Fotografė sako, kad pirmiausia reikėtų išsirinkti daiktą, kurį norėsite fotografuoti, o tada gražiai padėti į vietą, kurioje jį norite įamžinti.

„Galite įsivaizduoti, kad ši fotografija keliaus į socialinę mediją, o tai – kalėdinė fotosesija. Tad antras punktas būtų šventinis fonas. Prieš pradedant daikto fotosesiją reikia pasirūpinti tinkamu fonu.Šiai fotosesijai galite pasirinkti tamsų foną, pavyzdžiui, juodą drobę ar paklodę, o ją dekoruoti šviečiančiomis lemputėmis. Paprastai padėtos jos gali neatrodyti įspūdingai, tačiau fotografijos fone tai duos labai gražų rezultatą“, – patarimais dalijasi I. Valentiejutė.

Vis dėlto reikėtų nepamiršti, kad ir vieta, ant kurios stovi daiktas turėtų atrodyti estetiškai. Tad, jei pasirenkate juodą foną, daiktas taip pat galėtų stovėti ant juodos staltiesės ar paklodės.

„Tuomet reikėtų sureguliuoti apšvietimą. Jeigu fotografuojate studijoje, viskas labai lengva ir paprasta. Tačiau jeigu dirbsite namie, reikėtų pasirūpinti apšvietimu. Nesijaudinkite – visa tai galima padaryti su staline lempa, tiesiog reikėtų nusistatyti apšvietimo kampą. Svarbu neapsišviesti per daug fono, kad lemputės duotų gerą rezultatą, taip pat – parodytume visą mūsų fotografuojamo daikto grožį.

Šiai fotosesijai galite paimti dekoratyvinių eglučių, lempučių, sudėti jas ant kokio nors paviršiaus, pavyzdžiui, dirbtinio sniego ar juodo fono, kad atsirastų kalėdinė magija. Prieš fotografuodami daiktą nuspręskite, ar norite parodyti tik daiktą, ar ir aplinką. Šiandien mes koncentruojamės į daiktą, dekoratyvines eglutes ir norime parodyti jų formą“, – kalba ji.

Be to, I. Valentiejutės teigimu, fotografuojant daiktus svarbu turėti štatyvą – stovą.

„Žmonėms dažnai dreba rankos, dėl to gali nepavykti kadras. Taip pat nepamirškite atkreipti dėmesį į savo fotoaparato nustatymus. Reguliuodami juos atsižvelkite, kad apšvietimai nesipeštų tarpusavyje, kad matytųsi ir lemputės fone, ir išryškėtų daikto forma – galite šviesą šiek tiek pakreipti į šoną ar labiau apšviesti iš viršaus. Be to, fotografuojant daiktus
reikėtų naudoti 100 milimetrų objektyvą, kuris neiškraipo daikto formos“, – aiškina fotografė.

Užsakymo nr.: PT_86076109