Jaukus rytas su puodeliu kavos, savaitgalio pietūs arba jauki vakarienė lauko terasoje – tikras malonumas. Tačiau lietingas oras ar – atvirkščiai – pernelyg intensyvūs, varginantys saulės spinduliai gali sugriauti planus. Mūsų šalies klimatui būdingos orų permainos, o kad jos keltų gerokai mažiau rūpesčių, pravartu pasirinkti protingus terasų įrengimo sprendimus. DEXTERA jau daugiau kaip 28 metus pasižymi itin aukštos kokybės saulės kontrolės sistemų sprendimais.

Apsisaugoti nuo vidurdienio kaitros saulės, sulaikyti vėją ar mėgautis romantišku lietaus barbenimu į terasos stogą be jokios baimės sušlapti – DEXTERA padės susikurti tokią terasą, kuriai nėra blogo oro. Tiems, kurie svarsto ką rinktis: pergolą pavėsinę ar terasinę markizę, pateiksime keletą pavyzdžių, kuriuo atveju, kurį sprendimą pasirinkti.

Terasinė markizė

Terasinė markizė – patikima saulės kontrolės sistema ieškantiems ilgaamžiškumo ir norintiems susikurti jaukią erdvę kieme sau ir savo svečiams šiltuoju metų laiku. Terasinių markizių privalumas - apsauga nuo žemai horizonte esančios saulės spindulių, markizės nuolydžio kampas priklauso kokį markizės modelį išsirinksite.

DEXTERA gaminamų markizių modeliai yra tvirtais laikikliais patogiai tvirtinami prie sienų arba lubų, individualiai reguliuojamas nuolydžio kampas. Gaminių konstrukcija nudažyta milteliniu būdu ir yra atspari įbrėžimams bei korozijai, o spalvą galima rinktis baltą, sidabrinę, rudą arba antracito. Gausybė skirtingų audinių suteikia laisvę išsirinkti unikalų sprendimą, kuris harmoningai papildytų ir suteiktų naujų spalvų kiekvienam eksterjerui.

Norint, kad markizė suteiktų daugiau komforto jūsų terasai, rinkitės šiuos gaminius su papildomais, išmaniais priedais:

  • varikliu su avarinio atidarymo galimybe,
  • nuotolinio valdymo pulteliu,
  • vėjo davikliu,
  • valdymas su išmaniųjų namų sistema.

DEXTERA markizės yra gaminamos pagal individualius matmenis, todėl jos tobulai prisitaiko prie kiekvieno kliento poreikių.

Išsirinkę DEXTERA markizes būsite tikri, kad gausite itin aukštos klasės gaminį ir galėsite mėgautis saule saugiai ir saikingai, nevarginami kaitrių spindulių. Plati gaminių spalvų paletė ir individualių išmatavimų galimybė leidžia sukurti unikalų gaminį, kuris papuoš ir apsaugos kiekvieną terasą.

Pergola pavėsinė

Lietuvoje orai ne visuomet leidžia mėgautis poilsiu terasoje, tačiau tinkami sprendimai gali prailginti terasos naudojimo sezoną ir užtikrinti, kad laikas joje būtų kokybiškas. Pergola pavėsinė pritaikyta praktiškai visoms lietuviško oro sąlygoms.

Ši sistema itin atspari vėjui, apsaugo terasos zoną ne tik nuo saulės, bet ir nuo lietaus. Uždarius pergolos stogą lietaus metu, visas lietus surenkamas ir paduodamas į lietaus surinkimo sistemą. Pergolos konstrukcija yra gaminama iš tvirto aliuminio, dažyto milteliniu būdu. Taip pat, gali būti su PVC stogo danga arba aliuminėmis lamelėmis, pritvirtinama konstrukcija prie fasado arba laisvai pastatoma. Kolonų spalvą galima rinktis iš visos RAL paletės, todėl ją lengva priderinti prie skirtingo stiliaus namų fasadų.

Sumontavus pilnos komplektacijos pergolą su sienų uždengimais ar stiklų sistemomis, pastačius šildytuvus bei įmontavus LED apšvietimą – terasa galėsite mėgautis ištisus metus. Be to, toks sprendimas ypač naudingas vasaros metu, kuomet norima vakarais apsisaugoti nuo uodų. Vakariniams pasisėdėjimas ir ieškant daugiau privatumo, pilnos komplektacijos pergola vienas geriausių pasirinkimų.

Ką pasirinkti – markizę ar pavėsinę pergola?

Įsirengus stilingą pergolą pavėsinę ji tampa kiemo traukos centru, tai ideali vieta pietauti, ilsėtis ar švęsti visais metų laikais. Sukuriama pridėtinė vertė ne tik pastatui, bet ir kokybiškam poilsiui ar ramiam pasisėdėjimui kieme. Pergola pavėsinė stilingas akcentas kiemo erdvei, terasai arba baseino plotui.

Tuo tarpu markizė yra paprastas, lengvas gaminys, neapkraunantis terasos, kuris yra montuojamas ant sienos. Žiemos metu uždarius markizę, visa konstrukcija atsiduria prie sienos, netamsina kambarių. pasirinkus kasetinį modelį, markizės gali atrodyti, kaip fasado elementas.

Įsirengę terasinę markizę ar pergolą pavėsinę, galite daug daugiau laiko leisti terasoje. Jūsų terasa tampa patogia ir patrauklia vieta pietauti, ilsėtis ar pramogauti šiltuoju metų laiku.

Turite daugiau klausimų susijusių su šiais gaminiais ar nežinote nuo ko pradėti ir kiek tai kainuos? Susisiekite su DEXTERA specialistais, kurie nemokamai pakonsultuos, išmatuos ir pateiks jums kaininį pasiūlymą. Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite telefonu: 8 800 00013 arba el.p info@dextera.lt.

Nepaisant koks šiandien oras – sukurkite jaukią erdvę savo terasoje!