1. Netikrinamas puodo sandarumas

Jeigu jums teko nusivilti, kad greitpuodyje ruošiamas maistas neišvirė, didelė tikimybė, kad padarėte būtent šią klaidą. Tam, kad indo viduje susidarytų reikiamas slėgis, jo viršuje esantis vožtuvas turėtų būti sandariai uždarytas. Ne ką mažiau svarbu įvertinti ir dangčio viduje esantį sandarinimo žiedą, kuris laikui bėgant gali įtrūkti arba išsiplėsti. Taip pat, jeigu buvo neseniai nuimtas valant puodą, jis gali būti tiesiog netinkamai pritvirtintas. Taigi, priklausomai nuo indo nesandarumą sukėlusios priežasties, reikėtų imtis atitinkamų veiksmų: pakeisti sandarinimo žiedą nauju arba tiesiog jį perdėti.

2. Naudojama per mažai skysčio

Tam, kad greitpuodyje esantis maistas virtų, reikia skysčio. Jeigu šio nepakanka, neatsiras pakankamai garų slėgiui susidaryti. Maždaug vienas puodelis yra minimalus skysčio kiekis, reikalingas gaminant maistą greitpuodyje. Tačiau jeigu planuojate ruošti daug vandens sugeriančius produktus, tokius kaip ryžiai arba pupelės, skysčio reikės dar daugiau. Norint nepadaryti tokios klaidos, rekomenduojama laikytis recepte pateiktų nurodymų.

3. Greitpuodis yra perpildomas

paprastai turi žymę, nurodančią maksimalią jų užpildymo ribą. Taip yra ne veltui. Indo perpildymas gali turėti įtakos viduje susidarančiam slėgiui ir gaminimo rezultatui. Tokiu atveju atsiranda rizika, kad maistas išvirs netinkamai. Be to, perpildžius greitpuodį gali užsikimšti jame esanti slėgio išleidimo anga. Todėl norint užtikrinti saugų gaminimą ir tinkamą rezultatą, patariama užpildyti ne daugiau nei du trečdalius indo, o gaminant daug vandens sugeriančius produktus – ne daugiau nei pusę jo.

4. Per greitai sumažinamas slėgis

Daugelyje greitpuodžių gali būti naudojama standartinio (natūralaus) arba greito slėgio mažinimo technika. Kurią iš jų pasirinkti, priklauso nuo gaminamo maisto tipo. Pavyzdžiui, verdant kai kurias daržoves gali tekti naudoti greito atleidimo techniką, kad būtų kuo greičiau sumažintas slėgis ir neleidžiama daržovėms pervirti. Gaminant mėsą paprastai reikalinga standartinė atleidimo technika. Ji užtikrina lėtą slėgio sumažėjimą. Todėl mėsa neišsausėja, neperdžiūva.

Per greitas slėgio atleidimas gali ne tik neigiamai paveikti maisto tekstūrą, bet ir padaryti kitokios žalos: karšti garai gali nudeginti, o puode esantis maistas – išsiveržti per kraštus, tokiu būdu sukeldamas netvarką virtuvėje. Sprendimas šiuo atveju pakankamai paprastas: jei atidarius vožtuvą iš jo stipriai veržiasi garai, tiesiog uždarykite jį ir palaukite dar 5 min. iki kito bandymo. Per tiek laiko slėgis turėtų natūraliai sumažėti ir leisti saugiai atidaryti greitpuodžio dangtį.

5. Neįvertinamas gaminimo laikas

Greitpuodžio viduje susidaro itin didelis slėgis. Todėl receptuose, kuriuose naudojamas šis virtuvės reikmuo, daugeliu atvejų aiškiai nurodomas gaminimo laikas. Tai padeda lengviau orientuotis ir nesugadinti ruošiamo maisto. Dažna greitpuodžio naudojimo klaida – netinkamo gaminimo laiko parinkimas. Siekiant jos nepadaryti, rekomenduojama visada laikytis recepte pateiktų nurodymų ir nebandyti spėlioti. Be to, svarbu įsitikinti, kad recepto šaltinis patikimas, o jame pateikta informacija – teisinga.

Tinkamai naudojamas greitpuodis yra puikus pagalbininkas virtuvėje. Todėl jeigu jau seniai svarstote tokį įsigyti, tai padaryti galite el. parduotuvėje Zana.lt. Išsirinkite savo poreikius atitinkantį virtuvės reikmenį iš plataus asortimento ir įsitikinkite visais jo teikiamais privalumais.

Užsakymo nr.: PT_88257131