Bėgant metams, foteliai aukšta atkalte tapo nepamainoma klasika, kuri ypač paklausi ir šiandien. Fotelius, žinoma, reikėjo pritaikyti prie šiuolaikinių žmonių poreikių tvarumo ir patogumo atžvilgiais – gyvenimas daugeliu aspektų skiriasi nuo to, kaip žmonės gyveno 1960-aisiais. Vis dėlto tradiciniai, kokybiški ir patogūs baldai išlieka itin geidžiami ir tai buvo viena iš priežasčių, lėmusių šio gaminio sugrįžimą 2012 m. nauju pavidalu ir nauju pavadinimu – STRANDMON.

Šiuolaikinė fotelio STRANDMON versija į prekybą pateko tik po daugybės griežtų kokybės bandymų – norėta, kad šis fotelis atlaikytų bent 50 000 prisėdimų, kitaip tariant, po vieną kasdien 136 metus. Tai puikiai atliepia visus IKEA demokratinio dizaino principus.

Gaminiai, kurie tarnaus ir džiugins ilgai

Kiekvienas IKEA gaminys kuriamas vadovaujantis penkiais demokratinio dizaino principais. IKEA dizaineriai kiekvieną namų interjero elementą kuria užtikrindami, kad jis atitiktų funkcionalumo, patrauklios formos, žemos kainos, tvarumo ir ilgaamžiškumo bei kokybės principus.

Mūsų požiūriu, kokybė susijusi su tuo, kad daiktai ir medžiagos gali būti naudojamos ilgą laiką. Kurdami IKEA gaminius, atidžiai atsirenkame jiems naudojamas medžiagas, analizuojame, kaip gaminiai tarnauja, užtikriname jų saugumą ir daug daugiau.

Nuo pat pradžių investuodami į tinkamą gaminių kokybę, galime užtikrinti, kad daugelio poreikius patenkinsime ekonomiškiausiu ir efektyviausiu būdu. Gaminių kokybę ir ilgaamžiškumą pirkėjai gali įvertinti jais naudodamiesi ar rūpindamiesi, o prireikus – taisydami ar išardydami, surinkdami iš naujo. Kaip sakė IKEA įkūrėjas Ingvaras Kampradas, „Viskas, ką pirkėjai įsigyja, turi teikti ilgalaikį džiaugsmą“.

Atlaikęs tūkstančius kokybės bandymų, fotelis STRANDMON rado ypatingą vietą ir Lietuvos pirkėjų namuose. Vieni iš mėgstamiausių penkių spalvų gamoje yra tamsiai pilki foteliai, taip pat šalies gyventojai dažnai renkasi geltonus.

IKEA 80-metis

IKEA yra Švedijos mažmeninės prekybos įmonė, visame pasaulyje žinoma dėl aukštos kokybės skandinaviško dizaino baldų bei interjero detalių. IKEA veiklą geriausiai apibūdina įmonės vizija – kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, apimanti kur kas daugiau nei vien namų apstatymą baldais. IKEA didžiuojasi savo inovacijomis, sprendimais ir ikoninėmis prekėmis, kurios jau aštuonis dešimtmečius įkvepia žmones gyventi gražiau, atliepdamos jų kintančius poreikius, įpročius ir norus.

IKEA Lietuvoje šį rugpjūtį švenčia svarbią 10-ies metų sukaktį.