Planavimo ir prekių užsakymo vietos tikslas – suteikti pirkėjams įkvėpimo namams ir profesionalią pagalbą bei konsultacijas planuojantiems individualius namų apstatymo sprendimus: virtuves, spintas ir kt. Jolita Juodzevičienė, IKEA rinkos vadovė Lietuvoje sako, jog pirkėjų aptarnavimo vieta kurta, pirmiausia, galvojant apie vietos gyventojų poreikius.

Kodėl verta apsilankyti IKEA‘oje Šiauliuose?

Planavimo ir prekių užsakymo vietoje Šiauliuose lankytojai gali paliesti ir išbandyti skirtingų virtuvių, svetainės, spintų variantų, taip pat pamatyti sprendimus vaikų kambarių baldams ar darbo erdvėms. Tai leis įvertinti, kaip realybėje atrodo vienas ar kitas nusižiūrėtas baldas ar jų deriniai, padarinėti stalčius, dureles ir kt. Siekiame, kad atėję susiplanuoti sau interjerų ar baldų sistemų, pirkėjai galėtų iš karto realiai pamatyti ir paliesti išsirinktus fasadus, patikrinti norimus sprendimus bei susikomplektuoti visiškai išbaigtą sprendimą. Šalia gero dizaino, kokybės, tvarumo ir patogumo siekiame užtikrinti, kad visi mūsų baldai, aksesuarai namams būtų prieinami daugeliui už kasdien mažą kainą.

Taip pat, speciali vieta skirta prekių atsiėmimui ir grąžinimui, greta kurios – prekių su nuolaida edvė. Šiauliečiai ir Šiaulių regiono gyventojai turi galimybę užsisakyti visas rinkoje teikiamas IKEA paslaugas, pavyzdžiui, patalpų matavimą, užsakymų pristatymą į namus, baldų surinkimą.

Kokie sprendimai, baldai yra aktualiausi šiauliečiams?

IKEA namų vizitai šiauliečių namuose rodo, kad Šiaurės Lietuvos gyventojams aktualiausi yra virtuvės,spintos ir kiti daiktų laikymo sprendimai, gyvenamojo kambario baldai ir aksesuarai. Taip pat, pastebime, kad dažnai vonios patalpose trūksta vietos daiktams – šios namų erdvės funkcionalumas nėra maksimaliai išnaudojamas.

Atsižvelgiant į tai, IKEA, įsikūrusi Gegužių g. 30 Šiauliuose, planavimo ir prekių užsakymo vietos plotą užpildė šiauliečiams aktualiausių baldų realistiniais sprendimais ir interjero pavyzdžiais.

Norime, kad čia apsilankę pirkėjai į namus grįžtų su konkrečiais geresnio gyvenimo namuose sprendimais – ar tai būtų suplanuota spinta, ar užsakytas patogus rašomasis stalas. Be to, pas mus užsukę pirkėjai, norintys atnaujinti namus už mažą kainą, dalį aksesuarų namams gali įsigyti iškart vietoje. Tarp jų – namų tekstilė: užuolaidos, patalynė, užtiesalai; virtuvės reikmenys, pavyzdžiui, indeliai, skirti maisto laikymui, dėžutės leidžiančios palaikyti tvarką virtuvėje ir t.t.

Kokias paslaugas siūlo IKEA Šiauliuose?

Šiaulių regiono gyventojai turi galimybę užsisakyti visas rinkoje teikiamas IKEA paslaugas. Speciali erdvė IKEA planavimo ir prekių užsakymo vietoje Šiauliuose skirta interjero bei baldų sistemų planavimo paslaugoms. Čia pirkėjai gali patogiai ir nemokamai susiplanuoti virtuves, spintas ar kitus didesnius baldus tiek patys savarankiškai, tiek prašydami IKEA specialistų pagalbos.

Taip pat, dabar kiekvienas Šiaurės Lietuvos gyventojas, galvojantis apie pokyčius namuose, gali gauti profesionalią interjero dizainerio konsultaciją. Nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. IKEA baldų bei aksesuarų, ši paslauga nekainuoja. Planuojant ar jau įsirengiant virtuvę, spintas ar kitas namų erdves, IKEA specialistai gali atvykti į namus ir išmatuoti erdves, lygiai taip pat, pristačius baldus, juos surinkti bei sumontuoti.

Nuo ko patartumėt pradėti žmogui, norinčiam atsinaujinti namus?

Pirmiausia pasveikinsiu pasakydama, jog priimti sprendimą atsinaujinti – jau puiki pradžia. Visada galima rasti būdų, kaip sumaniai ir be papildomo remonto išspręsti kasdienius iššūkius namuose, jei trūksta vietos daiktams, privatumo šeimos nariams ar tiesiog norisi kiek daugiau tvarkos. Galima pradėti nuo apsisprendimo, į kurią namų erdvę labiausiai norisi įnešti pokyčių. Apsisprendus, pravartu nusimatyti biudžetą, kurį planuotumėte išleisti. Jei iki galo nesate tikri dėl norimų pokyčių, visada galite užsukti į IKEA, kur rasite daugybę idėjų tam, kaip net ir mažiausioje erdvėje atrasti vietos ne tik įvairiems daiktams, bet ir sau. Gausybės sprendimų pamatymas gyvai padės išsirinkti jūsų poreikius geriausiai atitinkančius baldus ar kitus namų atsinaujinimo sprendimus – galbūt jūsiškiuose pakaks tiesiog pakeisti tekstilę ar papildyti esamus aksesuarus.

Visos paslaugos – arčiau namų

IKEA planavimo ir prekių užsakymo vieta Šiauliuose duris atvėrė rugpjūčio pabaigoje. Čia šiauliečiai gali gauti profesionalią pagalbą ir konsultacijas planuojant individualius namų apstatymo sprendimus: virtuves, spintas ir kt. Šiaulių IKEA‘oje pirkėjai gali apžiūrėti siūlomus virtuvių, spintos ar kitus namų interjero sprendimus gyvai, iš anksto užsisakyti individualias IKEA planuotojų paslaugas arba, padedami darbuotojų, patys susiplanuoti reikiamą sprendimą tam skirtose planavimo erdvėse.


Nauja pirkėjų aptarnavimo vieta suteikia galimybę gauti žinių, įkvėpimo ir praktiškų sprendimų kasdieniam gražesniam gyvenimui namuose už mažą kainą. Be planavimo paslaugų, Šiaulių IKEA‘oje taip pat galima ne tik užsisakyti konkrečių prekių, tačiau ir atsiimti užsakymus, atliktus internetu, užsisakyti prekių pristatymą į namus ar pasinaudoti kitomis teikiamomis paslaugomis.