Šiuolaikiniai vaikai ne veltui vadinami interneto amžiaus karta. Jie auga su kompiuteriais, interaktyviomis lentomis, mobiliaisiais telefonais, skaitmeninėmis knygomis bei žaislais. Dabartiniai vaikai iš tiesų yra kitokie. Jiems nereikės vartyti enciklopedijų, norint susirasti reikiamą informaciją, atsiversti popierinio žemėlapio, kad susirastų kelią, laukti žinių laidos ar skaityti laikraščio, nes visa naujausia informacija yra čia pat, internete.

„Jeigu žiūrėtume globaliai, išmaniosios technologijos duoda daugiau naudos, nei padaro žalos, juk mes gyvename technologiniame amžiuje. Virtualus pasaulis visų pirma yra greitesnis informacijos šaltinis, jame vyksta greitesnė komunikacija bendravimo, dalinimosi prasme. Net ir žaidimai internete ar telefone taip pat gali būti naudingi, mat juos žaidžiantieji įprastai turi greitesnę tiek regos, tiek rankų koordinaciją, – sako psichologas O. Lapinas. – Užaugę vaikai gyvens dar didesniame informacijos sraute negu gyvename dabar, tad visi šie įgūdžiai jiems neišvengiamai bus reikalingi ir naudingi. Tiesiog mes patys užaugome kitokiame laikmetyje, todėl augindami vaikus pagal senąjį modelį, galbūt neįžvelgiame tos naudos, kurią teikia išmaniosios technologijos.“

Vilnietė Audronė savo sūnui telefoną nupirko ruošdama jį pirmajai klasei. Kaip pati tikina – žinodama, kad su vaiku bet kada gali susisiekti, jausis ramesnė. O ir saugoti vaiką nuo išmaniųjų technologijų neketina, netgi priešingai – planuoja panaudoti telefoną lavinamiesiems žaidimams, mokslams. Tik ar ne per anksti?

Įprastai įvertinti, ar vaikas pasiruošęs turėti asmeninį telefoną, galima jau pirmose klasėse, – sako psichologas O. Lapinas. Apie tai, kad vaikas pasiruošęs pirmajam telefonui, galima spręsti iš kasdienio jo elgesio: jei vaikas turi draugų, nėra užsisklendęs savyje ir noriai laiką su bendraamžiais, telefonas jam turėtų tapti ne priešu, o naudingu pagalbininku.

Išmanūs ir stilingi

Svarstantiems, koks telefonas labiausiai tiktų vaikui, TELIA turi parengusi ne vieną patrauklų pasiūlymą.

Viena iš naujienų, kuri tiks ir patiks mažiesiems – Samsung Galaxy A52s. Jis turi didelį ekraną, todėl telefonu patogu atlikti užduotis ar žiūrėti video mokymus. Baterija itin greitai pasikraunanti ir laiko net iki dviejų parų, o pats telefonas – atsparus drėgmei, tad net ir netyčia jį sušlapinus nieko nenutiks. Pirkdami šio modelio telefoną TELIA salone rugsėjo mėnesį, nušausite du zuikius, nes dovanų už 1 cnt gausite ir puikias Samsung Galaxy Buds Live ausines.

Ieškantiems optimalaus kainos ir kokybės santykio, vertėtų atkreipti dėmesį į Xiaomi telefonus. Naujausiame POCO M3 Pro 6 modelyje esantis skaitymo režimas su popieriaus tekstūros būsena padeda sumažinti akių įtampą, o specialūs jutikliai padeda užtikrinti šviesos aptikimą, leidžiantį reguliuoti natūralų ryškumą.

Kiek ūgtelėjusiems mažiesiems žaidimų genijams neabejotinai geriausia dovana būtų „Asus ROG Phone 5“ modelis. Kiekviena šio telefono detalė sukurta išskirtinai greičiui ir reakcijai užtikrinti. Neprilygstamas vaizdas ir nepamirštami potyriai – šis telefonas tą tikrai garantuoja.

Žingeidiems, naujosiomis technologijomis besidomintiems vaikams be abejonės patiktų modernūs iPhone ar Samsung Galaxy modeliai. Jie ne tik patvarūs, bet ir labai patogūs, turintys daugybę naudingų funkcijų. Tik ką daryti, jei išlaidauti nesinori? TELIA siūlo kompromisinį sprendimą – platų atnaujintų telefonų pasirinkimą.

Atnaujinti telefonai – tai jau naudoti, tačiau ekspertų kruopščiai patikrinti ir tarsi nauji telefonai. Sukti galvos su klausimais „o kas, jeigu?“ tikrai nereikės, mat visiems atnaujintiems telefonams suteikiama 12 mėn. garantija. Be abejonės, džiugina ir kaina: atnaujintus Apple ir Samsung Galaxy telefonus dabar galite įsigyti vos nuo 239 eurų.

Pasirinkti savo atnaujintą telefoną galite .

Užsakymo nr.: PT_88101787