Norint dalyvauti konkurse, adresu konkursas@delfi.lt. jums tereikia atsiųsti savo šeimos receptą, trumpą aprašymą apie jį bei pagaminto patiekalo nuotrauką (jei turite).

Svarbu: laiške būtinai nurodykite savo vardą.

Geriausio recepto autoriui atiteks sveikatos centro „Energetikas“ įsteigtas prizas – 2 dienų sveikatinamasis poilsis dviem, į kurį įeina apgyvendinimas, maitinimas, trys haloterapijos procedūros, perlinė vonia bei sausas povandeninis masažas.

Antrąją vietą užėmusio recepto autoriui sveikatos centras padovanos klasikinį viso kūno masažą, o trečiosios vietos laimėtojui atiteks sausas povandeninis masažas „Minato“ (2 asmenims).

Tačiau tai dar ne viskas! Optikos salonai „Fielman“ įdomiausio recepto autoriui padovanos 100 eurų vertės dovanų kuponą, o antros ir trečos vietoms laimėtojams skirs po 55 eurų vertės čekį.

Konkursas vyks iki gruodžio 22 d. Laimėtojai bus renkami iš redakcijos ir rėmėjų sudarytos komisijos sprendimu bei pagal recepto skaitomumą.

Pavyzdys, kaip turėtų atrodyti receptas:

Pyragas su uogiene

Ingredientai:

  • Miltai 500 g;
  • Cukrus 50 g;
  • Sviestas 200 g;
  • Pienas 7 šaukštai;
  • Muskato riešutai žiupsnelis;
  • Druska žiupsnelis;
  • Aviečių uogienė 0,5 l.

Gaminimo eiga:

Tešlai miltus suberkite į didelį dubenį. Ten pat suberkite druską, cukrų ir maltą muskato riešutą. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir trinkite tarp mirštų su miltais, kol pasidarys trupiniai.

Supilkite pieną ir minkykite tol, kol tešla taps vienalytė.

Atskirkite ketvirtį tešlos. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldymo kamerą. Šaltą tešlą - didesnį gabalą - iškočiokite į maždaug 5 mm storio apskritimą, kad būtų šiek tiek didesnis nei kepimo forma.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais ir įklokite tešlą, padarydami bent 3 cm aukščio kraštus. Uogienę supilkite ant pagrindo. Mažąjį tešlos gabalėlį gana plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Jomis ant pyrago supinkite tinklą. Dėkite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes. Iš formos pyragą su uogiene išimkite jau atvėsusį ir pjaustykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją