„Labai gerai suprantame, kad tokiems tėvams kasdienių rūpesčių netrūksta. Tad prisijungdami prie šios svarbios iniciatyvos sau kėlėme du tikslus: kad Šeimos kortelės privalumais mūsų parduotuvėse jų naudotojai galėtų pasinaudoti kuo paprasčiau, o nauda šeimas pasiektų iškart. Todėl solidžiausią nuolaidą prekybos tinklų sektoriuje suteiksime nedelsiant – kiekvieno apsipirkimo metu reguliarių kainų prekių krepšelis kainuos 5 proc. mažiau. Tikime, kad ši pigesnio apsipirkimo garantija kortelės turėtojams bus vienas iš elementų, leisiančių paprastai ir reikšmingai sumažinti savo išlaidas“, – sako Nijolė Kvietkauskaitė, „IKI Lietuva“ generalinė direktorė.

„Džiugu, kad ketvirtus metus skaičiuojanti Šeimos kortelės programa plečiasi, o prie jos prisijungia ir didieji mūsų šalies verslai. Tai tik patvirtina, kad Šeimos kortelės programa augina pasitikėjimo ir bendrystės santykį ir sutelkia veikti kartu šeimų gerovės ir didesnių galimybių vardan. Nuoširdžiai kviečiame visas Lietuvos įmones ir įstaigas prisijungti prie šios unikalios galimybės veikti drauge“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad „Iki“ tinklas pasirinko mūsų programą kaip priemonę kurti daugiau galimybių šeimoms. Tai atspindi mūsų įdirbį auginant pasitikėjimą Šeimos kortelės programa. Nuo pat pirmų Šeimos kortelės kūrimo dienų siekiame, kad ši priemonė veiktų kaip pavyzdinė sutelktinė valstybės, verslo ir šeimų veikla, nešanti pozityvią žinutę apie šeimas”, – sako Socialinių paslaugų priežiūros departamento, kuris administruoja Šeimos kortelės programą, atstovė Rasa Žemaitė.

Nuolaidos „Iki“ parduotuvėse šeimoms suteikiamos prisijungus prie tinklo lojalumo programos ir pirmą kartą užregistravus Šeimos kortelę joms patogiausiu būdu: besikreipiant su prašymu suteikti nuolaidą el. paštu info@iki.lt arba skambinant nemokamu telefonu +370 800 11 454 ir nurodant Šeimos kortelės numerį. Artimiausiu metu tokia galimybė atsiras ir „Iki“ mobiliojoje programėlėje.

Šeimos kortelės turėtojams nuolaida kasoje bus pritaikoma ne akcinėms prekėms*, panaudojus „Iki“ lojalumo kortelę. Visos kitos lojalumo naudos taip pat galios.

Lapkričio duomenimis, Šeimos kortelę yra užsisakę 37 tūkst. šeimų. Jie gali naudotis daugiau nei 300 partnerių suteikiamomis nuolaidomis prekėms ir paslaugoms ir kitomis privilegijomis daugiau nei 2,5 tūkst. vietų visoje Lietuvoje ir virš 200 vietų Latvijoje.

Iš viso Lietuvoje yra apie 43 tūkst. gausių arba negalią turinčius vaikus prižiūrinčių šeimų, kurios gali naudotis Šeimos kortelės nuolaidomis. 2023 m. pradžioje Šeimos kortelė įsigaliojo visose trijose Baltijos šalyse.

Tarptautinei „Rewe“ grupei priklausantis prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1992 metų. Turėdamas 242 parduotuves visoje Lietuvoje, „Iki“ yra vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų. Tarp didžiausių šalies darbdavių esanti bendrovė yra įdarbinusi apie 5,5 tūkst. darbuotojų. Prekybos tinklas kartu su „Pixevia“ Vilniuje atidaręs penkias autonomines parduotuves su „Iki“ prekių ženklu. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“ ir nuosavo prekės ženklo elektroninę parduotuvę.

*Nuolaida netaikoma tabako gaminiams, su tabako gaminiais susijusiems gaminiams, alkoholiniams gėrimams, loterijų bilietams, mobiliųjų telefonų sąskaitų papildymams, dovanų kortelėms, spaudai, tarai, trečiųjų šalių paslaugoms (komunaliniai mokesčiai ir kita), akcijų, išpardavimo, IKI GOURMET, CLEVER, HEBĖ prekių ženklais pažymėtoms prekėms, pradinio ir specializuoto maitinimo pieno mišiniams ir kitoms prekėms, kurioms pagal teisės aktus nuolaidos negali būti taikomos. Pasiūlymas negalioja apsiperkant internetinėse parduotuvėse lastmile.lt ir eparduotuve.iki.lt.