Jeigu talentų pasirinkimas rinkoje yra ribotas, tai išmaniųjų įrenginių įvairovė, priešingai, dabar yra labai didelė. Tačiau kaip išsirinkti duomenis saugančius, patikimus telefonus, kurie atitinka individualius kiekvieno komandos nario poreikius, sklandžiai dirba komandoje ir žaibiškai atlieka užduotis? „Darbo aplinką svarbu kurti taip, kad visi elementai padėtų pasiekti sinergiją – žmonės ir technologijos sukurtų kuo didesnę vertę“, – teigia Andrej Michailov, „Apple“ įrangos sistemų inžinierius.

Todėl technologijų ekspertas siūlo analizuojant ir vertinant telefonus pasitelkti talentų atrankos principus: atsižvelgti į jų patirtį, greitį ir operatyvumą, net atmintį ir gebėjimą dirbti komandoje bei valdyti įvairias programas. Ne mažiau aktualu – privatumo apsauga, pavyzdžiui, lusto lygiu taikomas šifravimas, užtikrinantis, kad informacija niekada niekur nenutekėtų.

„O ilgos darbo valandos – kriterijus, kuris darbuotojams netaikomas, užtat kalbant apie darbui reikalingą įrangą – puikiai tinka. Tarkim, bet kuris iš „iPhone“ telefonų veikia ilgai ir sklandžiai ir įkūnija daug kitų savybių, kurios atspindi gamintojo patirtį, inovatyvumą, gebėjimą suprasti vartotojų poreikius“, – priduria „Apple“ įrangos sistemų inžinierius A. Michailov. „iPhone“ telefonai įgalina lengvai naudotis „MS Word“, „Excel“, „PowerPoint“ ir kitomis programomis, kurios jau seniai tapo kasdien naudojamais darbuotojų įrankiais.

Ekspertas atkreipia dėmesį, kad šiais laikais darbuotojai vis dažniau atsiduria situacijose, kai vienu metu tenka atlikti kelias užduotis. Išmanieji telefonai gali padėti įveikti iššūkį arba, priešingai, stabdyti darbo procesus. Anot pašnekovo, pasirinkus „Apple“ įrenginius, šie veikia tarsi priemonė nuo streso: greitas „iPhone“ mąstymas lemia, kad telefonai bet kurią užduotį gali atlikti žaibiškai, vienu metu sklandžiai sprendžia kelias ar net keliolika užduočių. „Nauji „iPhone 13 Pro“, „iPhone 12“, „iPhone SE“ visada yra pasiruošę iššūkiams ir sudaro tvirtą komandą – „Apple Business Manager“ dėka lengvai ir greitai įsitraukia į įmonės tinklą. Jums tereikia nuspręsti, kaip paskirstyti išmaniuosius įrenginius – nuo jaunųjų specialistų ir vidutinės grandies pozicijų iki vadovų“, – dalijasi A. Michailov, patariantis atsižvelgti bei įvertinti skirtingas įrankių savybes: ištvermę, atmintį, atsparumą, ekonomiškumą, konfidencialumą, pastabumą, intuiciją ir kt. Gamintojas užtikrina, kad išmaniųjų telefonų įgūdžiai ir programinė įranga bus naujausi bent šešerius metus.

Anot A. Michailov, stambiausi investuotojai šalyje pažymi, kad puikiai išvystyta telekomunikacijų infrastruktūra yra vienas ryškiausių Lietuvos privalumų. Tarptautiniam verslui palieka įspūdį tai, kad Lietuva užima trečią vietą, vertinant 4G tinklo aprėptis ES ir pasaulyje, o pagal viešojo belaidžio ryšio spartą yra pirmaujanti pasaulyje. Tačiau kaip prie valstybės pažangos prisideda atskiri verslai?

„Toli gražu ne visos įmonės Lietuvoje turimą įrangą ir technologijas vertina taip pat atsakingai, kaip priimamus darbuotojus. Tenka konstatuoti, jog šis klausimas gali sukelti ne mažiau galvos skausmo negu tinkamų darbuotojų trūkumas: netinkamai pasirinkus įrenginius darbui, laukia nemalonūs padariniai“, – patirtimi dalijasi „Apple“ įrangos sistemų inžinierius A. Michailov. Pasak eksperto, pasenę, prastai veikiantys ar abejotino saugumo išmanieji telefonai ir kita įranga sukelia trinties ir įtampos organizacijų viduje, tampa įvairių klaidų, neatliktų darbų priežastimi.

„Išmanieji telefonai yra vienas iš svarbiausių darbo aplinkos elementų. Kaip pritrauksite talentus, jeigu jiems negalite pasiūlyti technologijų, kurios įgalina sklandžiai siekti ambicingų rezultatų?“, – atkreipia dėmesį A. Michailov ir priduria, kad įrangai keliami standartai turėtų būti tokie pat aukšti kaip ir darbuotojams.

Eksperto teigimu, organizacijos, kurios pažangius įrenginius paverčia vidine norma, versle įgyja didesnį konkurencinį pranašumą, gali veikti efektyviau, sukuria darbuotojams patrauklesnę aplinką.

Užsakymo nr.: PT_88944401