„Esame labai laimingi, kad į kvietimą siekti bendro rekordo atsiliepė tiek daug žmonių ir susidarė milžiniškas choras. Visi dalyviai įrodė, kad „Alita“ yra jiems artima, kad 60-metį švenčianti gamykla visada buvo ir bus Alytaus dalis – kurianti ir auganti kartu su miestu. Kaip šiandien pasiekėme šį rekordą, taip visada drauge mes rašome savo miesto istoriją, dalijamės pasiekimais ir pergalėmis. Nes be bendrų pastangų šiandien neturėtume produkcijos, kuri atstovauja Alytui ir Lietuvai visame pasaulyje. Tikime, kad atkaklus darbas visada sulaukia pripažinimo ir įvertinimo, todėl šiandien iškilmingas tostas skambėjo iš visos širdies“, – dėkodamas šventės dalyviams kalbėjo „Alitos“ gamybos direktorius Viktoras Mostovojus.

Naujas rekordas buvo pasiektas specialiai „Alitos“ įrengtoje erdvėje, įkurdintoje netoliese pagrindinės Alytaus miesto šventės scenos. Čia kiekvienas lankytojas galėjo dalytis gera nuotaika ir įsiamžinti greta dekoracijų, kurtų būtent Alytaus miesto šventei. O atėjus laikui siekti rekordo, didžiulis choras kėlė nealkoholinio putojančio vyno „Alita LIVI“ taures ir darniai ne vieną kartą ištarė skambų simbolišką tostą.

Į masiškiausio tosto iniciatyvą įsitraukę alytiškiai tikino, kad šią įspūdingą akimirką, kai Dainų slėnyje aidėjo „Už Alytų ir Alitą!“, įsimins ilgam kaip vieną ryškiausių šiemet vykusios šventės akcentų.

Ryškiu šventės akcentus tapusio rekordo iniciatorė „Alitos“ gamykla priklauso lietuviško kapitalo įmonei „MV GROUP Production“, kuri rūpinasi gamyklos pažanga ir aktyviu įsitraukimu į Dzūkijos sostinės gyvenimą. Viena seniausių miesto įmonių ir pirmoji putojančio vyno gamintoja Lietuvoje šiemet mini 60 metų sukaktį. Lietuvą įrašiusi į putojančių vynų, brendžių, alkoholinių kokteilių ir viskio žemėlapius, „Alita“ gali pelnytai didžiuotis tiek lietuviškų prekių ženklų, tiek Alytaus populiarinimu pasaulyje.