Mokslo progresas – odos priežiūrai


Gydytoja dermatologė P.Grušelionytė sako, kad mitas apie rūgščių pavojingumą jau pasenęs – šiuolaikinėmis rūgštimis naudotis atliekant procedūras yra visiškai saugu.

Darbas su rūgštimis yra detaliai reglamentuojamas, yra nustatyti konkretūs reikalavimai, kurių turi paisyti su rūgštiniais preparatais dirbantys specialistai. Todėl tikrai nereikia bijoti tokių odos reakcijų kaip stiprus odos šerpetojimas (eksfoliacija), paraudimai, skausmingumas procedūros metu.

„Mokslas sparčiais žingsniais eina į priekį, todėl šiandien mes galime saugiai naudotis jo vaisiais. Rūgščių naudojimą galima derinti su atstatančiomis odos procedūromis, įvairiomis kaukėmis ir taip pasiekti puikų rezultatą labai greitai“, - sako dermatologė.

Kosmetologai paprastai procedūroms naudoja rūgštis, kurios veikia odos paviršių, kai kuriais atvejais – vidurinį odos sluoksnį. Paviršiuje veikiančias rūgštis savo produktuose naudoja ir „Optimum Derma Aciditate“, su jomis beveik nėra tikimybės susilaukti komplikacijų. Gilesnius odos sluoksnius veikiančias, didesnės koncentracijos rūgštis naudoja dermatologai, atsižvelgdami į konkrečių rūgščių naudojimui keliamus reikalavimus.

Nuolat mokosi


„Labai smagu, kad „Optimum Derma Aciditate“ komandoje dirbantys kosmetologai yra žingeidūs ir smalsūs, nuolat mokosi ir kaupia žinių bagažą, todėl jie gali naudoti tam tikras priemones, kurios reikalingos sparčiam odos problemų sprendimui, nes visi norime kuo greitesnių rezultatų ir puikios odos išvaizdos“, - pasakoja P.Grušelionytė. Ji džiaugiasi, kad kosmetologų kvalifikacija vis aukštėja, per mokymus specialistai užduoda labai tikslius klausimus, iš kurių galima spręsti apie puikų pasirengimą ir sukauptas žinias.

Nuolat besitobulinantys kosmetologai puikiai atpažįsta odos ligas, geba pritaikyti konkrečioms odos problemoms tam tinkančias rūgštis. Jie taip pat gali tarpusavyje komponuoti skirtingas rūgštis, kad rezultatas būtų dar greitesnis. Jei kosmetologas dirba su monorūgštimis, jis taip pat gali atlikti procedūras pagal individualius kliento poreikius.

Rūgštys tinka ir vasarą


Be to, anot dermatologės, procedūras su rūgštimis drąsiai galima atlikti ne tik pavasarį, bet ir vasarą. Jei kosmetologas turi pakankamai žinių apie rūgščių naudojimą ir odos palaikymą po procedūrų, saulės spinduliai nekelia jokio pavojaus odai. Tokiu atveju svarbus ir kliento bendradarbiavimas - po procedūrų odą reikia saugoti nuo saulės pasitelkiant į pagalbą priemones su SPF.

Gydytoja P.Grušelionytė taip pat džiaugiasi, kad atsiranda vis glaudesnis kosmetologų ir dermatologų bendradarbiavimas, kurio anksčiau taip smarkiai trūko ir kuris užtikrina gerus odos procedūrų rezultatus. Tas ypač svarbu tais atvejais, kai užklumpa rimtesnės odos problemos, kur vienas specialistas negalės dirbti visiškai efektyviai.

„Kosmetologai Lietuvoje - protingi, išmanūs, galintys pasiūlyti konkrečiu atveju reikalingas procedūras bei parinkti tinkamas priemones odai nuraminti kosmetologo kabinete ar namuose“, - kalba dermatologė.