Pasaulyje pirmaujanti išmaniųjų prietaisų gamintoja „Huawei“ garso srityje jau daugiau nei 10 metų vykdo nepriklausomus mokslinius tyrimus ir turi šešias pagrindines garso laboratorijas visame pasaulyje. Jos apima skirtingas produktų kategorijas: išmanieji telefonai, kompiuteriai, išmanieji ekranai, garsiakalbiai, automobilinės sistemos ir belaidės ausinės. Kita vertus, būtent šių metų „Huawei“ belaidžių ausinių „FreeBuds Pro 3“ inovacijos turėtų nustebinti technologijų gerbėjus.

Įvertinimas nuo pat sukūrimo pradžios

„Kurdami belaides ausines, gamintojai turėjo vieną labai aiškią misiją – suteikti žmonėms geriausią patirtį. Todėl, pasirodžius dar pirmosioms „Huawei FreeBuds Pro“ ausinėms, jose jau buvo įdiegta triukšmo slopinimo technologija. O prieš metus pasirodęs patobulintas jų variantas už geriausius akustinius parametrus gavo du auksinius HWA ir „Hi-Res Audio Wireless“ sertifikatus. Tai įvertina ir vartotojai, kurie supranta, kad belaidės ausinės ne tik gali, bet ir turi užtikrinti bekompromisį aukštos kokybės garsą“, – įvertinimais dalinasi „Huawei” technikos vadovas Lietuvoje Sergejus Kolesovas.

Triukšmo slopinimui pasitelkiamas dirbtinis intelektas

„FreeBuds Pro 3“ belaidės ausinės pasižymi aukštos kokybės garso slopinimo technologija. Kaip teigia technikos vadovas S. Kolesovas, patobulintas triukšmo slopinimo algoritmas, pasitelkus dirbtinio intelekto galimybes, dabar yra pritaikomas realiu laiku.

„Atnaujintas dirbtinio intelekto adaptyvaus triukšmo slopinimo algoritmas „Intelligent ANC 3.0“ veikia kartu su trijų mikrofonų hibridine triukšmo slopinimo sistema ir leidžia ausinėms prisitaikyti prie skirtingos aplinkos bei pritaiko reikiamus triukšmo slopinimo parametrus įvairiuose scenarijuose. Dėvint ausines maksimaliam komfortui triukšmas yra slopinamas skirtingais lygiais, priklausomai nuo to ar keliaujate lėktuvu, traukiniu ar esate sausakimšoje žmonių minioje“, – ausinėse taikomomis dirbtinio intelekto galimybėmis dalinasi ekspertas.

Lengvesnė net už monetą

Nors vartotojams labai svarbu, kad jų belaidės ausinės turėtų kuo geresnes funkcijas, tačiau, anot technikos vadovo S. Kolesovo, žmonės taip pat didelį dėmesį skiria ir jų patogumui.

„Naudotojams svarbu, kad ausinės tinkamai prisitaikytų prie jų ausies – neiškristų ir būtų patogios nešioti. Todėl atkreipdami į tai dėmesį „Huawei“ gamintojai, kurdami „FreeBuds Pro 3“ belaides ausines, šį aspektą gerai apgalvojo. Dėl itin mažos baterijos ir patobulintos vidinės ausinių konstrukcijos, ausinės yra dar lengvesnės ir kiekviena jų sveria vos 5,8 gramus – tai reiškia, kad ausinė yra lengvesnė už vieną monetą“, – kalba S. Kolesovas.

Kaip teigia ekspertas, kiekviena belaidžių ausinių detalė ne tik preciziškai suderinta tarpusavyje, bet ir pagaminta iš sertifikuotų antialergiškų medžiagų.

„Svarbu paminėti, kad ausų antgaliai yra pagaminti iš maistinės paskirties odai nekenksmingos silikono medžiagos. Tiek žaliavos, iš kurių buvo gaminamos ausinės, tiek galutinis produktas praėjo daugybę bandymų ir eksperimentų, atitinka FDA ir LFGB standartus, užtikrina saugumą ir patogumą kasdieniam nešiojimui. Be to, „Huawei FreeBuds Pro 3“ belaides ausines dabar galima rasti ir XS dydžio, todėl jas patogiau naudoti tiems, kurių ausys mažesnės“, – išskiria S. Kolesovas.