Viena tokių žmonių – Jevgenija Sliusarenko, jau penkis metus dirbanti „MOKI VEŽI“ parduotuvėje Vilniuje.

„Tiesą pasakius, čia pirmąsyk įsidarbinau dar prieš 8 metus, kasininke. Išdirbus apie metus gyvenime norėjau pokyčių, todėl draugiškai palikau parduotuvę. Visgi, po poros metų grįžau ten pat, bet į kitas pareigas, ir nebeplanuoju išeiti, nes noriu augti ir kilti karjeros laiptais įmonėje, kuri brangina darbuotojus, teisingai vertina jų rezultatus“, – pasakoja „MOKI VEŽI“ vyresnioji konsultantė pardavėja.

Išbandė net kelias darbo pozicijas

Prieš penkerius metus į buvusią darbovietę Jevgenija grįžo ieškodama darbo, kuriame galėtų dirbti tik nuo pirmadienio iki penktadienio, o ne slenkančiu ar pamaininiu grafiku. Tuo metu bendrovė jai pasiūlė iššūkį: parduotuvės apskaitininkės poziciją, nors buhalterinės ar matematinės patirties ji neturėjo.

„MOKI VEŽI“ darbuotoja sako, kad naujose pareigose reikėjo užsispyrimo, kantrybės, atidumo: „Kolegos draugiškai sakė, kad apskaitininkės darbas man gali nepatikti, čia bus mažiau bendravimo su klientais, daug skaičiavimų. Visgi, būtent tas nusiteikimas kaip tik mane motyvavo, tad skyriau daug laiko mokymuisi. Jeigu savęs nenuteiksi – nieko nepasieksi.“

Jevgenija Sliusarenko. Juliaus Kalinsko nuotrauka

Vėliau, keičiantis įmonės personalo struktūrai, parduotuvės vadovai, norėdami išsaugoti darbštų, naujovėms imlų bei atsakingą darbuotoją, pasiūlė Jevgenijai tapti prekių priėmėja, o galiausiai – vyresniąja konsultante pardavėja.

„Šiose pareigose man labai padeda tai, kad atsinešiau savo patirtis iš darbo kasoje, prekių priėmimo skyriaus ir apskaitos. Puikiai žinau visus parduotuvės procesus – nuo prekių priėmimo, apskaitymo, iki kasos operacijų. Tai man suteikia galimybę greičiau susigaudyti įvairiose duomenų bazėse ir veikti savarankiškiau. Dėl to dirbu kur kas našiau, efektyviau“, – sako J. Sliusarenko.

Kasdieniame darbe džiugina kolektyvas

Pašnekovė atvirai pripažįsta, kad savo darbovietę vertina ir dėl draugiško kolektyvo, kurio nekeistų į jokį kitą.

Jevgenija Sliusarenko. Juliaus Kalinsko nuotrauka

„Didžioji dalis mūsų komandos yra senbuviai, dirba jau daug metų: kai kurie konsultantai pardavėjai čia nuo parduotuvės atidarymo prieš 15 metų. Tai puiki aplinka, kolegos tarpusavyje visada palaiko vieni kitus ir yra supratingi. Kitose darbovietėse to nemačiau, tad labai tai vertinu – teigia „MOKI VEŽI“ darbuotoja.

Karjerai padės didelis noras, kantrybė ir tikslo siekimas

„Vienas iš aspektų, kuris lemia mano norą dirbti šioje bendrovėje – galimybė kilti karjeros laiptais. Savo darbą čia pradėjau kaip kasininkė. Jeigu „MOKI VEŽI“ parodysi, kad nori augti organizacijoje, atsakingai dirbsi – tikrai kilsi profesiniais laipteliais. Ir aš kalbu apie galimybę kilti karjeros laiptais ne tik parduotuvėje, bet ir administracijoje. Reikia tik noro mokytis ir tobulėti“, – pasakoja vyresnioji konsultantė pardavėja.

Jevgenija Sliusarenko. Juliaus Kalinsko nuotrauka

Darbas čia itin patogus smalsiems žmonėms, norintiems išbandyti save skirtingose veiklos srityse. Jevgenija sako, kad dienos čia bėga nepastebimai – tik atėjus jau reikia eiti namo: „Pradėjusi dirbti norėjau, kad laikas sustotų, nes netikėdavau, kad diena gali taip greitai praeiti. Bendravimas su žmonėmis ir nuostabūs kolegos padeda darbu mėgautis kasdien.“

Ji prideda, kad noras, be didelės kantrybės ir įdirbio, niekur nenuves. Nors darbo pradžioje ir buvo sunku, tačiau, įdėjus pastangų, dabar Jevgenija labai džiaugiasi savo darbo pozicija, kurią „MOKI VEŽI“ jai sukūrė grįžus atgal, kaip bumerangui.

Užsakymo nr.: PT_88193291