Artimiausia tarptautinio modulio kryptis – į pasaulyje geriausiai vertinamų universitetų 10-tuką patenkantis Nacionalinis Singapūro Universitetas

Kiekvienais metais „BMI Executive Institute“ organizuojamos EMBA programos metu dalyviai savaitę laiko savo žinias ir įgūdžius tobulina užsienyje, viename iš akademinių partnerių universitetų. Tarp pastaraisiais metais lankytų lokacijų – JAV, Kanada, o dar šį pavasarį aukščiausio lygio vadovų grupė iš Lietuvos ir Belgijos dalyvavo verslumo ir inovacijų temoms skirtame modulyje Singapūre. Kryptis pasirinkta atsižvelgus į išskirtinį verslumo potencialą regione ir siūlomą itin aukštą akademinį lygį, kuris įvertintas ir globaliu mastu. Šiais metais naujausiame QS pasaulio universitetų reitinge Nacionalinis Singapūro Universitetas užėmė 8 vietą pasaulyje ir tapo geriausiai vertinamu universitetu Azijoje.

Kruopštų lokacijos ir konkretaus universiteto pasirinkimą diktuoja ir vadovų turimi poreikiai, tad institute vertinamas gebėjimas realiu laiku į juos reaguoti:

„Vis sunkiau nuspėjamos ir savo formomis kintančios krizės tiek vietiniu, tiek globaliu mastu atitinkamai reiškia augantį poreikį keisti įprastas valdymo strategijas. Būtent todėl privalome būti atviri ir kaip niekad lankstūs institute organizuojamos programos atžvilgiu – gebėti taip pat greitai prisitaikyti prie kintančių aplinkybių, pasiūlyti tuo metu vadovams aktualiausius modulius ir rinkoje profesionaliausius ekspertus, galinčius suteikti didžiausią pridėtinę vertę generuojančias žinias. Nacionalinis Singapūro Universitetas puikiai atitiko šiuos aspektus, tad buvo priimtas sprendimas šią kryptį pakartoti ir rudens semestro metu“, – teigia „BMI Executive Institute“ EMBA programos direktorė Karilė Klug.

EMBA programos dalyviai Singapūre

Verslumo ir inovacijų temoms skirtas modulis Singapūre – integrali tarptautinės verslo vadybos programos vadovams (angl. International Executive MBA, toliau EMBA) dalis. Prie modulio š. m. rugsėjo 4-8 dienomis kviečiami jungtis ne tik šiuo metu EMBA programą studijuojantys, tačiau ją baigę arba apie ją svarstantys dalyviai. Tad susidomėję daugiau informacijos gali rasti čia.

Kalbėdami apie patirtį Singapūre, esminiais privalumais patys dalyviai išskiria aukštą akademinį universiteto ir lektorių lygį ir puikų balansą tarp programos metu gautų teorinių ir praktinių žinių:

„Nuoširdžiai rekomenduoju prisijungti prie „BMI Executive Institute“ organizuojamo Verslumo ir Inovacijų modulio Nacionaliniame Singapūro Universitete. Programos metu man buvo didelė garbė dalyvauti aukščiausio lygio paskaitose, kurias papildė žinios, gautos tiesiogiai iš tarptautinių verslininkų ir investuotojų, jų pateiktų pavyzdžių ir pasidalintų patirčių. Kartu su kitais dalyviais iš Singapūro parsivežėme realias idėjas, kurias net pasibaigus šiam moduliui plėtojame toliau. Tarptautinio modulio metu įgytos žinios ir užmegzti ryšiai yra tikrai neįkainojami“, - savo patirtimi dalinasi EMBA programos dalyvė Virginija Žimailė, „UC Group“ finansų ir analitikos direktorė.

Instituto siūloma naujiena – atviras kvietimas jungtis prie tarptautinio modulio startuolių sostinėje Izraelyje

Naujų krypčių paieškos ir partnerysčių užmezgimas – būdai atliepti tiek vadovų turimus poreikius, tiek vis naujai gimstančias aktualijas rinkoje. Tarptautinis modulis svečioje šalyje – kur kas daugiau nei tik nuotaikinga išvyka, tai intensyvi, dažnu atveju bene didžiausią praktinį pokytį dalyviams suteikianti programos dalis, kituose žemynuose padedanti perprasti rinkų skirtumus ar užmegzti verslui naudingas pažintis. Būtent todėl 2024 m. vasario mėn. organizuojama atviro modulio kryptis – Izraelis.

NUS Universitetas Singapūre

Lokacija pasirinkta atsižvelgiant į augantį šalies ekonominį potencialią, mat pastaraisiais metais Izraelis užsitarnavo valstybės-startuolės pravardę dėl vienam šalies gyventojui tenkančio rekordinio startuolių skaičiaus. Ši kryptis – galimybė praktiškai pamatyti ir sužinoti apie regiono verslo ir ekonomikos ypatumus, paremtus moksliniais tyrimais, verslumu ir inovacijomis. Keturių dienų programa Izraelyje parengta taip, kad lektorių pateiktas žinias paraleliai papildytų praktinės patirtys, gautos lankantis garsiose Izraelio įmonėse.

Tarptautinių žinių vertę siekiant suteikti kuo platesniam vadovų ratui, prie modulio kviečiami jungtis ne tik instituto dalyviai. Tad verslumu, inovacijomis ir startuolių ekosistema besidomintys vadovai daugiau informacijos apie šį modulį ir registraciją gali rasti čia.

„Kelios intensyvios dienos akademinėje aplinkoje supant aukščiausio lygio vadovams, praktikams ir lektoriams gali tapti kertinėmis tolimesnėje karjeroje ar verslo vystymo procese. Potencialios partnerystės, gimsiančios verslo idėjos ar nauji ryšiai regione – neįkainojama tarptautinio modulio vertė šalia įgytų žinių ir sustiprintų įgūdžių. Kartu tai puikus būdas „pasimatuoti“ patirtį institute ir jo siūlomą akademinę kokybę,“ - teigia „BMI Executive Institute“ EMBA programos direktorė Karilė Klug.