Pats esu laikrodžių entuziastas su kiek daugiau nei 10 laikrodžių kolekcijoje. Labai vertinu kokybę, dizainą ir tikslą, kuriam laikrodis yra kuriamas. Dažniausiai dėviu neišmanius laikrodžius, tačiau sportuodamas, keliaudamas ar leisdamasis į žygį, visada renkuosi tik išmanųjį.

Išmaniuosius laikrodžius dažniausiai kritikuoju dėl jų neišskirtinės išvaizdos arba dėl pigių gamyboje naudojamų medžiagų. Šį kartą išbandžiau naująjį „HUAWEI WATCH 4 Pro“, kuriam negalioja nei viena, nei kita.

Bet apie viską iš eilės.

Dizainas

Kad ir kiek išmaniųjų laikrodžių jūs turėjote, bandėte, maigėte, „WATCH 4 Pro“ išskirtinumą pastebėsite pirmąją akimirką jo dar nė neįjungę. Tai pirmas mano bandomas išmanusis laikrodis, turintis sferinį (gaubtą) safyro stiklą. Taip jis dar labiau primena klasikinį laikrodį, jei dar galima taip sakyti.

Kita išskirtinė šio „HUAWEI“ laikrodžio modelio savybė – aviacijos lygio titano korpusas. Savo kolekcijoje turiu titaninį laikrodį, ir galiu paliudyti, kad net ir po daugelio metų neatsargaus dėvėjimo jis atrodo praktiškai kaip naujas. Titanas yra itin tvirtas ir lengvas, dažnai naudojamas lėktuvų gamyboje. Ši medžiaga taip pat nebijo sūraus jūros vandens.

Beje, laikrodis yra dviejų modelių, vienas – odiniu dirželiu, kitas – titano apyranke.

Ekranas

Po safyro stiklu slepiasi „išaugęs“ 1.5 colio LTPO ekranas ir dar labiau sumažėjęs juodas rėmelis. LTPO technologija turi kelis privalumus. Visų pirma, ji leidžia naudoti nuolat įjungto ekrano funkciją. Man asmeniškai tai itin aktualu, nes išmanusis laikrodis tiesiog privalo atlikti pagrindinę standartinio laikrodžio užduotį – visada rodyti laiką. Antra, šio tipo ekrane kadrų dažnis gali siekti vos 1 Hz, todėl energijos sąnaudos yra mažos, o akumuliatoriaus veikimo laikas – ilgas.

Valdymas ir meniu

Laikrodžio šone rasime malonią liesti 3D sukamą karūnėlę, skirtą priartinti arba nutolinti žemėlapį, rinktis norimas aplikacijas ar sporto režimus, keisti ciferblatus ir t.t. „HUAWEI“ įdiegė 5 naujas akį traukiančias ciferblatų temas (iš kurių kiekvieną galima modifikuoti), o jei esamos netenkins, tai telefono meniu jų rasite tūkstančius. Čia rimtai.

Antrasis laikrodžio šone esantis mygtukas atlieka greito meniu funkciją „QuickBar“, kuri yra visiškai adaptuojama. Aš užprogramavau orų prognozę, bet galima priskirti bet kurią kitą aplikaciją ar funkciją.

Dar viena superpatogi funkcija yra „floating task bar“, kuri leidžia greitai ir patogiai naršyti tarp aktyvių aplikacijų, pavyzdžiui, tarp aktyvios treniruotės, paleisto laikmačio ir vykstančio pokalbio.

Sveikatos įvertinimas per 1 minutę

„HUAWEI WATCH 4 Pro“ tapo itin patogu ne tik valdyti meniu, bet ir stebėti savo sveikatos rodiklius, o tiksliau – net septynis: elektrokardiogramą, širdies susitraukimų dažnį, deguonies kiekį kraujyje, stresą, odos temperatūrą, arterijų standumą ir kvėpavimo patikrinimą.

Iš šių rodiklių vieną išgirdau pirmą kartą – kvėpavimo patikrinimą. Šio parametro stebėjimas rekomenduojamas tiek sveikiems ir aktyviems, tiek ir priklausantiems rizikos grupei ar dirbantiems kenksmingomis sąlygomis.

Visiems šiems duomenims surinkti ir apskaičiuoti prireiks maždaug minutės. Rezultatai pasiekiami ir laikrodžio meniu, tačiau man kur kas patogiau visus duomenis stebėti aplikacijoje „HUAWEI Health“.

Daugiau nei 100 sporto režimų

Laikrodyje, kaip jau yra įprasta „HUAWEI“ laikrodžiams, rasime daugiau nei 100 įvairių sporto režimų, iš kurių 6 atpažįstami automatiškai. Vandens sporto šakos taip pat nepamirštos, su „HUAWEI WATCH 4 Pro“ galima laisvai nerti į 30 metrų gylį net ir sūriame vandenyje.

Būkite pasiekiamas be telefono

Savybė, dėl kurios man „HUAWEI WATCH 4 Pro“ itin patiko, tai jo galimybė visiškai pakeisti mobilųjį telefoną. Visų pirma, šis laikrodis palaiko eSIM, taigi galiu atsiliepti į skambučius bei atrašyti į žinutes. Be to, turėdamas bevieles ausines, galiu jas suporuoti su laikrodžiu ir mėgautis muzika. Antra, laikrodyje įdiegta navigacijos programa „Petal Maps“, veikianti ir be telefono. Man tai ypač patogu važinėjant dviračiu ir planuojant maršrutą.

Dviejų režimų baterija

Nors išmanūs laikrodžiai negali pasigirti įprastų laikrodžių autonomija, tačiau „HUAWEI“ pasirūpino, kad naudojimasis „WATCH 4 Pro“ būtų kuo paprastesnis. Įprastai laikrodį kroviau du kartus per savaitę, taigi vieno įkrovimo užtenka maždaug 4 dienoms. Visiškai įkrauti laikrodį bevieliu būdu užtrunka maždaug pusantros valandos.

Tiems, kurie baiminasi dėl senkančios baterijos, kompanija įdiegė itin ilgo baterijos veikimo režimą, kuris anksčiau buvo prieinamas tik „HUAWEI WATCH GT“ serijos laikrodžiams. Su šiuo režimu vieno įkrovimo gali užtekti net iki 21 dienos. Taip, dalies funkcijų veikimas apribojamas, bet nei viena svarbi – neišjungiama.

Apibendrinimas

Kiekvienas riešo pasukimas ir žvilgsnis į „HUAWEI WATCH 4 Pro“ man kėlė šypseną. Tas sferinis safyras yra kažkas tokio. Tiesa, jeigu jums įdomi mano nuomonė, aš rinkčiausi modelį su titano apyranke, o vėliau išsirinkčiau kokį odinį ar guminį dirželį. Visada prašom.