„Burnoje tirpstantys konditerijos gaminiai, pasižymintys išskirtiniu skoniu ir aukščiausia kokybe, nuo seno yra viena iš prekybos tinklo „Iki“ vizitinių kortelių. Ypatingais juos verčia ne tik mūsų konditerijos maestro Thierry Lauvray ir jo komandos atsidavimas bei pastangos pirkėjams pasiūlyti tai, kas geriausia, bet ir slaptas ingredientas, įtrauktas į kiekvieno kepinio receptūrą – meilė. Ne be reikalo įteikdami pirkėjams kepinių dėžutes ant jų pasirašome – „Su meile IKI“: meilės prieskonį galima pajausti kiekviename gardėsio kąsnyje“, – sako G. Kitovė.

Matyt, galima būtų pajuokauti, kad daugiausia meilės prieskonio pabarstyta į populiariausių tortų ir pyragų tešlas. Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, labiausiai pirkėjai mėgsta legendinį Kuršėnų vyniotinį su varške ir grietine, antroje vietoje – nepamainomą „Medučio“ tortą, trečioje – Napoleono pyragą.

Į populiariausiųjų penketuką taip pat patenka ir vasaros gaivos skonio vaisinis tortas bei karališkasis „Raffaelo“ pyragas. Tačiau G. Kitovė patvirtina, kad ne ką mažiau meilės skonio justi visuose „Iki“ konditerijos gaminiuose – ne tik tortuose ir pyraguose, bet ir įvairiausiose tartaletėse, aksominiuose ekleruose, sviestiniuose kruasanuose ir kituose.

Aukščiausia kokybės kartelė – bendras interesas

Prekybos tinklo „Iki“ darbuotojų iškeptų „Su meile IKI“ privačiu prekės ženklu pažymėtų tortų ir pyragų receptus kruopščiai kuria technologas, konditeris Thierry Lauvray. Pasak jau beveik 20 metų Lietuvoje gyvenančio prancūzo, lietuviai yra didesni smaližiai už jo tautiečius, todėl yra ir reiklūs.

„Lietuviai mėgsta saldumynus, tad nusimano ir apie jų kokybę – domisi, iš ko buvo pagamintas tortas, kokie ingredientai naudoti pyragaičiams. Mes ir patys sau keliame aukštus reikalavimus: jeigu naudojame šokoladą, tai tik itin geros kokybės, vien belgišką. Jeigu receptas reikalauja grietinės – tai ir bus dedama tikra grietinė, o ne riebalų mišinys.“, – sako Th. Lauvray.

Konditeris vardija įspūdį keliančius skaičius: per metus centrinėse ir parduotuvėse esančiose „Iki“ kepyklose sunaudojama per 190 tūkst. kilogramų 35 proc. grietinėlės, daugiau nei 14 tūkst. kilogramų 82 proc. sviesto. Gamybai pernai panaudota apie 15 tūkst. kilogramų įvairiausių šviežių uogų – šilauogių, braškių, aviečių, raudonųjų serbentų, dumplūnių. Dar dvigubai tiek – ir šaldytų vyšnių, aviečių, braškių bei kitų uogų, ir ypač daug natūralių tyrių, kurių pagrindą sudaro mažiausiai 90 proc. vaisių.

Be to, „Iki“ prekybos tinkle jau ilgus metus galioja griežta taisyklė – net ir mažinant cukraus kiekį nenaudoti jokių dirbtinių saldiklių.

„Tarp pirkėjų vis ryškiau matoma tendencija rinktis mažiau cukraus, riebalų turinčius produktus. Todėl savo konditerijos gaminiuose naudojame natūraliai saldumą suteikiančių ingredientų – uogų, jų tyrių, džiovintų ir nedžiovintų vaisių, medaus, riešutų, sėklų. Matydami mitybos planų ir skonių įvairovę, taip pat gaminame desertus be laktozės, glitimo, riešutų ar gyvulinės kilmės produktų. Labai griežtai į tai žiūrime – neturime teisės žaisti žmonių sveikata. Atliepiame ir kitus interesus, pavyzdžiui, siūlome pagal keto mitybos principus pagamintus kepinius. Džiugu, kad „Iki“ skiria daug dėmesio šviežiems gaminiams, todėl parduotuvėse kiekvienas atras savo skonį ir poreikius atitinkančių prekių“, – įsitikinęs Th. Lauvray.

Kiekvienam pirkėjui – meilės raštelis

Kiekvieną konditerijos gaminį „Iki“ darbuotojai supakuoja į naujas, akį traukiančio ir itin patogaus dizaino dėžutes. Atnaujintos konditerijos gaminių pakuotės ir tortų dėžutės pasižymi iki smulkmenų apgalvotomis detalėmis: juk tai ne tik skanėsto įpakavimas – tai džiaugsmo ir šventės pristatymas į namus ar biurą.

„Naujo dizaino tortų dėžutės demonstruoja subtilią estetiką, kiekvieną jų paverčiant prabangia dovana. Funkcionalus, permatomas langelis leidžia pamatyti viduje esantį tortą, o patogi rankena užtikrina, kad jį būtų lengva transportuoti. Pakuotės atrodo elegantiškai ir tinka bet kokioms progoms: gimtadieniams, darbo vakarėliui ar keliaujant į svečius“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

Šiltą emociją pirkėjams kuria ir ant kiekvieno įpakavimo paliktas meilės raštelis – „Su meile IKI“, kad šypsena veiduose pasirodytų dar prieš ragaujant.

Tiek naujienoms, tiek jau pirkėjų širdis užkariavusiems kepiniams bei konditerijos gaminiams „Su meile IKI“ reguliariai taikomos įvairios nuolaidos, akcijos, primena G. Kitovė. Geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – akcijos, nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje kiekvienas pirkėjas ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.