Kiekvienas patiekalas sukurtas su meile ir atida, pasitelkiant senąsias tradicijas, naudojant tik autentiškus prieskonius ir receptūrą bei gaminimo procesus. Šefai iš Indijos ir Nepalo dalį patiekalų kepa Tandyro krosnyje, kuri išsaugo kepamos mėsos ar indiškų sūrių minkštumą, o išorė išlieka švelniai apskrudusi, malonaus dūmo kvapo, primenančio jaukius pasisėdėjimus gamtoje.

Svečiuojantis čia verta paragauti vadinamųjų karių – daržovių, jūros gėrybių, panyro ( indiško sūrio), avienos, antienos, vištienos troškinių, patiekalų iš lęšių.

Blue Lotus Indian & Thai cuisine

Ankštinių pupelių ar valgomųjų lęšių mirkymas vandenyje – nuo seno buvo indų maisto gaminimo tradicijos dalis. Ar kada susimąstėte, koks šio proceso pagrindas? Ajurvedos tekstuose teigiama, jog lęšių ir ankštinių pupelių mirkymas prieš gaminant maistą, padeda virškinimui ir maistinių medžiagų įsisavinimui, pašalina fitino rūgštį. Teigiamąsias taip paruoštų ankštinių savybes gali paantrinti ir mokslininkai. Štai kodėl „Blue Lotus Indian & Thai” restorane, stengdmiesi išlaikyti ir toliau puoselėti indiškąsias tradicijas, šefai iš Indijos ir Nepalo, ruošdami daugelio pamėgtą pupelių ir lęšių troškinį „Dal Makhani” ir geltonųjų lęšių sriubą, pupeles ir lęšius mirko vandenyje net 8 valandas, jog būtų išgautas ne tik magiškas skonis, bet ir maksimali nauda sveikatai!

Blue Lotus Indian & Thai cuisine

Verta paminėti, jog „Blue Lotus“ yra prisijungęs prie „auGalybė“ bendruomenės, tad siūlo meniu, praturtintą vegetariškais ir veganiškais patiekalais : nuo tofu iki lęšių egzotiškų skonių padažuose, indiškų Naan duonelių, iš kurių, grikių miltų Naan ir avinžirnių miltų Naan pavadinimu „Missi roti“ – veganiški ir be gliuteno!

Restorano lankytojai bėgant laikui pamilo „Blue Lotus Indian & Thai” ne tik už išskirtinio skonio, kokybiškus ir autentiškus patiekalus, bet ir už jaukią atmosferą, galimybe dalintis patiekalais ir šypsenomis su savo artimaisiais!