„Eye2Eye” studija išsiskiria tuo, kad turi didžiausią spaudos pasirinkimo spektrą Lietuvoje. Pradėję akies raineles spausdinti ant stačiakampių drobių, šiuo metu studijos įkūrėjai siūlo net devyniolika įvairių spaudos pasirinkimo galimybių, įskaitant akies rainelės spaudą ant telefono dėkliukų ar vestuvių kvietimų.

Pradžia – 12 kv. m patalpoje

„Visuomet norėjosi į Lietuvą atvežti produktą ar paslaugą, kurios iki tol dar nebuvo. Vienos kelionės po Europą metu pastebėjau akies rainelės fotografijos studiją. Užėjęs į vidų buvau pakerėtas akies rainelių raštų bei spalvingumo. Ši veikla siejosi ir su mėgstamu filmu „I Origins“, todėl dar labiau patraukė dėmesį“, – apie veiklos pradžią pasakoja R. Staniulis.

Pirmieji „Eye2Eye” klientai buvo artimi draugai ir šeimos nariai. Tačiau netrukus žmonių susidomėjimas akių fotografija pradėjo sparčiai augti.

„Akies rainelės fotografijos veiklą pradėjome 12 kv. m patalpoje, į kurią, tiesiogine to žodžio prasme, reikėdavo atsivesti žmones, nes rasti įėjimą buvo tikrai sunku. Šiandien jau esame atidarę dvi studijas prestižinėse Kauno vietose”, – teigia R. Staniulis.

Anot jo, veiklos pradžioje sunkiausia užduotis buvo tinkamai nufotografuoti akies rainelę.

„Dabar drąsiai galime sakyti, kad tai jau praeitis, ir nuotraukų kokybe nė kiek nenusileidžiame giminingoms įmonėms iš užsienio šalių. Per šiuos metus išaugome ne tik kaip smulkūs verslininkai, bet ir kaip asmenybės”, – tikina R. Staniulis.

Viena klientė išsitatuiravo akies rainelę

Kaip vyksta akių fotografijos procesas? Viskas prasideda žmogui išsirinkus, kurią akį nori fotografuoti, o gal abi.

„Fotografavimas trunka 30–60 sekundžių, kadangi naudojame ilgai testuotą metodą, kuris leidžia išgauti greitą ir tinkamą rezultatą. Nufotografavę akį kimbame prie redagavimo darbų – atspindžių bei artefaktų šalinimo. Dažniausiai, nepraėjus nei dienai, klientas el. paštu gauna jau apdorotą savo akies rainelės nuotrauką“, – paaiškina A. Pčalinas.

Jis pasakoja, kad pačios įsimintiniausios fotosesijos buvo tos, kuriose pavyko užfiksuoti neįprastus vaizdus, pavyzdžiui, dviejų spalvų raineles, rainelę, susijungusią per vyzdį, ar dalį rainelės „išbėgusią“ į vyzdį. Po vienos fotosesijos klientė netgi išsitatuiravo savo akies rainelę.

„Ko gero, nesame turėję nei vienos fotosesijos, kuomet klientai nebūtų nustebę, pamatę savo akies rainelę iš arti. Taip pat turėjome be galo didelį kiekį klientų, kurie buvo įsitikinę, kad jų akys yra žalios, tačiau nufotografavus paaiškėjo, jog rainelės yra mėlynų ir rudų spalvų mišinys”, – sako A. Pčalinas.

Akių fotografijos sesija – ieškantiems išskirtinių dovanų

Per visus veiklos metus „Eye2Eye” įkūrėjai nemažai laiko skyrė ir akies rainelės panaudojimo galimybėms plėtoti.

„Dabar galime pasigirti didžiausią spaudos galimybę šioje sferoje siūlančiu verslu. Šiuo metu siūlome spaudą ant drobės, telefono, kompiuterių, ausinių dėklų, spaudą ant plono bei storesnio stiklo, spaudą ant fotopopieriaus, medžio, vestuvių kvietimų”, – sako R. Staniulis

A. Pčalinas priduria, kad akių fotografijos sesija gali tapti puikia dovana kiekvienam žmogui.

„Spėčiau, kad yra itin nedaug žmonių, kuriems nėra smalsu pamatyti, kaip jų akies rainelė atrodo iš arti. Be to, kiekvienas, nusifotografavęs savo akies rainelę, ras sau norimą spaudos variantą, kurių šiandien siūlome net devyniolika“, – sako jis.

„Eye2Eye” įkūrėjai šiuo metu siekia plėsti fotografijos studijų verslą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, bei toliau didinti akies rainelės panaudojimo galimybes, taip suteikiant klientams geriausią pasirinkimą.

„Eye2Eye” studijos įieškokite Kaune – Puodžių g. 20 ir Islandijos pl. 32 (PC „Mega“).