Vaizdo registratorių pasirinkimas itin didelis, todėl net ir patyrusiam, technologijas išmanančiam vairuotojui išsirinkti tinkamiausią produktą nėra taip paprasta. Pasak „Mio“ kompanijos atstovo Lietuvoje Mindaugo Fressdorf, visų pirma reikėtų žinoti kokias vaizdo registratoriai gali turėti funkcijas ir nuspręsti, kurių jums reikia. Susiaurinę kategoriją, palyginkite jūsų poreikius atitinkančių produktų techninius parametrus, vaizdo fiksavimo kokybę. Iš likusių kelių produktų pasirinkite tą, kurio kainą ar gamintojo reputaciją vertinate geriausiai.

Vaizdo registratoriai gali būti skirti ne tik lengviesiems automobiliams, bet ir sunkiasvorėms transporto priemonėms, keturračiams ar motociklams. Juose gali būti integruota tik pagrindinė – vaizdo fiksavimo funkcija arba visas paketas skirtingų priedų, kurie padeda užtikrinti maksimalų jūsų ir transporto priemonės saugumą.

Pagrindinė funkcija - vaizdo filmavimas

Dauguma geresnės kokybės vaizdo registratorių, tinkamai užfiksuoja kelią ir jame esančius objektus šviesiu paros metu, tačiau tik nedaugelis iš jų šią funkciją gerai atlieka sutemus ar esant blogoms oro sąlygoms. Pasak M. Fressdorf, būtent tokiomis sąlygomis, kai padidėja nelaimingų atsitikimų tikimybė, ir turėtų būti vertinama filmavimo kokybė. „Mio“ registratoriuose, kurie filmuoja Full HD arba 4K režimu iki 120 kadrų per sekundę, integruota unikali „Night Vision“ technologija leidžia raiškiai užfiksuoti visus, net ir tolumoje esančius objektus, bet kuriuo paros metu. Kitas svarbus kriterijus – matymo kampas. Kuo jis platesnis – tuo daugiau objektų esančių šonuose apimama. Standartinis nedeformuotas matymo kampas – 130 laipsnių, tačiau yra vaizdo registratorių, kurie filmuoja kur kas platesniu kampu bei specializuotų laikiklių – filmavimui 360 laipsnių kampu.

Šviesoforo kamerų bei greičio matuoklių identifikavimas

Dažniausiai greičio matuokliai įrengiami tose vietose, kuriose galima didesnė nelaimingų atsitikimų rizika. Ji dar labiau išauga, važiuojant greičiau nei leistina. „Mio“ registratoriuose integruota „Smart Alert“ funkcija ne tik aptinka stacionarius momentinio ir vidutinio greičio matuoklius, bet ir įvertinusi automobilio greitį, kur kas anksčiau nei kiti registratoriai, apie tai informuoja vairuotoją. Ženkliai viršijantis greitį vairuotojas turi pakankamai laiko jį saugiai sumažinti ir išvengti nelaimingo atsitikimo ar baudos.

„Pametus“ automobilį bus paprasta jį surasti

Turbūt nerastume vairuotojo, kuriam bent kartą nebūtų tekę ieškoti kažkur palikto savo automobilio. Registratoriuose įdiegta automobilio paieškos funkcija itin pravers keliaujantiems. Susieję savo telefoną su registratoriumi, matysite ne tik palikto automobilio vietą, bet ir tikslią trajektoriją iki jo.

Parkavimo vietos stebėjimas – papildoma apsauga

„Ne visi vairuotojai turi kasko draudimą, kuris padengia žalą, net jei ir nepavyksta nustatyti kaltininko. Registratoriuje integruota parkavimo vietos stebėjimo funkcija veikia tarsi papildoma apsauga“, – sako M. Fressdorf. Užkliudžius stovintį automobilį, registratorius automatiškai įsijungia ir pradeda filmuoti. Kaltininkui pasišalinus iš įvykio vietos, užfiksuota medžiaga tampa svariu įrodymu policijai ir draudimui. Tikimybė, kad jūsų turtui padaryta žala bus atlyginta ženkliai padidėja.

Galinė vaizdo kamera atlieka net dvi funkcijas

Visi registratoriai filmuoja vaizdą esantį automobilio priekyje. Norint užfiksuoti judėjimą gale, papildomai galima prijungti antrinę kamerą. Ji atliks ne tik registratoriaus funkciją, bet ir pravers parkuojantis.

Daug keliaujantiems ir ieškantiems patikimo varianto, patiks vienas modelis

Tiems vairuotojams, kurie itin daug laiko praleidžia kelyje, vertėtų atkreipti dėmesį į vieną iš naujausių modelių „Mio MiVue 818“. Be visų paminėtų funkcijų, šiame registratoriuje yra įdiegta ir daugiau priedų. Budrumo režimas įspės apie nukrypimą nuo eismo juostos, nuovargį bei avaringą situaciją priekyje. Kilometražo reporteris automatiškai fiksuos ir perduos į telefoną nuvažiuotą atstumą ir praleistą laiką kelyje. Šis modelis su „Night Vision“ technologija, fiksuoja 60 kadrų per sekundę vaizdą „Full HD“ formatu 140 laipsnių kampu, todėl galėsite būti tikri, kad kiekviena kelionės detalė bet kuriuo paros metu bus maksimaliai kokybiškai užfiksuota ir išsaugota.

Modelis MiVue 818 turi ir integruotą Wi-Fi technologiją – todėl visus vaizdo įrašus galite tiesiog atsisiųsti į savo telefoną su Android ar iOS operacine sistema ir nesudėtingai atnaujinti įrenginio OS bei greičio matuoklių duomenų bazę be jokių laidų.

Daugiau informacijos apie „Mio“ rasite Mio Lietuva | Facebook.

„Mio“ produktus galite įsigyti šiose prekybos vietose: „Senukai“, „Pigu.lt“, „Varle.lt“, „Topo Centras“, „Skytech“.

Užsakymo nr.: PT_89199529