„Praėjusiais metais mūsų pardavimo pajamos nuo 587,3 mln. eurų išaugo iki 678,5 mln. eurų, o grynasis pelnas padidėjo 9,5 proc. Esame labai patenkinti ir dėkingi tiek mūsų pirkėjams, tiek ir darbuotojams, be kurių pagalbos ir pastangų tikrai nebūtume pasiekę tokio rezultato“, – sako D. Dundulis.

Nemažą dalį finansinio šuolio verslininkas sieja su išaugusia šviežios mėsos apyvarta. Pasak jo, šiandien butų sunku surasti vietą, kuri savo šviežios mėsos pasirinkimu ir kokybe lenktų „Norfos“ parduotuvėse randamą asortimentą.

„Vieša paslaptis, kad mūsų parduotuvėse galima gauti išties šviežios ir kokybiškos mėsos. Ir tai nėra kažkoks mano sugalvotas faktas – patys žmonės, pirkėjai apie tai kalba ir žino, kur verta eiti tikintis geriausio kokybės ir kainos santykio. Tad drįsčiau pasakyti, kad šiandien save gerbiantis mėsos mėgėjas šviežią mėsą perka tik „Norfoje“. Mano galva, konkurencijos, ypač po naujos mūsų skerdyklos atidarymo, mes neturime“ , – sako D. Dundulis.

Tęsdamas apie iš pardavimų gautas pajamas, „Norfos“ vadovas sako, kad dėl išaugusios apyvartos džiaugtis gali ne tik verslas, bet ir pirkėjai.

„Mūsų pelnas sumoje išaugo, tačiau antkainis sumažėjo maždaug 2 proc. Turėdami didesnę apyvartą, galėjome mažinti antkainius, tačiau suminis pelningumas dėl to nenukentėjo. Negano to, uždirbdami daugiau, gautus pinigus galime investuoti tiek į savo darbuotojus, tiek ir į pačių parduotuvių infrastruktūrą, geresnę paslaugų kokybę ir pan.“, – aiškina pašnekovas.

Renovuojamos ir modernizuojamas parduotuvės – dar viena galimybė, atsirandanti dėl augančių pelno. Nuo 2006 m. „Norfos mažmena“ nuolatos investuoja į prekybos centrų įvaizdį ir apsipirkimo kokybę.

„Suprantame, kad visada maloniau yra apsipirkti naujoje, modernioje parduotuvėje. Pavyzdžiui, dauguma prekybos tinklų šviežių produktų skyrius labai stipriai mažina, o mes atvirkščiai – po parduotuvių renovacijų juos plečiame“, – sako D. Dundulis.

Tuo metu investicijos į darbuotojus, verslininko teigimu, taip pat atsiperka su kaupu – didėjant jų uždarbiui, natūraliai auga ir motyvacija siekti geresnių rezultatų.

„Jau kuris laikas mūsų atlyginimų mediana yra didžiausia tarp visų mažmeninės prekybos tinklų Lietuvoje, o gegužės mėnesio darbo užmokestis turėtų būti rekordinis. Gaudami didesnį atlyginimą, darbuotojai natūraliai deda didesnes pastangas, kurias rezultatais jaučia įmonė, o gerėjančia paslaugų kokybe – pirkėjas“, – teigia pašnekovas.

Nemažinti apsukų D. Dundulis žada ir ateityje. Iš šių metų finansinių ataskaitų, pasak jo, galima daryti išvadą, kad ir 2023-ieji „Norfos“ prekybos tinklui bus ne ką mažiau sėkmingi.

„Jau dabar galiu pasakyti, kad pirmasis šių metų pusmetis mums buvo išties geras. Apyvarta ir pelnas nuosekliai auga, todėl mes savo ruožtu ir toliau didinsime atlyginimus, stiprinsime savo silpnąsias vietas, gerinsime apsipirkimo kokybę ir kitais būdais atsidėkosime lojaliems mūsų pirkėjams ir ištikimiems darbuotojams“, – tikina „Norfos“ vadovas.