Krūtinės didinimas implantais: kaip tai veikia?

Krūtų didinimas implantais, tai chirurginė procedūra, kurios tikslas – didesnė, putlesnė, „pilnesnė“ krūtinė ir, be abejo, rezultatu patenkinta moteris. Tai taip pat puiki išeitis, kuomet norima atkurti prarastą krūtinės formą po gimdymo, žindymo, svorio pokyčių ar kitų priežasčių.

Svarbu žinoti, jog implantai gali būti ne tik skirtingų dydžių, formos (apvalūs, lašo formos), bet ir skirtingų prekės ženklų.

Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ plastikos chirurgas D. Radzevičius naudoja tik kokybiškus, laiko patikrintus ir saugius implantus „Mentor“. Platus jų pasirinkimas, geras vardas, garantija ir kiti privalumai džiugina tiek gydytojus, tiek jų pacientus.

Implantų dydis gali būti nuo 100 iki 800 ml ar net daugiau, tačiau dažniausiai gydytojai rekomenduoja naudoti 300–400 ml. Idealu, kad krūtinė būtų padidinta vienu ar dviem dydžiais. Implantų dydis parenkamas atsižvelgiant į Jūsų kūno proporcijas ir kitus niuansus, kurie aptariami konsultacijos metu.

Krūtinės didinimo operacija: pasiruošimas ir eiga

Jeigu svarstote apie krūtinės didinimo operaciją, tai pirmas žingsnis turėtų būti – konsultacija su plastikos chirurgu. Visą pasiruošimą operacijai ir jos eigą papasakos gydytojas, tačiau trumpai apibūdinsime, kaip atliekama pati operacija.

Krūtinės didinimo operacija atliekama taikant bendrą nejautrą, todėl pacientas nieko nejaučia. Plastikos chirurgas atlieka pjūvį aplink areolę, apatinėje krūties klostėje arba pažastyje. Implanto vieta arba vadinama ložė gali būti po raumeniu, po liauka arba dalinai po raumenius, dalinai po liauka. Krūtų implantavimo operacija gali trūkti 1 val.

Rezultatai matomi jau iš karto po operacijos, tačiau pirmomis dienomis krūtinė būna patinusi. Galutinį rezultatą galite pamatyti po 1 metų, o preliminarų – jau po 2-3 mėn., kai pjūvio vieta visiškai užgis ir nuslūgs audinių tinimas, o kūnas prisitaikys prie implantų. Kuo daugiau laiko praeis, tuo labiau jausite, kad krūtinė puikiai gija ir atrodo kaip natūrali. Nepamirškite pakeisti liemenėles į didesnį dydį, kad ji nespaustų, neveržtų krūtinės.

Gijimas po operacijos

Po krūtų didinimo operacijos gijimo procesas gali priklausyti nuo daugybės veiksnių, įskaitant operacijos metu pasirinktą implantų pjūvio ir lozės vietą, implantų dydį bei žmogaus organizmo individualias savybes. Sunkiausios būna pirmos dienos – savaitė, tačiau gydytojas paaiškins ir rekomenduos, ką ir kaip daryti, kad jaustumėte kuo mažiau diskomforto.

Po krūtų didinimo operacijos teikiamos šios rekomendacijos:

  • Pirmąsias savaites nekilnoti rankų, vengti sunkaus fizinio krūvio, didelių svorių.
  • Pradinėje gijimo stadijoje rekomenduojama miegoti ant nugaros, nemiegoti ant pilvo (pirmą mėnesį).
  • Porą mėnesių reikėtų vengti pirčių, baseinų, nesimaudyti karštose voniose.
  • 4 sav. nešioti specialią liemenėlę ir apsauginę juostą
  • Laikytis visų gydytojo nurodymų ir kreiptis kilus neaiškumams ar prireikus pagalbos.