1. Reguliarus visų kavos aparato elementų valymas

Kavos aparato valymo dažnis tiesiogiai priklauso nuo jo naudojimo dažnio. Manoma, kad optimaliu variantu yra visų elementų praskalavimas kartą per dieną. Geriausia tai atlikti vakare tam, kad ryte švarus aparatas būtų pasiruošęs veikimui. Kavos paruošimui skirtą vandenį reikėtų išpilti ir kasdien ryte pilti šviežią. Taip pat reikėtų nepamiršti išvalyti tirščių konteinerį ir stalčiuką, kuriame kaupiasi vanduo. Vėliau svarbu leisti kavos aparatui pilnai išdžiūti. Tuo nepasirūpinus, atsiranda grėsmė, kad greitai įsiveis pelėsis, kuris turės neigiamos įtakos kavos skoniui. Varlė.lt specialistai atkreipia dėmesį, kad kai kurių kavos aparatų vidų išvalyti galima paspaudus specialų mygtuką. Tokia funkcija užtikrina, kad vanduo pasieks tas įrenginio vietas, kurios iš išorės nėra pasiekiamos. Pažangiausiuose kavos aparatuose valymo procesas vyksta automatiškai ir yra efektyvesnis nei rankinis, mat tas valymas vyksta didesnėje temperatūroje ir po jo galima iškart mėgautis gardžia kava.

2. Pieno sistemos valymas

Jeigu jūsų kavos aparatas turi pieno plakimo sistemą, šį elementą – kapučinatorių – reikėtų valyti praktiškai po kiekvieno naudojimo. Nemažai kavos aparatų turi automatinio skalavimo funkciją, tačiau nepaisant to, tikrai verta kas kurį laiką rankiniu būdu kuo tiksliausiai išvalyti visą sistemą. Ypač, jeigu patalpoje, kur yra kavos aparatas yra šilta ir pienas sistemoje greitai rūgsta. Atjunkite visus pieno sistemos elementus nuo kavos aparato ir išplaukite kiekvieną dalį šiltu vandeniu. Galite pasinaudoti specialiu šepetėliu ar kempine, kuri leistų išvalyti efektyviau. Rinkoje yra įvairios pieno sistemos ir vienos valomos lengviau, kitos sunkiau. Atkreipkite į tai dėmesį ir pasidomėkite pirkdami kavos aparatą.

3. Filtruoto vandens naudojimas

Kavos skoniui įtakos turi keletą veiksnių ir vienas svarbiausių yra vanduo. Nerekomenduojama naudoti vandens iš čiaupo, nes jis yra kietas bei sudėtyje turi nuosėdų, kurios neigiamai veikia kavos aparatą ir blogina kavos kokybę. Nuosėdos gali prisidėti prie kavos aparato gedimo, todėl labai svarbu filtruoti tokį vandenį specialiame ąsotyje arba naudoti specialius kavos aparato filtrus.

4. Papildomas nukalkinimas

Daugumoje modernių kavos aparatų informacija apie nukalkinimo būtinybę atsiranda ant ekranėlio. Tokiais atvejais užtenka paspausti atitinkamą mygtuką ir prasidės savaiminio valymo procesas. Varlė.lt specialistai pažymi, kad jei jūsų kavos aparatas neturi tokios savaiminio išsivalymo funkcijos, nukalkinimą savarankiškai reikėtų atlikti kas 3–6 mėn., t.y. po maždaug 200–300 paruoštų kavos puodelių. Rekomenduojama įsigyti specialias kavų aparatų valymui skirtas priemones: nukalkinimo skystį, valymo tabletes, skystį pieno sistemai valyti ir kt. Kiekvieną priemonę reikia naudoti kiek skirtingai, todėl būtinai skaitykite instrukcijas. Reguliarus nukalkinimas užtikrins ilgą kavos aparato tarnavimo laiką, apsaugos nuo korozijos bei leis mėgauti gardžia kava.

5. Kavos aparato priežiūra iš išorės

Reguliarus kavos aparato valymas turėtų apimti ne tik jo vidų, bet ir išorinius elementus. Pilstant kavą ar pieno plakimo metu ant kavos korpuso atsiranda nešvarumų ir dėmių, o įrenginio viduje gali kauptis dulkės. Rekomenduojama kasdien pasirūpinti kavos aparato korpuso švara švelniai nušluostant jį drėgna šluoste, o vėliau – sausa.

Užsakymo nr.: PT_86767911