Dizainas

Kalbu apie visiškai naują kompanijos „Huawei“ modelį „Watch GT4“, kurį turėjau progos išmėginti, ir galiu pasidalinti savo įspūdžiais.

Pradėsiu nuo dizaino. Pirmiausia turiu pažymėti, kad yra du labai skirtingi „GT4“ modeliai – 46 mm ir 41 mm. Aš gavau 46 mm modelio variantą tamsiai pilku rėmeliu ir juodu fluoro gumos dirželiu, kuris greičiausiai ir bus populiariausias. Taip pat yra modelis šviesiai pilku rėmeliu su pintu žalsvu dirželiu arba kitas pasirinkimas – vientisu nerūdijančio plieno dirželiu.

Didžiausias šio modelio išskirtinumas – akį traukiantis aštuonkampis rėmelis, demonstruojantis veržlumą bei drąsų požiūrį į dizainą.

Huawei Watch GT4

Visiškai kitoks 41 mm išmaniojo laikrodžio modelis, paperkantis savo itin siauru apvaliu rėmeliu ir stipriai išreikšta sukama karūnėle. Laikrodžio rėmelis gali būti aukso arba sidabro spalvos. Dirželių variantai trys: baltas odinis, aukso spalvos Milano stiliaus ir nerūdijančio plieno su aukso detalėmis.

Drauge su specialiai „GT4“ modeliui gamintojo sukurtais ciferblatais ši 41 mm laikrodžio versija – elegancija gražiausia savo forma.

Meniu išvaizda ir valdymas

„Huawei Watch GT4“ yra iš anksto įkelti keli labai skirtingi ciferblatai, tiksiantys daugelio skoniui. Žinoma, jeigu norėsite daugiau, begalę jų rasite „Huawei Sveikata“ programėlėje. Man visada tinka vienas iš numatytųjų, aš neišrankus.

Huawei Watch GT4

Tiesa, ciferblatą galima susireguliuoti pagal savo norus. Pavyzdžiui, aš pasirinkau, kad rodytų baterijos likutį, miego kokybę, orus ir nueitus žingsnius skirtingu paros metu. Tačiau pasirinkimų gerokai daugiau: tai ir deguonies kiekis kraujyje, pasaulio laikrodis, aktyvumo rodiklis, esamas aukštis, savaitės diena ir dar daug kitų variantų.

„Huawei Watch GT4“ turi naują, beprotiškai patogų pagrindinį meniu. Dabar viename puslapyje matoma iki 18 programėlių vienu metu. Piktogramų dydis keičiamas sukant karūnėlę. Prie itin malonių taktilinių emocijų prisideda ir didelis 1.43 colių, 466 x 466 raiškos AMOLED ekranas.

Huawei Watch GT4

Apskritai laikrodžio valdymas patobulintas taip, kad kiekvienas, net ir neįgudęs vartotojas, greitai rastų svarbiausias funkcijas. Braukiant į kairę ir dešinę, patenkama į sveikatos rodiklių suvestinę, kasdienes funkcijas bei pagrindines treniruotes. Šias korteles galima pritaikyti pagal savo poreikius, kad visos funkcijos būtų po ranka. Na, tiksliau ant riešo.

Sveikatos stebėjimas visą parą

Kaip ir kiti naujausi „Huawei“ išmanieji laikrodžiai, taip ir „GT4“ turi patobulintus sensorius ir algoritmus tikslesniam širdies ritmo, miego, deguonies kiekio kraujyje, streso matavimui.

Itin maloniai mane nustebino „TruSleep 3.0“ miego kokybės stebėjimo funkcija, įgyvendinta tiesiog tobulai. Vos pabudęs aš pasukau riešą, ir įsižiebęs ekranas man pranešė, kiek valandų miegojau, kiek kartų buvau pabudęs ir kiek taškų vertinamas mano nakties miegas. Detali miego analizė, kaip visada, pasiekiama „Huawei Sveikata“ programėlėje.

