti liniuotė į penalą 15 cm, lanksti liniuotė 30 cm, pieštukiniai klijai, klijai PVA, 20 lapų akvarelinis sąsiuvinis, 16 lapų spalvotas dvipusis popierius, 8 lapų spalvotas dvipusis kartonas, natų sąsiuvinis, aplankalai vadovėliams, aplankalai sąsiuviniams, kartoninis A4 aplankas su gumele, A5 aplankas su gumele.“

Taip pat pradinuko lauks ir trys dovanos – pamokų tvarkaraštis, gertuvė ir priešpiečių dėžutė.

Pradinuko prekių krepšelio kaina su 15% nuolaida – 55,25 Eur.

Specialios rinkinio dalys kairiarankiams ir spalvų žaismas

Be to, pasak Oliver.lt produktų grupės vadovės, reikia nepamiršti, jog didelė dalis tokio rinkinio gali būti naudojama toli gražu ne vienerius metus:

„Piešimo priemonės tokios kaip flomasteriai, pieštukai, kreidelės ar rašiklis, kieti aplankai, žirklės, liniuotės ir panašūs rinkinyje randami daiktai tikrai gali tarnauti ne vienerius metus, tad ir pirmoko, ir pradinuko rinkinyje randamos prekės galės būti net labai naudingos tam pačiam vaikui kitąmet, o gal jo jaunėliui broliukui, sesutei. Taip tėvams netenka visko nuo-iki kasmet pirkti iš naujo.“

Kuriant šiuos rinkinius pagalvota ne tik apie spalvų žaismą rinkiniuose, tačiau ir apie skirtingus dešiniarankių ir kairiarankių poreikius: „Rinkiniuose dešiniarankiams ir kairiarankiams skiriasi plunksnakotis ir žirklės, būtent šios prekės yra kiek skirtingos ir specialiai pritaikomos“, – pasakoja pašnekovė.

Sukurti ir premium rinkiniai mokyklinukams. Nuo standartinių jie skiriasi tuo, jog daugelis prekių – brangesnės, plunksnakotis – aukštos kokybės „Pelikan Griffix-4“. Rinkinys taip pat papildytas gertuve ir priešpiečių dėžute.

Šiuo metu internetinėje Oliver.lt ir Vilniuje įsikūrusioje fizinėje parduotuvėje galima rasti šiuos rinkinius:

  • Standartinis pirmoko rinkinys dešiniarankiui/kairiarankiui
  • Premium pirmoko rinkinys dešiniarankiui/kairiarankiui
  • Pradinuko rinkinys