„Mažytė dovana, turinti didelę vertę", – taip apie brangakmeniais puoštą juvelyriką sako deimantų namų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje „Factory by Ribas" įkūrėja Dana Ribas. Ji pati saugo nostalgiškus tokios dovanos prisiminimus. Sako, daugybė dovanų nėra išlikusios, o po egle rasti auksiniai auskarai visada primins juos dovanojusį žmogų.

Į dovanų dėžutę įdėję deimantais puoštus auskarus, apyrankę ar kaklo papuošalą niekada neapsiriksite. Deimantai neišeina iš mados, jie nešiojami, branginami ir su meile perduodami ateinančioms kartoms, o tai jų vertę dar padidina.

Deimantų specialistė Dana Ribas pataria papuošalus Kalėdų dovanoms rinkti kruopščiai, išsiaiškinti, koks stilius arčiausiai širdies. „Renkant ypatingą dovaną labai padės jūsų pastabumas, – sako ji. – Pagalvokite, ar dažnai šis žmogus nešioja auskarus? O gal jis mieliau dėvi apyrankę ar grandinėlę su pakabuku? Svarbu pagalvoti ir apie aukso spalvą – labiau tiks geltonas, baltasis, o gal rožinis auksas?"

Kalėdinėje „Factory by Ribas" kolekcijoje rasite ir unikalaus, itin modernaus dizaino papuošalų, tačiau daugiausia dėmesio deimantų namų įkūrėja skiria visada vertingai klasikai. Šių dienų mada – itin demokratiška, deimantai gali puikiai derėti prie kasdienių drabužių, baltų marškinėlių, džinsų, kašmyrinio nertinio, tačiau vakare jie gali sužibėti visiškai naujai, priderinti prie vakarinių drabužių".

Per ilgus darbo metus deimantų specialistė pastebėjo, kad Kalėdų dovanoms jos salonuose pirkėjai išleidžia nuo 55 iki keleto tūkstančių eurų. Dovaną savo brangiems žmonėms čia gali rasti ir studentas, ir tas, kuris ieško tikros prabangos. Kalėdų dovanomis čia dažnai tampa subtilios, deimantu papuoštos raudonos apyrankės, spindintys klasikiniai auskarai ar pakabukai su deimantais.

Nors dažnai vyrai nežino tikslaus savo mylimosios piršto dydžio, dovanoti Kalėdų proga žiedą – nuostabi mintis. Juk net išrinkus ne tą dydį, galima jį lengvai pakeisti.

Šiuo metu itin madingais juodaisiais ar konjako spalvos deimantais puoštos žiedų juostelės gali tapti Kalėdų tradicija. Dovanojamos kasmet po vieną, jos surinks keliomis spalvomis žaižaruojantį prabangų, didelį žiedą", – sako Dana Ribas ir priduria, kad stebuklingas Kalėdų laikas yra nuostabi proga pagalvoti ir apie sužadėtuvių žiedą. Jų, beje, Kalėdų laiku parduodama nemažai, o juos įsigijusieji pasakoja nuostabiausias istorijas apie įspūdingą dovaną po eglute.

„Moterims išrinkti dovaną yra lengva", – įsitikinusi deimantų specialistė. Ji teigia, kad vyrai moterims dažniausiai renka deimantais puoštus auskarus, teniso apyrankes ar pakabukus. Kartais į parduotuvę jie ateina su nuotrauka, kurioje užfiksuotas mėgstamas moters papuošalas. O štai moterys vyrams dažniausiai dovanoja juvelyrinius dirbinius iš titano, taip pat odos, deimantų ir brangiųjų metalų derinius. „Apyrankės visais laikais buvo madingas aksesuaras, tačiau pastaruoju metu ypatingai jaučiamas šio papuošalo atgimimas", – sako deimantų namų įkūrėja.

Kaklo pakabukai – itin subtili dovana, tinkanti ir moterims, ir vyrams. Ant vienos grandinėlės pakabukų gali būti keletas, neabejotinai daugeliui patiks pakabukas, kuriame deimantais išdėliota pirmoji vardo raidė ar formoje paslėptas smagus prisiminimas – širdelė, žvaigždė, o gal simboliškas amžinybės ratas.

„Factory by Ribas" turi puikią vyriškos juvelyrikos kolekciją. Elegantiški juodojo titano „Messika" žiedai su juodaisiais deimantais, subtilūs pakabukai ir apyrankės, – šių dienų vyrai tai mielai nešioja. Dar viena dovanos idėja – supakuotas ir puikia investicija galintis tapti grynojo aukso luitelis ar natūralus deimantas.

Specialioje kalėdinėje „Factory by Ribas" kolekcijoje šiais metais konjako spalvos deimantai derinami su rožiniu, geltonu auksu, deimantų spalvos išsilieja nuo juodos, prabangios rudos iki šampaninės. „Tokių spalvų deimantus lengva derinti prie žiemą nešiojamų tamsesnių drabužių, rudos ir juodos spalvos paltų, kašmyro, kostiumėlių, kokteilių ir vakarinių suknelių", – sako D. Ribas.

Dar viena svarbi taisyklė renkant papuošalą su deimantais – pirkti jį tik iš patikimo pardavėjo. „Mūsų deimantų namų išskirtinumas ir stiprybė yra tai, kad savo žodyne neturime žodžio „Ne". Mes – rimta įmonė, deimantus parduodame keletą dešimtmečių, priklausome stipriausiai pasaulyje Izraelio deimantų biržai, esame tikri, kad už geriausią kainą parduodame pačius geriausius gaminius, o mūsų pirkėjai gauna ne tik išskirtinį papuošalą, bet ir jo sertifikatą, garantiją bei jo priežiūrą", – teigia deimantų namų įkūrėja Dana Ribas.