Huawei Watch GT4

Tiesa, jeigu skundžiatės miego sutrikimu, knarkimu su apnėja, „Huawei Watch GT4“ gali padėti nustatyti miego apnėjos riziką, fiksuodamas deguonies sumažėjimo kraujyje ir širdies susitraukimų dažnio pokytį miegant visą naktį, taip pat pateikdamas rekomendacijas, kaip pagerinti miegą.

Nauji aktyvumo žiedai

„Huawei Watch GT4“ funkcijos pasipildė atsinaujinusiais aktyvumo žiedais. Tai trys genialiai paprasti rodikliai, motyvuojantys jus judėti toliau – sudegintos kalorijos, aktyvus laikas treniruojantis ir laikas stovint.

Pirmoji „Stay Fit“ programėlė

Nuo šiol laikrodis gali padėti reguliuoti kūno svorį. Laikrodyje tereikia pasirinkti programėlę „Stay Fit“ ir suvesti vos kelis parametrus – pageidaujamą svorį ir per kiek laiko norima jį pasiekti.

Huawei Watch GT4

Programėlė pati apskaičiuoja reikalingą kalorijų kiekį ir išskaido jį per visą dieną, kad susidarytų reikiamas kalorijų deficitas. Suvartotą per dieną maistą reikia įvesti „Huawei Sveikata“ telefono programėlėje, o dienos progresas labai patogiai atvaizduojamas laikrodžio ekrane.

Daug saugių treniruočių

Kaip ir kituose „Huawei“ laikrodžiuose, taip ir „GT4“ serijoje rasime daugiau nei 100 sporto režimų, tad išsirinks tikrai kiekvienas. Beje, šios serijos laikrodžiai pasižymi tikslesniu širdies ritmo stebėjimu „TruSeen 5.5+“. Atnaujintas algoritmas leidžia realiu laiku ne tik reguliuoti pratimų intensyvumą pagal rekomendacijas, bet ir rankiniu būdu nustatyti širdies ritmo diapazoną. Jei šis viršijamas, laikrodis siunčia pranešimą. Kaip tik šiandien sporto klube gavau tokį pranešimą, siūlantį pailsėti arba sumažinti treniruotės intensyvumą.

Huawei Watch GT4

Garsas ir pokalbiai

Išmaniuosiuose laikrodžiuose taip gausu funkcijų, kad dažnai pamirštame apie dažniausiai naudojamas. Todėl jaučiu pareigą paminėti, kad „Huawei Watch GT4“ turi įmontuotą garsiakalbį, todėl juo galima kalbėtis naudodami „Bluetooth“ sąsają. Garsiakalbis puikus kaip ir laikrodžio mikrofonas, pokalbio metu pašnekovas neįtaria, kad kalbama ne telefonu.

Huawei Watch GT4

Laikrodyje yra ir muzikos grotuvas, tad įsikėlę dainų galite bėgioti ir klausytis muzikos tiesiai per garsiakalbį arba prisijungę belaides ausines.

Baterija

Apžvalgos pradžioje minėjau, kad „GT“ automobiliai sukurti ilgoms kelionėms. Tai va, „Huawei Watch GT4“ – taip pat. Vienu įkrovimu keliausite ne mažiau kaip savaitę, o labiau pasistengę ir pataupę – net ir dvi. Laikrodis visiškai įkraunamas vos per pusantros valandos. Magnetinė įkrovimo jungtis labai patogi, nesvarbu, kaip prijungsite laikrodį, jis visada krausis.

Huawei Watch GT4

Apibendrinimas

„Huawei Watch GT4“ serijos laikrodžiai – tai progresyviai atrodantys, elegantiški, technologiškai pažangūs laikrodžiai. Jokių nereikalingų dizaino elementų, jokių sudėtingų manipuliacijų norint tiesiog juo naudotis, jokių nesąmonių. Kaip tik tai, ko reikia ilgoms ir veržlioms kelionėms.