„Kirpk nekirpęs, bet realūs apsipirkimo čekiai kalba patys už save, ir „Lidl“ įrodo, kas yra tikrasis mažų kainų lyderis. Pasižvalgius po parduotuvių lentynas nesunku pastebėti, kad tiek kasdienių, tiek ir ypatingoms progoms skirtų prekių pas mus galima rasti tikrai mažomis kainomis, ir tai siekiame užtikrinti kiekvieną dieną“, – teigia „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

Iki pat Kalėdų atliekami palyginamieji atrinktų produktų pirkimai parodys, kiek pirkėjai išleistų skirtingose fizinėse trijų didžiausių prekybos tinklų „Lidl“, „Maxima“ ir „Iki“ parduotuvėse įsigiję tų pačių arba tapačių prekių. Vertinamą pirkinių krepšelį sudaro iki 15 populiarių prekių: šviežia mėsa, vaisiai, pieno produktai ir kt. Į lyginamus pirkinių krepšelius taip pat įtraukiamos tapačios žinomų prekių ženklų prekės, neatsižvelgiant į tai, ar prekybos tinklų asortimente siūlomos pigesnės šių prekių kategorijų alternatyvos.

Lapkričio 29 d. įsigytų pirkinių krepšelį sudaro 13 skirtingų prekių: 1 kg mandarinų, 500 g bananų, 1 kg lietuviškų bulvių, šviežias viščiukas broileris, 500 g šviežios viščiukų broilerių krūtinėlių filė, 45 proc. riebumo sūris „Gouda“ riekelėmis, 10 vnt. M dydžio kiaušinių, 100 g sūdytos lašišų filė, 1 l UAT pieno (3,2 proc. riebumo), 1 kg „Žemaitijos“ varškės (9 proc. riebumo), 500 g maltos kavos „Dallmayr Prodomo“, 1,5 l gazuoto gėrimo „Coca-Cola“ ir 8 ritinėliai trijų sluoksnių tualetinio popieriaus.

Šių prekių krepšelis prekybos tinkle „Lidl“ kainuoja 29,77 Eur, o „Maxima“ parduotuvėse – 38,46 Eur, kai „Iki“ – 42,67 Eur. Vadinasi, pirkėjai, minimas prekes įsigiję „Lidl“, o ne kitų prekybos tinklų parduotuvėse, atitinkamai sutaupytų nuo 8,69 Eur iki 12,9 Eur.

Lyginamų prekių krepšelių kainos apskaičiuotos pagal juos sudarančių prekių realias pardavimo kainas – reguliarias arba akcines – be lojalumo nuolaidų. Kalėdinių prekių krepšelis sudaromas pagal 2022 m. gruodžio mėn. „Lidl“ prekybos tinkle perkamiausių prekių sąrašą. Lyginamus prekių krepšelius sudaro tuos pačius poreikius tenkinti skirtos ir tarpusavyje dėl savo sudėties, pakuočių tipo, dydžio ir kitų savybių pakeičiamos prekės.

„Tokie pirkimai ir juos lydinti palyginamoji reklama – dar vis mažai įprasta praktika Lietuvoje. Tačiau užsienyje, kur veikia kitos „Lidl“ parduotuvės, tai yra daroma jau ne pirmą kartą, ir tikimės, kad pirkėjai mūsų šalyje pajus šių drąsių žingsnių naudą. Mūsų DNR užkoduotas nuolatinis noras būti pigiausiems – tai pastebi ir vertina mūsų pirkėjai, o reklama padeda tą aiškiai bei paprastai parodyti kiekvienam klientui“, – tikina K. Mažeikytė.

Sėkmės garantas – dėmesys privatiems prekių ženklams ir tvirti santykiai su tiekėjais

„Lidl Lietuva“ atstovės teigimu, itin palankias kainas jų prekybos tinkle padeda užtikrinti keletas veiksnių, vienas kurių – didelis dėmesys „Lidl“ privatiems prekių ženklams. Juos pirkėjai vertina dėl aukštos kokybės ir žemos kainos.

Geresnes kainas pirkėjams „Lidl“ gali pasiūlyti ir dėl tvirtų bei ilgalaikių santykių su vietos bei užsienio tiekėjais. Anot prekybininkų, tiekėjams tai leidžia prognozuoti savo gamybą ir jos apimtis, o prekybos tinklui „Lidl“ – užtikrinti itin patrauklias kainas, kurias gali pasiūlyti pirkėjams.

„Dirbame tiek su Lietuvos, tiek užsienio tiekėjais, o dėl ilgametės patirties ir didelių pirkimo apimčių galime itin greitai reaguoti į pokyčius rinkose ir užtikrinti žemas gaunamų prekių kainas. Esame vienas didžiausių prekybos tinklų Europoje , o tai leidžia užsienyje pagamintas ir vietos gamintojų prekes pirkėjams įsigyti gerokai pigiau“, – paaiškina K. Mažeikytė.

Stebuklingam Kalėdų stalui išleisti daug nereiks

Prekybos tinklas „Lidl“ gali pasigirti ir pigiausiu kalėdinių vaišių krepšeliu: iš palyginamojo pirkimo prekių krepšelio atrinkus šventiniam stalui reikalingus produktus – mandarinus, bulves, šviežią vištieną, pieną ir kt., šią savaitę „Lidl“ parduotuvėse jų galima įsigyti už mažiau nei 14 Eur. Tuo metu kituose prekybos tinkluose pirkėjai už tas pačias arba tapačias prekes išleistų nuo beveik 16 Eur iki kone 18 Eur, arba iki ketvirtadalio (23 proc.) daugiau.

„Mūsų užsakymu šių metų lapkritį atliktas pasirengimo Kalėdoms tyrimas rodo, kad šventiniu laikotarpiu gyventojai daugiausia pirks vaisių ir daržovių, taip pat šviežios mėsos ir žuvies, pieno ir jo produktų bei šventinių saldumynų. Ant kas ketvirto pirkėjo stalo atsidurs ir išskirtiniai gurmaniški produktai. Vis dėlto, įprasti poreikiai niekur nedingsta, todėl pirkėjai ieško geriausio kainos ir kokybės santykio, kad ir kasdienis maistas būtų skanus, ir artėjančios šventės nekeltų finansinio streso“, – komentuoja K. Mažeikytė.

Vertindama lapkritį atliktos gyventojų apklausos rezultatus, K. Mažeikytė pastebi ir tai, kad renkantis maisto produktus Kalėdoms, gyventojams svarbiausia yra kaina ir kokybė, taip pat šviežumas. Tuo metu prekių ženklo žinomumas – vienas mažiausiai svarbių veiksnių, lemiančių šventėms reikalingų produktų pasirinkimą.

„Kaina ir kokybė – svarbiausi veiksniai renkantis maisto produktus, ir ne tik Kalėdų stalui, kuris dažniausiai būna gausus, bet ir kasdienai. Būtent čia į pagalbą ir ateina privačių prekių ženklų produktai, pasižymintys aukštu kainos ir kokybės santykiu, bei leidžiantys sutaupyti, įsigyjant aukštos kokybės produktus už gerokai mažesnę kainą“, – paaiškina „Lidl Lietuva“ atstovė.

Kokybiški ir nebrangūs maisto produktai bei kitos prekės kasdien laukia visose „Lidl“ parduotuvėse 26-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje. Daugiau informacijos bet kada rasite www.lidl.lt.