TOP pasirinkimai miegamajame:

PAX spinta

1. Miegamajame Lietuvos gyventojai dažniausiai renkasi spintas PAX. Tai baldų serija, kurią sudaro lengvai komplektuojamos rūbų spintos. Derindami spintų PAX rėmus ir duris su funkcionaliosiomis vidinėmis dalimis KOMPLIMENT, kiekvienas gali susiprojektuoti savo poreikius ir turimą erdvę geriausiai atitinkantį sprendimą. Spintoms suteikiama 10-ies metų garantija.

MALM komoda

2. Dar vienas itin populiarus miegamojo pasirinkimas – balta komoda MALM su dviem stalčiais, kurią galima naudoti ir kaip naktinį staliuką. Maža komoda sukuria pakankamai vietos daiktams ir leidžia palaikyti tvarką miegamajame. Miegamojo baldų serija MALM dera tarpusavyje, todėl visą kambarį galima apstatyti vieno stiliaus baldais. Švarios linijos ir paprastas, detalių neapkrautas dizainas leidžia juos lengvai pritaikyti bet kuriuose namuose.

TOP pasirinkimai virtuvėje:

METOD virtuvė

3. Virtuvėje tarp mėgstamiausių rikiuojasi ikoninė IKEA virtuvės baldų sistema METOD. Moduliniai virtuvės baldai suteikia neribotas galimybes susikurti svajonių virtuvę pagal individualius poreikius, o, panorėjus, lengvai atnaujinti: bėgant metams keisti fasadą, atviras lentynas pakeisti uždaromis spintelėmis ar stalčiais, papildyti spintelių skaičių ar koreguoti jų vidų – pvz., lentynų išdėstymą. Lietuvos gyventojų mėgstamiausia virtuvės METOD spalva – balta. Šiai virtuvės sistemai suteikiama 25 metų garantija.

OFTAST serija

4. Dėl paprasto dizaino, patvarumo ir prieinamos kainos indai OFTAST yra vieni populiariausių IKEA gaminių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos bei daugelyje kitų šalių. Jie gaminami iš grūdinto stiklo, kuris yra plonas ir elegantiškas, tačiau patvarus ir atsparus temperatūros pokyčiams. Šios serijos indų kaina prasideda vos nuo 0,7 Eur.

TOP pasirinkimai svetainėje:

LACK staliukas

5. Svetainėje itin mėgstami staliukai LACK. Neįnoringo dizaino, praktišką staliuką lengva pritaikyti bet kokio stiliaus namuose, jį paprasta surinkti, perkelti iš vienos vietos į kitą. Staliuko kaina prasideda nuo 7 eurų.

POÄNG fotelis

6. Fotelis POÄNG – baldas, kurio lenktas rėmas atkartoja kūno kontūrus, suteikdamas tinkamą atramą galvai bei juosmeniui. Jis taip pat atpalaiduojančiai supasi ar spyruokliuoja – tikėtina, greičiausiai todėl Lietuvos gyventojai jį taip pamėgo. Sukurtas tarnauti ilgam – krėslo pagalvėlėms nusidėvėjus ar pabodus, jas lengvai galima atnaujinti.

KLIPPAN sofa

7. Itin patvari sofa, atlaikanti net ir ant jos šokinėjančius vaikus – tai KLIPPAN. Be aštrių kampų ar kitų nereikalingų elementų ir itin paprastai prižiūrima ši sofa buvo pirmoji, kurios užvalkalus IKEA pirkėjai gali keisti ir skalbti taip dažnai, kaip nori, nesijaudindami dėl netyčia išpiltos kavos ar kitų dėmių. Lietuvoje pirkėjai sofą KLIPPAN dažniausiai renkasi juodą ar pilką.

KALLAX lentyna

8. KALLAX lentynos šalies gyventojų turbūt labiausiai mėgstamos dėl itin paprasto dizaino. Jos tinka įvairių stilių namuose ir gražiai atrodo tiek pavieniui, tiek sujungus į derinį. Šias lentynas galima rinktis patinkančio dydžio ar spalvos, statyti vertikaliai ar horizontaliai, o jei reikia, pritvirtinti ratukus, kojeles ar įrengti apšvietimą.

TOP pasirinkimai vaikų kambaryje:

KRITTER lova

9. Šio kambario numylėtinė – KRITTER lova, pasižyminti ypatingu tvirtumu. Baltos spalvos lovoje vaikai ir dieną, ir naktį miega visiškai saugiai, mat lovą juosia apsauginis turėklas. Prie lovos pirkėjai taip pat dažnai renkasi derančius staliukus ir kėdutes, kurie puikiai tinka vaiko kambaryje esančiame jo menų ir žaidimų kampelyje.

MALA flomasteriai

10. Vaikų mėgstamiausi IKEA'oje – skirtingų spalvų flomasteriai MÅLA. Jų sudėtyje nėra kenksmingų cheminių medžiagų, tad mažiesiems net ir netyčia jų paragavus nieko nenutiks. Flomasterių paliktas dėmės galima panaikinti nuo daugelio paviršių valikliu ir išplauti iš audinių skalbikliais ir drungnu vandeniu, o pamirštas uždengti flomasteris neišdžius paliktas be dangtelio iki 3 dienų.

Konsultacijos, kaip susikurti ar atsinaujinti namus – jau nuo šios savaitės

IKEA, Švedijos sprendimų namams bendrovė, jau šį ketvirtadienį atveria pirkėjų aptarnavimo vietą Šiauliuose. Gegužių gatvėje 30 atsidarysiančioje planavimo ir prekių užsakymo vietoje bus galima pasisemti įkvėpimo ir žinių apie namų įrengimą, susiplanuoti ir užsisakyti baldų bei aksesuarų, padėsiančių taupiai atsinaujinti namus.

IKEA planavimo ir prekių užsakymo vietos tikslas – įkvėpti pirkėjus, dalintis namų apstatymo žiniomis ir sprendimais bei teikti aukšto lygio specialistų pagalbą arčiau namų. Be planavimo paslaugų, Šiaulių IKEA'oje bus galima ne tik užsisakyti konkrečių prekių, tačiau ir atsiimti užsakymus, atliktus internetu, užsisakyti prekių pristatymą į namus ar pasinaudoti kitomis teikiamomis paslaugomis. Norintieji jau dabar susiplanuoti virtuvę, spintą ar kitas namų erdves tai gali padaryti nemokamai internetu: www.IKEA.lt/planavimo-programos