Gruodžio 9-10 dienomis vaikučiai galės pramogauti karuselėje, skanauti saldumynų bei aplankyti Kalėdų Senelio rezidenciją, kuri įsikurs M. Daukšos bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje. Rezidencijos durys bus atviros ir kitomis gruodžio dienomis.

Gruodžio 16-17 dienomis į Kėdainių senamiestį atvyks šventinis vaikų mėgiamas traukinukas, tad mažieji ir jų tėveliai galės smagiai juo pasivažinėti.

Šventiniu laikotarpiu aikštėje pastatytame kupole krašto bendruomenių atstovai popietėmis kvies užsukti susišildyti kava ir arbata.

Miesto šeimininkai nori, kad šventiniu laikotarpiu Kėdainiai spindėtų ir skleistų jaukumą bei šilumą. Nevėžio krantinėje esantis užrašas „Kėdainiai“ jau tuoj tuoj sušvis tūkstančiais lempučių, senamiesčio žibintus papuoš šviečiančios snaigės. Paslaptingai suspindo ir įėjimas į senąjį miesto parką bei Vytauto parke augantys medžiai.

Na, o patys kėdainiečiai kuria nepakartojamą reginį Knypavos rinkos aikštėje. Čia bendrovės „Laumetris“ dėka nušvitusį fontaną apsupo 24 eglutės, kurias išradingai pasiruošė padabinti įvairių įstaigų bei organizacijų atstovai.

Miestą, ypač senamiestį, bei visą rajoną šventiškai papuošė ir krašto verslininkai bei švenčių laukiantys kraštiečiai. Jų dėka Kėdainių Didžiojoje gatvėje, o gal ir kitose vietose, pasijusite tarsi žiemiškoje pasakoje.

Užsukę į Kėdainius svečiai kviečiami aplankyti ir senosios rotušės kiemelį, kur jau ne pirmus metus puikuojasi unikali tautodailininko Juliaus Urbanavičiaus kurta prakartėlė.

„Puoškimės ir šventiškai, draugiškai, bendruomeniškai bei jaukiai pasitikime didžiąsias žiemos šventes“, - ragina miesto šeimininkai.

Na, o jas paįvairinti galima ne tik apsilankymais įvairiuose koncertuose, edukacijose, susitikimuose, bet ir čiuožykloje, esančioje prie Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos (Chemikų g. 30).

O Naujuosius metus kėdainiečiai ir miesto svečiai kviečiami sutikti Didžiosios Rinkos aikštėje, kur vyks linksma diskoteka.