Pasak „Norfa“ vadovo Dainiaus Dundulio, šiame prekybos centre, norint rasti didžiausią šviežių produktų asortimentą, geriausia apsilankyti ketvirtadienį po pietų arba penktadienį.

„Nemaža dalis specifinių šviežių produktų į parduotuves atvyksta savaitės pabaigoje, kad su tikslu juos parduoti per savaitgalį. Pavyzdžiui, šviežia žuvis, kuri ketvirtadienį iki pietų jau patenka į lentynas. Priklausomai nuo parduotuvės, geriausiu atveju ji išlieka iki savaitės pradžios, tačiau dažnai neužsilaiko net iki šeštadienio“, – sako D. Dundulis.

Mažiausias pirkėjų srautas, kaip pasakoja D. Dundulis, prekybos centruose „Norfa“ būna fiksuojamas sekmadieniais ir pirmadieniais: nuo parduotuvių atidarymo iki 11 val., vėliau – nuo 14 val. iki 16 val., ir galiausiai – nuo 20 val. iki parduotuvių uždarymo.

Prekybos tinklo „Norfa“ valdytojas Dainius Dundulis

Tuo metu didžiausias pirkėjų skaičius yra matomas penktadieniais, nuo 15 val. iki 20 val. ir šeštadieniais, priklausomai nuo metų laiko: žiemą – nuo 10 val. iki 14 val., vasarą – nuo parduotuvių atidarymo iki 12–13 val.

„Norfa“ vadovo pasiteiravus, tiesa ar mitas, kad vakare neverta eiti apsipirkti, nes produktai jau būna pasenę, D. Dundulis aiškina, kad trumpo galiojimo (3–4 d.) produktai, kiekvieną naujos dienos rytą yra pakeičiami naujais ir šviežiais produktais, o taip pat vakaras yra tas metas, kai prekybos centras taikos „praktiškų valandų“ akcijas.

„Žinoma, pats šviežiausias produktas yra ryte, tačiau, kai kalbame apie galiojimus, produktai, kurie nebetinkami vartoti, kitos dienos rytą, prieš atsidarant parduotuvei, būna išimami iš prekybos. Negano to, nuo 8–10 val. ryto ir 20–22 val. vakaro yra skelbiamos „praktiškos valandos“ – su „Norfa“ lojalumo kortele taikoma 3 proc. nuolaida prekėms. Todėl sakyti, kad apsipirkti vakarais neapsimoka, tikrai nėra teisinga“, – teigia D. Dundulis.

Anot jo, tarp pirkėjų vyrauja ir kitas mitas – prekybos centrų lentynos yra pildomos naktimis, todėl tikėtis maksimalaus šviežumo ryte jau nevertėtų. Visgi, pasak D. Dundulio, tai labai toli nuo tiesos.

„Priklausomai nuo parduotuvės, švieži ir nauji produktai atvežami nuo 6 iki 10 valandų ryto. Atgabenti produktai iškart yra kraunami į lentynas dar iki darbo pradžios ar jau parduotuvei atsidarius. Pagal taisykles, pirmiausia yra kraunami produktai, kuriems reikalingas temperatūrinis režimas, o vėliau ir visi kiti“, – aiškina pašnekovas.

Šviežia žuvis – per pusdienį nuo tiekėjo iki prekybos centro

Kaip jau buvo minėta, šviežia žuvis į „Norfą“ atkeliauja ketvirtadieniais, tačiau, koks jos kelias iki prekybos tinklo? Apie tai pasakoja Kėdainių kulinarijos cecho kokybės vadovas Antanas Šiuša.

„Kiekvieną dieną iš tvenkinių ar marių žuvininkystė ūkiai mums pateikia produkciją, tuomet ši, kad išlaikytų savo šviežumą, surūšiuojama ir nuklojama ant ledo ir per 10–14 valandų iš cecho pasiekia „Norfa“ parduotuves“, – aiškina A. Šiuša.

Pasak jo, žuvies populiarumas su kiekvienais metais Lietuvoje didėja, o „Norfos“ pirkėjai labiausiai vertina tradicines žuvies rūšis.

„Žuvies vartojimas, bėgant metams, Lietuvoje sistemingai auga. Žinoma, kaip taisyklė, žuvies vartojimas padidėja šaltuoju metų laiku, šventiniu laikotarpiu. Pavyzdžiui, praėjusių metų gruodį pasiekėme rekordą – per mūsų padalinį visoms „Norfa“ parduotuvėms buvo perskirstyta net 290 tonų žuvies. Tradiciškai populiariausios žuvies rūšys – silkė, skumbrė, jūros lydeka, stinta, o tarp prabangesnių – jūros ešerys, vilkžuvė“, – sako A. Šiuša.

Šviežia mėsa – tik Lietuvos augintojų

Na, o štai Šilalės rajone mėsos perdirbimo padalinyje esanti skerdykla pilnai aprūpina „Norfą‘‘ ne tik subproduktais ar fasuota mėsa, bet ir šviežia mėsa.

„Kadangi esame sudarę ilgalaikes sutartis su Lietuvos ūkiais, tad perkame gyvulius tik iš nuolatinių tiekėjų, nes jie – patikimi, ir labai svarbu, kad ūkiuose būtų paisoma auginimo technologijų – gyvuliai būtų tinkamai šeriami, nes nuo to priklauso mėsos ir iš jos gaminamų produktų kokybė. Taip yra užtikrinamas kasdienis skerdimas pagal poreikį ir operatyvus skerdenų ar išpjaustytos mėsos pristatymas į visas „ Norfos“ parduotuves“, – pasakoja Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas.

Pasak jo, toks būdas yra tiesiausias kelias nuo augintojų iki vartotojų. „Pirkėjas gauna šviežiausią mėsą, nes transportavimas nuo gamintojo, esančio Šilalės raj., iki visoje Lietuvoje išsidėsčiusių „Norfos“ parduotuvių užtrunka tik kelias valandas. Kadangi daugelyje šių parduotuvių yra mėsos išpjaustymo skyriai, tai pačioje parduotuvėje vykdomas skerdienų išpjaustymas. Todėl pirkėjas gali rinktis dar įvairesnį šviežios mėsos asortimentą“, – aiškina J. Lebrikas.

Šviežios mėsos asortimentą „Norfoje“ sudaro: kiaulienos, veršienos ir ėrienos skerdienos, atvėsinta išpjaustyta kiaulienos ir jautienos mėsa. Prekybos tinklui taip pat tiekiama išpjaustytos mėsos žaliava ir pusgaminiai: šviežios dešrelės, marinuoti šonkauliukai, kepimui skirti vyniotiniai bei keletas rūšių šašlykų.

Užsakymo nr.: PT_86533105