„Arvi Fertis“ po kelerių metų pertraukos vėl energingai grįžta į Ukrainos rinką, kurioje ši įmonė turi distribucija užsiimančius partnerius. Į šią šalį šiemet eksportuota jau 20 tūkst. tonų trąšų. Pavasarį ukrainiečiai pirko granuliuotas kompleksines trąšas, kurios yra tinkamos grūdinėms kultūroms ir saulėgrąžoms. Įmonės atstovas Ukrainoje Jevgenijus Lavrovas džiaugėsi, kad pavyko užmegzti prekybos santykius su lyderiaujančia šalies žemės ūkio įmone „Kernel“, kuri valdo 400 tūkstančių hektarų žemės.

„Arvi Fertis“ generalinio direktoriaus Karolio Banaičio teigimu, praėjusiųjų metų viduryje trąšų kainos buvo žemiausios per praėjusius penkerius metus, o pastaraisiais mėnesiais smarkiai pabrango žaliavos. Baltarusijos gamintojai, paskutiniais metais, smarkiai dempinguoja trąšų kainas Baltijos regione, todėl „Arvi Fertis“ stengiasi išlikti konkurencingi kituose, tolimuosiuose, regionuose, kur reikalingos specializuotos trąšos.

„Arvi Fertis“

Šiuo metu įmonė vėl bendradarbiauja su tolimosiomis rinkomis – Pietų Amerika ir Azija. Įmonės vadovai džiaugiasi, kad net ir esant tokioms sudėtingoms sąlygoms įmonė susigrąžina klientus tolimosiose rinkose. Trąšų gamintoja ir toliau dalyvauja verslo konfrencijose, parodose bei forumuose. Anot generalinio direktoriaus K. Banaičio, „Arvi Fertis“ trąšų gamykla dirba 95 proc. pajėgumu. Įmonė turi daug užsakymų, o gamyba suplanuota visam pavasario sezonui.

Paklausti, kas labiausiai domina žemdirbius, įmonės atstovai teigė, kad žemdirbiai aktyviai domisi naujovėmis – trąšomis su įvairiais priedais (humatais, fulvo rūgštimi, trąšų aktyvumą didinančiomis bakterijomis). Anot trąšų gamintojų, šis produktas buvo sėkmingai išbandytas auginant cukrinius runkelius Rumokų stotyje bei Sudūvos cukrinių runkelių augintojų laukuose.

„Arvi Fertis“

„1997 metais Marijampolėje įsteigta įmonė „Arvi fertis“ gamina trąšas, kurios iš kitų išsiskiria tuo, kad vienoje granulėje pateikiama visų augalui reikalingų medžiagų – azoto, fosforo, kalio ir įvairių mikroelementų. Ši moderni kompleksinių granuliuotųjų trąšų technologija buvo įsigyta iš bendrovės „Sackett and Sons“. Amerikietiškos technologijos buvo nuolatos tobulinamos ir šiuo metu fabrikas gali gaminti apie 150 formulių trąšų, pritaikytų skirtingoms kultūroms bei regionams“, – teigė „Arvi Fertis“ generalinis direktorius K. Banaitis.

Gaminamos trąšos yra be nitratų, todėl azotas neišplaunamas į gruntinius vandenis ir maisto medžiagos lieka dirvoje. Taip užtikrinamas sveikesnis ir kokybiškesnis derlius bei neteršiamas gruntinis vanduo. Šios trąšos ne tik gerina ar atstato dirvožemio pagrindines savybes, bet gali būti papildytos ir biologiniais priedais.

Užsakymo nr.: PT_73980260